A moze soda ?! Ne e stetno sega vo bremenost ? Jas se imam mieno taka so soda ama sega mi e strav od se
Коруновски кога го прашував ми кажа дека е штетно со сода да се мијам на интима во бременоста , и затоа само со ладничка чиста вода или со камилица се измивав и пројде иритацијата
I mene mi e strav so soda,ama sekako kamilica ke kupam i so toa ke se mijam.lele strav me fakja od se,sega me boli malku jajnikot kako da me presece nesto na jajnikot i lezam sega ,ne mrdam od stravja panicarka sum of mori majko i uste nesto da prasan-vo ponedelnikot koga bev na eho na izvestajot mi pisuvase 6nedela 0 dena .e sega moze da mi kazete kako se brojat nedelite?!
Volku ako panichish sama sebe a i na plodot polosho mu pravish.. barem jas taka mislam. Vo najrizichnata faza od bremenosta sme i dvete kade lesno mozhe da se izgubi plodot i mora mnogu pazenje.. Koga na lekar kazhale deka se e vo red, ispruzhi se na krevet kako gospozha i uzhivaj be Se kje bide, razbiram deka si uplashena deka posle dolgo vreme Gospod ti go podaril najubavoto neshto ama znaj deka so stresovi samo polosho mozhe da napravish, podoro ne Gush i so lesnoo, da ti pomine i cheshanjeto i bolkite
Можно е да си испотена,ако тече плодова вода,не дај боже тогаш се чуствува истекувањето а при тоа не чуствуваш дека ти се мочка ( така ми беше со првата бременост.и тоа спремна за царски и одеднаш почна да си ми тече вода,им се бунев на сестрите дека добро не го наместиле кактетерот) Ама за секок случај мпже да те види матич.
Ее срцкс кај мене во игротеката мајките буквално се гостинки ама баш сите тие 2саати заборават нс децата они си седат надвор има маси и уживат а децата се внатре дури и тие со мали деца од годинка ги земаме...па трчи внатре гледај ги играј ги па надвор сокче стави па со едното око кафе варам со другото ги следам децата ...па некое од вецето вика Готовоо газе да бришам па во тромболината се качиле 6деца рипат па ди ги надвор па некое бесно траска фрла играчки ги изнесува сите колички надвор се вози па јас мкни внатре мајките гледаат не се замараат....да ми бидеш добро ти те бакнувам @kallias срцка за мокрите гаќи и јас така се плашев за плодовата вода и бев налекар околу 19нед ме проверија се е ок и кажа др дека мн чести се слулувало тоа да си тече како проѕирна течност нормално било поради зголемена вагинална секреција,уживај
Значи сите сме биле за плодовата вода на преглед хахах ама па се погоди лето сакаш нејќеш ќе се помислиш што е. @mama89 спремна си за бебуш штом се справуваш со толку деца успешно, браво за енергијата. Јас се разбудив со 10 убоди од комарец, а спиев се на се 3-4 часа, ужасно е топло кај нас, цел ден ја фаќа сонце собата. Сабајле намокрив со ладна вода една крпа ја ставив на нозе и така сум заспала.
Jas spijam so jorganche vo Germanijavaa i prijatno e za spienjee.. imashe eden period mozhe edna nedela beshe pekolno zheshko 43stepeni a nemame ni klima ni ventilatorche barem.. i odvaj izdrzhavme ama sega e super i daj Bozhe da vi dojde prijatnovo vremence da uzhivate malkuu meshinja
Последно кога купував од LUSH продавачката ми кажа за некој пилинг и вели многу бил делотворен против стрии. Да потпораснам малку и ќе го купам, баш да пробам.
Од поннеделник до понеделник изгледа ги полниш неделите а и како расте плодот неделите се менувале док. така кажува дека на почеток све се менувало не му ја мисли и не се плаши толко одмарај и јади овошје повеќе и се ќе биде ок позз
Мешиња како си ги броите неделите? Еве на пример јас сум 27+6, јас тоа си го рачунам дека сум 28 недела, уште еден ден за да биде полна, па после да ја ситнам 29 недела. Во право ли сум?? Сега дури испитувам крвна група затоа што на гинекологот не и текна порано, а и овие на трансфузиологија ме вратија во вторникот. Кога денес докторката крева паника, нема време кога да ја примиш инекцијата ако си РН негатив ми вика. Мислам ќе ме пореметат овие од здравствово.
Со 27+6 ти си во полна 28 недела. Со 28+0 ја раситнуваш 29 недела и таа си тера 28+0, 28+1,28+2,28+3,28+4,28+5 до 28+6.
жени многу жешко како издржувате. јас само лежам стани легни не ми се движе оти е мн жешко ич немам кондиција. со првото трчев ама со ова мн сум мрзлива
Исто и јас @sweet.woman не поднесувам жешко и од порано, ама сега уште потешко ми е. Навечер шетаме со мм, ама се изморувам лесно баш дека цел ден во лежење ми е.
Мешиња јас се вратив од преглед бебуш супер напреден е сее во ред една недела е нанапред,докторот ни кажа дека е машко но најсигурно ке ни кажат на скринингот во септември лебдам од среќа за џабе се мислев толки цела ноќ.Ве гушкаме со синко
@Pcelka94 i @Mariangel fala vi ,eve ve poslusavlezam,odmaram ..e dobro uste ne mozam skroz da se opustam,ama ke probuvam poleka ajde Gospod neka ne cuva site trudnicki ovde ,da si bide se dobro so bebusite i so nas .ve guskam