Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    102
    Dali prviot pat koga bevte na zapoznavanje imavte i pregled i ctg i dali vi go naplatija plus od paketot za poroduvanje?

2. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    5.074
    Линеа негра? Ако мислиш за таква јас ја имам одамна незнам точно од која недела, сега сум 30+4.

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.237
    Да, на неа мислам. До сабајлево немав ништо, се појавила во теков на денов. Многу е тенка и бледа, претпоставувам ќе ојача.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    2.008
    Мене не ми се појача од 30 и некоја имам али многуу бледа а еве 39та сум . Не се секирај ке ја снема скроз после пораѓај.

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Мене ми рече породилно се отвара со отпусно писмо од болница и коа ќе се породам ќе го отвори со кој датум и кажам со тој. Само да е во тие граници 28дена пред термин или ако си патолошка 45дена пред термин. А најдоцна денот на пораѓај. Сега еве една недела седам дома без боловање па после пораѓај ќе го регулира овој период

6. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    5.074
    Па зависи кај кој како, и кај мене е бледа ти дека си црна можи потемна ќе ти е.

7. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.993
    Допаѓања:
    1.583
    Da prviot pregled mi go naplatija i nemav crg. Doktorot mi kaza deka sekoj nareden pregled ke bide besplaten. Prvo ctg duri na polna 37ma mi zakaza. Jas bev kaj dr Palcevski

8. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.543
    Допаѓања:
    2.923
    Ако најдеш нешто кажувај спас... Јас почнав ладна вода скроз ме освежува или смрзнато овошје... Завчера сабајле во три саат станав, мм 3та смена беше, мислев дека ќе папсам од низок притисок. Срцебиење скроз на минимум. Неможев да станам ни да измерам... А инаку ја преспав цела бременост...

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.721
    Допаѓања:
    24.085
    Од 12 та недела ја имам. Ама како расте мешево, цела е крива :rofl:

10. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    102
    Jas sum sega 34, a maticniot mi rece za vo Sistina da odam nekade 37-38 nedela prv pat, nekako se mislam da ne e kasno togas. I jas planiram kaj dr Palcevsku, kako ste zadovolni vie, kako pominavte?

11. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    543
    Допаѓања:
    2.008
    Да ве прашам девојки ке ги перам алиштата на бебчето па сакав да прашам дали сите да ги ставам на 40 степени така и дали на пример да ги одделувам белите од шарени или нема да е проблем заедно. Исто дали може со савекс прашок да ги перам и дали да ставам омекнувач или не треба . Можеби е глупо прашање но немам искуство во ова воошто.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.964
    Допаѓања:
    77.650
    Јас со првите две ја немав (може минимално)... а со ова ја имам од мн рано. Скоро 32ра, а од доле до гради ми е дојдена цела линија :D Не е мн темна, ама ја имам од горе до доле баш...

13. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Денес бев на преглед кај матичната, 28 недела сум. Не ми зема брисеви зошто пиев антибиотик за бактерија во нос, па ќе останат за во 32 недела да се направат.
    1,200гр е бебуш, лицето не и го видовме сеуште зошто беше со папочната врвка пред лице што ми направи паника, до сега еве втора бременост не ми се случило на преглед да е во близина на лице. Ми намали на еден утрогестан, скриен шеќер немам, главчето и е долу наместено, уште одамна си се позиционираше и не мрда од таму. Искрено дааалеку понеактивно од првото ми е, ќе се јави еднаш два пати во денот, на храна и слично не реагира, бешиката ми е под притисок цел ден и цела вечер, а најмногу кога стојам и одам во вц само за една капка да пуштам. Се појавија и хемороиди, еве лежам и ме болат а не дај боже одење или седење. Оваа бременост ми е скрос поинаква од првата, да се чудиш. Во живот два пати што сум повраќала, сега станав гадлива и често ми е мака и тешко иако си ручкам убаво и машала се поправив 8кг а сум 7 месец..
    Имам ниско железо и хемоглобин, пијам дупла доза тотхема веќе еден месец и нема мрднато, за денес да ми каже дека пола саат пред да пијам да испијам вит Ц во форма на таблета. А јас мислев тотхемата таман во сокче од лимон, портокал и слично си ја растварам и ете таман и вит ц и железо..
    Цервикс за чудо не ми мереше иако ја прашав, ми рече чим се подобрил минатиот пат, немаш болки, немаш симптоми тогаш не проверуваме (за да не ме чепка долу). Се согласив со тешко срце, само тоа ми е на ум сега и како за беља ми се јави исцедок долу ама погуст, од антибиотикот си велам кандида да не е иако пиев пробиотик, ама ако е друга инфекција се заебав…
    Трет скрининг планирав пак кај Димчев ама се предомислив, протоци провери и матичната минатиот пат, па само за тоа да дадам 7000 многу ми е.
    Се на се, како беше ситуацијата сега е одлично и се надевам уште 10-12 недели ќе истераме вака:muscle:

На Калатеа, marama, CvetCvet и 4 други им се допаѓа ова.
  14. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.119
    Допаѓања:
    2.213
    Јас ги одделив шарени од бели и на 40ги перев со бебешки детергент фрош, омекнувач не користев ..

На dead.flower23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.848
    Допаѓања:
    1.343
    Купив диња ми се пријаде, кај ми текна да прогуглам дали смеам и ми излезе дека не се препорачува ради бактеријата листерија. Имате ли инфо за ова? Шубе ми е сега.

16. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    589
    Moj sovet veruvam i na poveketo iskusni majki omeknuvac nikako moze da projavi bebeto alergija. Prasok vidi bebeski, jas prvata so persil sensitive tecen gi perev, ako go ima uste povtorno bi go koristela toj. Oddeli gi beli i sareni nemoj zaedno tie vo boja znaat i da pustat. Jas sekogaj alista per spored upatstovo vidi na etiketata, 30,40,60…

На dead.flower23 и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  17. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    589
    Ne preteruvaj srcka izmija ja i vnatre ako ti e sube… vo sekoe ovosje i zelencuk moze da ima bakterija, nema da nejademe sega…kaj ti tekna da googlas za dali smee dinja, najjaka si ❤️

18. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.119
    Допаѓања:
    2.213
    И јас сега само што јадев :worried::worried:

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    1.409
    Јас ја имам исто од доле до папуче :lol::lol: и тоа ни темна многу ни светла онака убаво средна кафена се познава :$ линеа нигра мислам дека се вика :?: негде околу 12-13 недела ми се појави

Последна измена: 14 јуни 2024
    На Ive13, marama и BellaBibi им се допаѓа ова.
  20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.848
    Допаѓања:
    1.343
    Па знам дека секаде може да има, темелно мијам се, ама од овошја само она е издвоена не ми е јасно и тоа не се јаде кората. Во ист кош е ставена со туна, салами и паштета. Многу ме зачуди, затоа сакав да прашам.