Dali prviot pat koga bevte na zapoznavanje imavte i pregled i ctg i dali vi go naplatija plus od paketot za poroduvanje?
Да, на неа мислам. До сабајлево немав ништо, се појавила во теков на денов. Многу е тенка и бледа, претпоставувам ќе ојача.
Мене не ми се појача од 30 и некоја имам али многуу бледа а еве 39та сум . Не се секирај ке ја снема скроз после пораѓај.
Мене ми рече породилно се отвара со отпусно писмо од болница и коа ќе се породам ќе го отвори со кој датум и кажам со тој. Само да е во тие граници 28дена пред термин или ако си патолошка 45дена пред термин. А најдоцна денот на пораѓај. Сега еве една недела седам дома без боловање па после пораѓај ќе го регулира овој период
Da prviot pregled mi go naplatija i nemav crg. Doktorot mi kaza deka sekoj nareden pregled ke bide besplaten. Prvo ctg duri na polna 37ma mi zakaza. Jas bev kaj dr Palcevski
Ако најдеш нешто кажувај спас... Јас почнав ладна вода скроз ме освежува или смрзнато овошје... Завчера сабајле во три саат станав, мм 3та смена беше, мислев дека ќе папсам од низок притисок. Срцебиење скроз на минимум. Неможев да станам ни да измерам... А инаку ја преспав цела бременост...
Jas sum sega 34, a maticniot mi rece za vo Sistina da odam nekade 37-38 nedela prv pat, nekako se mislam da ne e kasno togas. I jas planiram kaj dr Palcevsku, kako ste zadovolni vie, kako pominavte?
Да ве прашам девојки ке ги перам алиштата на бебчето па сакав да прашам дали сите да ги ставам на 40 степени така и дали на пример да ги одделувам белите од шарени или нема да е проблем заедно. Исто дали може со савекс прашок да ги перам и дали да ставам омекнувач или не треба . Можеби е глупо прашање но немам искуство во ова воошто.
Јас со првите две ја немав (може минимално)... а со ова ја имам од мн рано. Скоро 32ра, а од доле до гради ми е дојдена цела линија Не е мн темна, ама ја имам од горе до доле баш...
Денес бев на преглед кај матичната, 28 недела сум. Не ми зема брисеви зошто пиев антибиотик за бактерија во нос, па ќе останат за во 32 недела да се направат. 1,200гр е бебуш, лицето не и го видовме сеуште зошто беше со папочната врвка пред лице што ми направи паника, до сега еве втора бременост не ми се случило на преглед да е во близина на лице. Ми намали на еден утрогестан, скриен шеќер немам, главчето и е долу наместено, уште одамна си се позиционираше и не мрда од таму. Искрено дааалеку понеактивно од првото ми е, ќе се јави еднаш два пати во денот, на храна и слично не реагира, бешиката ми е под притисок цел ден и цела вечер, а најмногу кога стојам и одам во вц само за една капка да пуштам. Се појавија и хемороиди, еве лежам и ме болат а не дај боже одење или седење. Оваа бременост ми е скрос поинаква од првата, да се чудиш. Во живот два пати што сум повраќала, сега станав гадлива и често ми е мака и тешко иако си ручкам убаво и машала се поправив 8кг а сум 7 месец.. Имам ниско железо и хемоглобин, пијам дупла доза тотхема веќе еден месец и нема мрднато, за денес да ми каже дека пола саат пред да пијам да испијам вит Ц во форма на таблета. А јас мислев тотхемата таман во сокче од лимон, портокал и слично си ја растварам и ете таман и вит ц и железо.. Цервикс за чудо не ми мереше иако ја прашав, ми рече чим се подобрил минатиот пат, немаш болки, немаш симптоми тогаш не проверуваме (за да не ме чепка долу). Се согласив со тешко срце, само тоа ми е на ум сега и како за беља ми се јави исцедок долу ама погуст, од антибиотикот си велам кандида да не е иако пиев пробиотик, ама ако е друга инфекција се заебав… Трет скрининг планирав пак кај Димчев ама се предомислив, протоци провери и матичната минатиот пат, па само за тоа да дадам 7000 многу ми е. Се на се, како беше ситуацијата сега е одлично и се надевам уште 10-12 недели ќе истераме вака
Купив диња ми се пријаде, кај ми текна да прогуглам дали смеам и ми излезе дека не се препорачува ради бактеријата листерија. Имате ли инфо за ова? Шубе ми е сега.
Moj sovet veruvam i na poveketo iskusni majki omeknuvac nikako moze da projavi bebeto alergija. Prasok vidi bebeski, jas prvata so persil sensitive tecen gi perev, ako go ima uste povtorno bi go koristela toj. Oddeli gi beli i sareni nemoj zaedno tie vo boja znaat i da pustat. Jas sekogaj alista per spored upatstovo vidi na etiketata, 30,40,60…
Ne preteruvaj srcka izmija ja i vnatre ako ti e sube… vo sekoe ovosje i zelencuk moze da ima bakterija, nema da nejademe sega…kaj ti tekna da googlas za dali smee dinja, najjaka si ❤️
Јас ја имам исто од доле до папуче и тоа ни темна многу ни светла онака убаво средна кафена се познава линеа нигра мислам дека се вика негде околу 12-13 недела ми се појави
Па знам дека секаде може да има, темелно мијам се, ама од овошја само она е издвоена не ми е јасно и тоа не се јаде кората. Во ист кош е ставена со туна, салами и паштета. Многу ме зачуди, затоа сакав да прашам.