Леле исто ми беше мене вака на почеток, а од второ тромесечие само јадам стек, се пукнав од стек јадење ама единствено неможам да јадам ако е печен во airfryer незнам зошто некако месото печено таму многу одвратно ми мириса
Јас легнав малку дремнав, сега да ручам и едно кафе ќе правам можи ќе ме освежи, ама ич па не ми се јади за чудо
Леле девојки немам сила за ништо, дали од жешково дали од бременоста, абе едвај ручек успевам да направам. Прегеска пуштав машина, пружев, чистев низ дома и се осеќам како да сум трчела маратон , и ем многу ми се гади денеска, незнам што е работава. И градите мислам ќе ми експлодираат. Си велам вака ако е сега уште рано еми што ќе биде понатака
Први три месеци е така. Одмарај колку можеш. После втори три е убавина, е после тоа е така потешко, ама тебе ќе те фати есен према зима, па може полесно ќе ти биде.
Да мила, здравје мене најголемите месеци на зима ќе ми бидат, ама колку ќе ми биде тоа олеснително незнам. Како и да е, само бебуш да е во ред, па мами ќе истрпи било што. Вие како сте по жешково? Се наспивате ли убаво навечер?
Одмарај повеќе првите три, пошо само по себе телото веќе трча некој маратон. Бидејќи веќе и ти почнуваат мачнините, тоа уште повеќе исцрпува. Жештиниве утепуваат начисто, притисок 90 со 50 па отспав три саати одвај станав.. еве и кафе направив малку да ме дигне иначе кран не ме крева од креветов
Еве јас сум во странство, во Америка. Малку е да речеам дека сум рсзочарана. Утре сум 12 недела, чекам во среда за ехо за прв пат да ме видат и да ми потврдат бременост. Минатата недела бев на “разговор” со сестра да ми земат историја. Овде во 12 недела не мерат нухален набор, за тоа треба специјален упат и се оди на посебна клиника. Уште еден ултразвучен преглед следува во 20 недела и толку. Во јануари имав спонтан во 9та недела и ме убедуваа дека се е ок затоа што бетата и плодот одговараа за 5та недела и се ќе е ок. Среќа за два дена го исфрлив сама плодот, а за три недели после дочекав ехо за да ми кажат “супер сум се исчистила” Првото ми е царски во систина и јас се мислам да си се вратам за породување.
Мами јас знам дека замарам со прашањава ама дека ништо не ми е јасно па сакам да знам вие како правете. Јас турско кафе не пијам, пијам само нескафе и тоа го правам пола вода пола млеко , и со лажичката ептен малку ставам кафе, околу пола мало лажиче, не сакам јако да е. Дали може некогаш ако ми побара душата да се напијам 2 кафенца или да го сведам на само 1?
Сведи го на едно, кофеин е најубаво мала доза. Знам дека ти бара душата ама сепак ако нас така ни влијае можеш да замислиш колку појако влијае на бебенцето. Јас прекинав турско зашто ми сметаше повраќав, си пијам нес со млекце едно на сабајле ептен ако не испијам сабајле попладне колку ете вака за притисокот. Не е страшно, ама поубаво и за тебе помалку кофеин. Поготово пошо сеа почнува топло и ке почнат и палпилации и сл, и кофеин не прија многу. А моментално хормоните оро ти водат. Прашај ја и матичната ама јас ти препорачувам на едно дневно. Ќе ти стане навика ќе видиш.
Ќе ја прашам секако мила, ама верувам дека истиот одговор ќе ми го даде како тебе. Ќе пробам да пијам само по едно, а некоја ден ќе пробам и без кафе да видам дали ќе ми текне на кафе или само од навика го пиеме Фала многу на одговорот мила, без вас за никаде сум
И ја така направив и на крај со деновите од новиот пак ми се фатија 9 месеци . Јас две недели порано го отворив Знаеш дека можеш од општ матичен боледување две недели ?
Ништо не е добро ако е премногу. И јас само нескафе, се на млеко е , по едно или две пијам. Другарка што во живот кафе се немаше напиено, во бременост по 6-7 ги пиеше.
Дали правам грешка или нормални се модрициве од клексаниве? И со коцка мраз пробав , пак искочи. Почнав да мислам да не правам нешто наопаку.
И кај мене е исто мила. Некогаш модрицата е помала, некогаш поголема, некогаш повеќе/помалку боли. Најверојатно до местото е каде ќе ја боцнеш, еве поискусните членки нека кажат.
Нема спиење особено кога се будиш испотен прежешко е и за во вц по 3 пати...а ми се спие на стомак ми се плаче.. ајде се ближи крајот...