Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Останува да повториш во некоја трета лабораторија, нема друго. Некаде е направена грешка, е сега каде не можеш да знаеш.

angel4444 likes this.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Јас се водам по големината на плодот на првото ехо (кога одговара на 6,7нед). Со тој датум најдобро е до крај да се водиш. Зошто сите различно овулираме, различна должина на циклус имаме... А бебе па разни гени, различно расте понатаму во бременоста и затоа датумот не го гледаш веќе тој по бебе, туку се водиш само од првото ехо. Јас со првите две имав доцни овулации со тоа што +7 дена од старт ми даваа, дека по менструација и по големината на плодот имав цела нед разлика. А со третово па таман се поклапаа исто и менструација и плодот во 6,7ма нед.

black_lover likes this.
  3. MajaMaj

MajaMaj Активен член

Zdravo, dali nekoj gi ima koristeno Probalans Lady vag.od PharmaS vo bremenost.
    Ne pisuva vo upatstvo dali moze da se koristat 28nedela sum.

4. black_lover

black_lover Истакнат член

А уште ова да ве прашам, дали сте користеле вагинално Утрогестан и како ги користевте?
    Дали сте имале како бел исцедок на гаќи? и буквално пола апче надвор ми беше.... :(
    Дали не ги ставам сосема длабоко или што е работата незнам..
    Искуства?

blackdeath likes this.
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Дааа, уште ставам, нормално е од утрогестанот е. Се става како тампон што ставаш. Нема штета од него само може да помогне, ако толку ти е мачно да ставаш прашај да го пиеш, ама поубаво е вагинално, директ дејствува. Еве јас уште ставам. Подлабоко мораш, скоро цел прст внатре.

Miy3 likes this.
  6. Elliana

Elliana Истакнат член

Ставам утрогестан неколку месеци, не се секирај нормално е исцедок, вагиналетата рaстопена е тоа. Со среден прст буткај колку можеш подлабоко, и после ставање лежи 30 мин. до 1 час.

Last edited: Jun 13, 2024
  7. mariz

mariz Форумски идол

Нормално е да истече, нема кај да отиде апчето :D Јас 2х ставав еден период и бело и апче и водлесто.. све живо имав. Нормален е исцедокот не се грижи :)

8. Laura7

Laura7 Истакнат член

Јас ги користев кога пиев антибиотик. Докторката ми рече било кој земи, тие ми ги дадоа од аптека. Не мора да пишува на нив дали е за трудници, здрави бактерии се нема што штетно да влијаат.

MajaMaj likes this.
  9. HeLenna

HeLenna Популарен член

Девојки, бракстон хикс како ги чувствувате?
    Каков е типот на контракцијата, дали како менструална болка или само како стврднување?

10. emche05

emche05 Истакнат член

Што риба треба да cе избегнува во бременост? Само жива риба или и некоја специфично? Имам скуша во конзерва, умрев да си каснам едвај се воздржувам, не знам дали смее или не?

11. Калатеа

Калатеа Популарен член

Касни си, не треба да е пречесто неколку пати во недела, за еднаш не е проблем.

emche05 likes this.
  12. angel4444

angel4444 Популарен член

Знаеш дека истото го направив..се избањав вечерта накај 10, сабајлето накај 6ипол остаив примерок.
    Матичната ми рече да проверам уште 2 пати пред да почнам антибиотик, ако покаже пак ќе мора.
    Стврднување јако..посебно долниот дел од стомакот цел ми е во грч и камен тврд. Почнав да ги имам од 26 недела, на 2-3 дена по еднаш, ама викендов ме фати толку јако што отидов на дежурен :sweat: не ме пушташе саат време, 6 стврднувања имав силни ептен :(

13. HeLenna

HeLenna Популарен член

Јас такви стврднувања имам од 18 недела ама сега имам и менструални слаби неколку пати во текот на денот, траат по минутка. Па некаде читам дека бракстон хикс се менструални во неправилни интервали, јас цело време мислев дека стврднувањата се бракстон и уште сум збунка, не знам дали се стврднувања или се менструални...

angel4444 likes this.
  14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Стврднувања имам од кај 20 та недела негде. Плус минус некој ден. Ама ќе се стегнеше стомак и ќе пуштеше. Пред 3 дена ме фатија и како болки, сечење доле , цел стомак ме болеше. Отидов на преглед, прво одма ми измери цервикс кој е одличен и ми кажа дека тоа се лажни контракции, дека телото и матката почнувале да се спремаат за тоа што следува. Ми даде Ферона да пијам две недели и ми кажа дека за 3-4 дена од нив ќе ми ја снема болката. Вчера испив првото и се примети ептен разлика.

angel4444 likes this.
  15. angel4444

angel4444 Популарен член

Јас од паника не сфатив ни правилни ни неправилни интервали од причина што никогаш толку не сум била згрчена и во болка да не можам да се исправам. Ме ставија на цтг, имаше минимални контракции ама незначителни тотално, со прст ме проверија не сум отворена, цервикс супер, бебуш супер.
    Ми рекоа бидејќи сум скоро 32 нед, од утре, матката пробува да го подготви бебето за пораѓај..проблемот е што кај мене е карлично и многу горе качено и ми кажаа тешко дека ќе се сврти заради поставеноста на постелката и ќошот на матката
    ( демек крива ми кажаа :D )..
    Ми рекоа да менувам положба пак ако ме фатат, да испијам уште едно Мг и мнооогу вода.

Инаку, матичниот гинеколог ми даде Уриројал ќесички 7 дена и за 2 недели уринокултура на 2 места контрола. И да имало нешто минимално да си се исчисти вака природно, да не шетам по топлово за џабе.

BellaBibi likes this.
  16. HeLenna

HeLenna Популарен член

Ферона исто пијам од 18 недела. А такви сечења (не менструални) сум имала неколку пати до сега, не сум реагирала, прошле. Јас само за менструалниве се мислам, друго не ме замислува.

17. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Вас барем ви даваат да пиете нешто превентивно, јас си имам болки во десен јајник, препони, ниско долу стомакот и кога ќе ни се пожалам одма велат бебе расте се шири матка лигаменти.
    Ама некогаш е стварно појака болката.
    Ниту магнезиум ми спомнуваат да пијам ништо ништо, среќа на своја рака што си користам...
    Еве денес имам од лажните и осеќам мала менструална болка...
    Вчера бев на контрола и пак несакаа да ми измерат цервикс|(
    Ќе ме спобудалат.
    Ама битно до сега 4 пати одам по ред и само едно исто вртам во круг, зошто примам клексан и која е причината за првиот царски:@

Miy3 likes this.
  18. HeLenna

HeLenna Популарен член

Која недела си?

19. Marsi*

Marsi* Истакнат член

25 недела сум

20. HeLenna

HeLenna Популарен член

Не разбирам зошто да не сакаат да ти измерат цервикс.