Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Miy3

Miy3 Истакнат член

Isto za skrien seker deka citam po grupite i toa se ispituva pa spomnav i jas i doktorkata samo me pogledna naopaku vika ne ti treba toa sega. O boze si mislam ako me opravite tuka arno ke e. Cervix pa mene nikogas ne mi izmerile ne ni znaev deka i toa treba da se sledi.
    Maticna imam da, najdov ordinacija se javiv i prasav, me primija i mi dadoa mutterpass za sledenje na bremenosta.
    Ti vo nekoja klinika da ne odis pa sekogas razlicen doktor te prima? Probaj na google da najdes vo blizina nekoja mala ordinacija prasaj da ti ja vodat bremenosta da ti se pisat kako maticen doktor.
    A za poragaj jas mislev deka moze sam da si biras dali sakas prirodno ili carski, ama ne oni odlucuvale, kako oni mislat taka.
    Toa sto si pisala najarno u mk da si otides da si se porodis na raat ti e mn dobra ideja.

2. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Ќе им кажеш генетски мутации за тромбофилија, така ќе те сфатат сигурно и ќе им наброиш кои мутации точно. Вака само генетски мутации е многу широк поим.

3. Madmozel84

Madmozel84 Истакнат член

И мене на секој преглед по 500 денари за ехо. Некаде низ форумов прочитав дека тоа не им е законски и дека некоја членка имала пуштено пријава па по извршен инспекциски надзор, дека пријавила со име и презиме и неа веќе не и наплаќаат, но праксата е друга, на исто место одам и продолжуваат со наплаќање.

Miy3 likes this.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Дали имате искуство со Палчевски Систина, каков однос и пристап има? Да не е само како Панчевски, некако многу тмурен и незаинтересиран ми остави впечаток. Се мислам мегу Палчевски и Сарџоски за кој веќе имам некое искуство.

5. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Дали имате болка у ребра страшно ме стегаат моментално градите дури неможам да дишам што да правам

6. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Притисок дали мереше?

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Што направи? Беше на преглед?

8. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Мене ме породи. Прекрасен, позитивен, сè можеш да го прашаш, на сè ќе одговори. Секогаш точен кога сум имала закажано. Кај и да стигнам, го препорачувам.

anggell likes this.
  9. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Мојата на секој ехо преглед напаќа по 500 ден, и тоа што јас одам на 2 недели прегледи не на месец.

Да ве прашам малце сум исплашена 26+5 сум и спијам со малиот кој е 3 год и ме удри со ногата право во стомак на спиење кај папокот или незнам од паника, дали може нешто да му било на бебето или што знам
    Неможам да заспијам од мисла

Last edited: Jun 14, 2024
  10. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Palcevski profesionalen, fin i prijaten doktor. Nema da gresis kaj nego

anggell likes this.
  11. kelly.r

kelly.r Популарен член

Може да ми кажеш кој ти е матичен гинеколог сакам да сменам

12. Christina16

Christina16 Истакнат член

Jas sum istata, edvaj so molenje jadam dijarea nemam, ama zatoa po 10 pati dnevno normalna stolica imam veke nekolku dena..
    Duri od vcera imam konstantno bolki kaj jajnicite, so casovi ne se smiruvat.. Site velat se sprema teloto za poroduvanje
    Pravev ctg mirno e..

dead.flower23 likes this.
  13. M.m.1

M.m.1 Активен член

Kazi im deka ne treba da ti naplakat ako uste insistirat javi se kaj inspektor pred niv...zatoa sto cutime sme vo ova situacia i zemat pari

Madmozel84 and Miy3 like this.
  14. free.mind ***

free.mind *** Истакнат член

Здраво девојки… ме интересира дали има некоја искуство со тоа yolc sac во 10 недела да биде околу 7мм и се да е во ред со бременоста? Јас сум 10 + 2 денес ќе правам и пренатален но ми остана во помисла пред 2 дена кога бев на ехо матичната ми кажа дека малку отскокнува by the book. Со бебето си беше се ок, си одговара на неделите, има срце значи супер. Но ми рече дека тоа 7 мм може да било предзнак за спонтан или аномалија на плодот. Тука ми остана паметот сега додека излезат резултатите од тестот. Не мора да значи но ако порасне до 9мм тогаш дефинитивно не е во ред. Јас сум веќе влезена 11 недела и не сум сигурна временски колку расте yolc sac.

15. Miy3

Miy3 Истакнат член

Ne veruvam, bebeto si e zastiteno dobro vnatre i potrebno e bas silen udar za da mu ne daj boze bide nesto, a malo detence od 3 god. nemoze da napravi tolkav udar ne se panici, i bolki ako nemas nemas potreba ic za panika samo smireno relax i odmaraj si uzivaj si,

Лалина and nancyyy like this.
  16. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Дада ги носам и документите со мене, сега оваа последна докторка ги задржа и ги заокружи тие што се мутирани што и ги покажав.
    Ама ај сетики со преведувач ќе ме сватат повеќе.

intj_girl likes this.
  17. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Не се секирај ништо нема да биде.
    И јас спијам со моето од 2 ипол години и до сега така 2 пати во сон ме има ритнато директно по стомак колку и да го заштитивам се дешава.
    :)

Лалина and nancyyy like this.
  18. sani99

sani99 Популарен член

Кога си на преглед?

honey95 likes this.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Не, се истуширав и легнав и сум заспала. Денес не ме боли таму денес само на левата страна па кај папокот лево десно, ко некој нерв да шета.. ќе и се јавам на матичната да одам пошо не е дека се екстремни и дека не се трпат. Ама се непријатни и ме вадат од памет.

BellaBibi likes this.
  20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Во Ѓорче одам во Гинекомама, Билјана се вика. Во поликлиниката се наоѓа.

kelly.r likes this.