Имав на почеток тапа болка и сечење, ми препорача матичната прегна макс или ферона, по потреба (речиси ист состав се). Тогаш ми помогна, па ги прекинав после некое време бидејќи не ме болеше веќе.
Ми беа 3200 пред две недели, сега 3800. Плус и аспирин пијам. Во Шведска на роднина со метро ја прегледувале. Незнам дали ние сме склони или што е работата, ама и тие жени таму се бремени исто како и ние.
Мене поради килажа по еден. Ќе видам утре што ќе каже др и Јани понеделник. Иначе мене бебе ми расте одлично. Дури е понапредно.
Mojata maticna e na boleduvanje a i jas treba od denes da otvoram porodilno, no i se javiv telefonski mi kaza moze da go otvori porodilnoto od bilo koj datum koga ke se vrati ns rabota Sekako za da podnesam dokumenti vo fond mora prvo platata da ja pustat sledniot mesec
Kaj mene se dve bebinja i dosega suoer napreduvaa i super ddimeri,i hemostaza i vreminja bea.I sea deka mi namali na eden pa zatoa mie strav.Edvaj cekam sto pobrzo ovie dve nedeli da pominat
Ima li sansi bodezite da se od infekcija? I ja osekam kako bockanja, ne se sega tolku silni ama pak gi ima. I kazuvam na mojava maticna mi vika toa e normalno, poso neli tuka sè e normalno za ovie doktori. Aj te molam pisi mi koga ke ti izlezat rez dali imas nekoja infekcija, pa da insistiram i jas kaj ovaa mojava da mi zeme brisevi. Za dve nedeli imam pregled ke ja teram i za brisevi da pravime da ne mu ja mislam
Па и мене ме зачуди коа ми зема, ми даде ферона. Па тек среда ќе има резз дај боже да е оке, пошо вака немам ништо.
Dali znaete nekoj rastvoe sumliva tableta ili slicno za podkrevanje. Pritisokot nizok zalepena za krevet ne se funcionira vaka samo mi se spie. Kafe ne mi e ubavo. Koka kola boli zelusnik
Zdravo, tie sto planiraat poroduvanje vo sistina ili veke se porodile od koja nedela pojdovte prv pat tamu za pregled da se zapoznaete so odbraniot ginekolog koj ke go vodi poroduvanjeto?
Јас сум исто со низок во бременоста, доаѓа до 80 со 50 буквално да не можам да мрднам, како закована за кревет. Во консултација со матичната почнав со солена храна, доручкувам биено сирење, маслинки, ѓеврек и уз пат до 14:00 часот се силам да испијам 2Л вода. Понекогаш и кока кола пијам и електролити, мене не ми смета на желудник ама и не ми помага нешто особено. Со соленото и повеќе вода видов разлика овие два-три дена. И топлово време многу бута…
Ama vcera taka posoleno doruckuvav i odma loso mi padna a pritisokot pak nisok nemozam sredina da najdam…voda pijam ama nekako glavata ne mi e bistra neznam kako da kazam…
35ta togas uplativ i avans. Prviot pregled bese zapoznavanje so doktorot, pregleuvanje na ispituvanjata i eho. So uplaten avans do 35ta posle ctg e besplatno
Денес влегов во 31ва недела и гледам на стомакот почнала тенка линија. Дали вас ви се појави линијата и во која недела? Бебе денес е ултра активно, дури непријатно ми е и болно неговото мрдање.