Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.507
    Sram ne sram i jas vcera bez gaki bev :Dabe zeni sto nema da trpime :)

2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.507
    A moze soda ?! Ne e stetno sega vo bremenost ? Jas se imam mieno taka so soda ama sega mi e strav od se:(

3. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Коруновски кога го прашував ми кажа дека е штетно со сода да се мијам на интима во бременоста , и затоа само со ладничка чиста вода или со камилица се измивав и пројде иритацијата ;)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.507
    I mene mi e strav so soda,ama sekako kamilica ke kupam i so toa ke se mijam.lele strav me fakja od se,sega me boli malku jajnikot kako da me presece nesto na jajnikot i lezam sega ,ne mrdam od strav:(ja panicarka sum of mori majko]:):sweat:
    i uste nesto da prasan-vo ponedelnikot koga bev na eho na izvestajot mi pisuvase 6nedela 0 dena .e sega moze da mi kazete kako se brojat nedelite?!

На LenaNela му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Volku ako panichish sama sebe a i na plodot polosho mu pravish.. barem jas taka mislam. Vo najrizichnata faza od bremenosta sme i dvete kade lesno mozhe da se izgubi plodot i mora mnogu pazenje.. Koga na lekar kazhale deka se e vo red, ispruzhi se na krevet kako gospozha i uzhivaj be :* Se kje bide, razbiram deka si uplashena deka posle dolgo vreme Gospod ti go podaril najubavoto neshto ama znaj deka so stresovi samo polosho mozhe da napravish, podoro ne :hug: Gush i so lesnoo, da ti pomine i cheshanjeto i bolkite (fingers)

На <3 pleza4e <3, slobodka, flower30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    147
    Можно е да си испотена,ако тече плодова вода,не дај боже тогаш се чуствува истекувањето а при тоа не чуствуваш дека ти се мочка ( така ми беше со првата бременост.и тоа спремна за царски и одеднаш почна да си ми тече вода,им се бунев на сестрите дека добро не го наместиле кактетерот) Ама за секок случај мпже да те види матич.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ispotena sum, denes eve nema nisto, samo koga se dvizam megju nozete se potam, ne e plodova voda :)

8. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    147
    Неделите се бројат од првиот ден на последен циклусот.

9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ее срцкс кај мене во игротеката мајките буквално се гостинки ама баш сите тие 2саати заборават нс децата они си седат надвор има маси и уживат а децата се внатре дури и тие со мали деца од годинка ги земаме...па трчи внатре гледај ги играј ги па надвор сокче стави па со едното око кафе варам со другото ги следам децата ...па некое од вецето вика Готовоо газе да бришам па во тромболината се качиле 6деца рипат па ди ги надвор па некое бесно траска фрла играчки ги изнесува сите колички надвор се вози па јас мкни внатре мајките гледаат не се замараат....да ми бидеш добро ти те бакнувам :* @kallias срцка за мокрите гаќи и јас така се плашев за плодовата вода и бев налекар околу 19нед ме проверија се е ок и кажа др дека мн чести се слулувало тоа да си тече како проѕирна течност нормално било поради зголемена вагинална секреција,уживај :*

На ♡BuBaLe♡, m.i.g, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.786
    Значи сите сме биле за плодовата вода на преглед хахах ама па се погоди лето сакаш нејќеш ќе се помислиш што е.
    @mama89 спремна си за бебуш штом се справуваш со толку деца успешно, браво за енергијата.
    Јас се разбудив со 10 убоди од комарец, а спиев се на се 3-4 часа, ужасно е топло кај нас, цел ден ја фаќа сонце собата. Сабајле намокрив со ладна вода една крпа ја ставив на нозе и така сум заспала.

На mama89 и Mariangel им се допаѓа ова.
  11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas spijam so jorganche vo Germanijavaa i prijatno e za spienjee.. imashe eden period mozhe edna nedela beshe pekolno zheshko 43stepeni a nemame ni klima ni ventilatorche barem.. i odvaj izdrzhavme ama sega e super i daj Bozhe da vi dojde prijatnovo vremence da uzhivate malkuu meshinja :inlove:

На eatpraylove90, mama89 и kristina.k им се допаѓа ова.
  12. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.145
    Допаѓања:
    2.726
    Последно кога купував од LUSH продавачката ми кажа за некој пилинг и вели многу бил делотворен против стрии. Да потпораснам малку и ќе го купам, баш да пробам.

13. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Од поннеделник до понеделник изгледа ги полниш неделите а и како расте плодот неделите се менувале док. така кажува дека на почеток све се менувало не му ја мисли и не се плаши толко :* одмарај и јади овошје повеќе и се ќе биде ок8-|:hug: позз

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мешиња како си ги броите неделите? Еве на пример јас сум 27+6, јас тоа си го рачунам дека сум 28 недела, уште еден ден за да биде полна, па после да ја ситнам 29 недела. Во право ли сум??
    Сега дури испитувам крвна група затоа што на гинекологот не и текна порано, а и овие на трансфузиологија ме вратија во вторникот. Кога денес докторката крева паника, нема време кога да ја примиш инекцијата ако си РН негатив ми вика. Мислам ќе ме пореметат овие од здравствово.

15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.560
    Допаѓања:
    289.440
    Со 27+6 ти си во полна 28 недела. Со 28+0 ја раситнуваш 29 недела и таа си тера 28+0, 28+1,28+2,28+3,28+4,28+5 до 28+6.

На Angel.Heart, LenaNela, Pcelka94 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    жени многу жешко како издржувате. јас само лежам стани легни не ми се движе оти е мн жешко ич немам кондиција. со првото трчев ама со ова мн сум мрзлива

На Pcelka94 и kristina.k им се допаѓа ова.
  17. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Така и мислев. Има ли некоја срцка што примала таква инекција, да ми објасни што треба да правам?

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.786
    Исто и јас @sweet.woman не поднесувам жешко и од порано, ама сега уште потешко ми е. Навечер шетаме со мм, ама се изморувам лесно баш дека цел ден во лежење ми е.

19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Мешиња јас се вратив од преглед бебуш супер напреден е сее во ред една недела е нанапред,докторот ни кажа дека е машко но најсигурно ке ни кажат на скринингот во септември лебдам од среќа за џабе се мислев толки цела ноќ.Ве гушкаме со синко:* :*

На LenaNela, ilipili, Bebulleee и 10 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.507
    @Pcelka94 i @Mariangel fala vi ,eve ve poslusav:)lezam,odmaram ..e dobro uste ne mozam skroz da se opustam,ama ke probuvam poleka ;)ajde Gospod neka ne cuva site trudnicki ovde ,da si bide se dobro so bebusite i so nas .ve guskam:hug:

На LenaNela, Pcelka94 и Mariangel им се допаѓа ова.