Јас спијам со малата 16 месеци е и сега е во фаза на ритање, преместување, во скок е па се буди се пика во мене, сака гушкање и слично, благо удирање стално добивам, до сега еднаш така убаво ме клоцна, ама и во менување памперс знам да добијам нога или во игра ама не е нешто екстремно. Заштитени се они, без грижа. Многу сообракајќи се случувале па здрави живи бебињата, не е баш така лесно иако знам на мисла е..
Пак нема ништо... Ме прегледа со рака долу , ич не го сакам прегледот хаха... ама што се мора, мора... Цтг е мирно, ми рече ако не добијам болки викендов здравје понеделник пак на контрола...
И пишав на матичната и објаснив се како ми е и ме викна одма на преглед, ми зема брисеви пак ми даде упат за крвна слика и уринокултура ми зголеми утрогестан пак... и ми даде ферона да пијам. Цервикс супер, постелка исто бебе исто, срцето на место ми е барем за тоа. Резултати тек среда од брисевите, правев пред месец ама сакала да биде сигурна дека бодежите не се од инфекција. Сега да за сега да уживам, ми даде и упат за втор скрининг тек јули.
Моментално сум на ГАК, одмори користат многу, да знаеш дека може да не е точен распоредов. Ги гледам Симеонова и Стефанија во втпрник на пример, а на одмор се двете од понеделник.
Која недела си мене уште ме немаат така прегледано,денес само цтг ми направија беким ме виде 2 минути и ми рече за недела пак да дојдам тогаш ќе бидам 39+6 ....
Јас ноќеска прв пат да се разбудам со јаки чудни болки ниско во кичма Ни лево, ни десно, ни право никако не можев да лежам. Јака бодечка болка силно ме држеше и во ниедна позиција не ми олеснуваше Обично кичмата ме заболува од умор, претерување цел ден... ама ова во 4ч ноќеска што беше, незнам. Тешко мене до крај За болки, грчења во меше, не ни зборам веќе... си ги навикнав. Те ги имам, те не, што ми прави ова бебе, незнам. Штрчат ноџиња, лакти, коленца... многу ми е интересно дека прв пат сум со постелка на заден ѕид и ептен јако се гледаат движењата... Си викам ако сега вака шета, кога ќе порасне уште малку
Jas bev vo sredata vo 36ka, bese dr. Kadriu.. Prethodnata nedela bese dr. Bejta a ne se na raspored ni dvajcata vo sredi..
Девојчиња, ве молам за мислење за резултативе од урина. Секако ќе направам уринокултура, ама ме интересира дали многу лошо ви изгледа? Печење и слични болки немам што би алудирале на бактерија. Spoiler
Димери и после клексаните се пак височки. Како жениве надвор од Мк што не проверуваат димери истерале бременоста? Покриени со терапија сме , ама и покрај неа да се покачени, пак не ми е јасно. Ваљда со терапија , немаме опасност некоја? Утре ми е дежурна др на Гак. идам кај неа , па понеделник кај Јани.
Колку ти се? И јас тоа се чудам, другаркава во Холандија не и проверуваат воопшто, као такви се нема потреба во бременост е нормално. И тоа ехата и се само двата скринизи, другите 2 прегледа се рачно нема гледање на ехо.. со раце ја мереле на стомак... кај нас ли е волку или претеруваат нашиве или таму апла мува не ги лази... не знам што да кажам.
Мене ме проверија уште во 38ма недела , до сега 3 пати вкупно ме прегледаа .. ппстелката ми е веќе зрела 3 степен, 39+5 сум инаку
I mene dosega mi bea super so 2 kleksani.Od denes Jani mi namali na 1 kleksan dnevno,i iskreno me faka strav za ovie dve nedeli kako ke isteram.Neznam zosto mi namali koga dosega super rezultati i super napreduvaa bebinja
Женски да прашам дали знае некој .. денес требаше да отворам породилно до вчера ми беше одморот матичната заборавив дека денес ми е само прва смена дали ќе може она понеделник да ми отвори породилно со денешен датум или?
Ферона за што пиете? Мене ми ја препиша матичнава заради болкиве како сечење во матка, цервиксот ми е супер, читам за намлен цервикс ја пијат сите, зашто тогаш ми ја даде женава