@BellaBibi женска ти почна со ферона, викаш одма ти е подобро од првото апче. Јас денес ја почнав ама ништо не ми менува, исто ми е… се е оке на ехо… ја не знам што ќе беше ова, бебево ли стиска нешто.. се издрогирав веќе уште магнезиум денес не ставив во уста.
Дали се боцкаш под кожа? Јас бев партали кога се боцкав под агол од 90 и 45 степени. После докторот не седна и на мене и сопругот ни кажа како да се боцкаме. Значи иглата буквално се гледаше под кожата, легнат шприцот скроз. Рече под кожа нема ни крвен сад ништо, така се ставаат клексаните. И од тогаш фала богу само точки имам модри, каде влегла иглата и некогаш минијатурни модрици, но далеку од подливите кои ми беа.
A da ne si premnogu aktivna? Jas zabelezav koga pola den i poveke ke go prelezam nisto ne me bocka, a koga ke se dvizam togas pocnuva.
Се замешувам извини однапред, ама еве и мене скоро недела време ме болеше прво стомак секакви болки, притисок осеќав па препони, задник и што уште не. Пиев магнезиум ама не осеќав некое големо подобрување. Сега 2-3 дена сум добра, додека друго нешто не излезе. Бременоста е стварно чудна работа, само да ни бидат добри бебушките. Ти секако беше на доктор, главното ти е прегледано. Сигурно бебушка некаде притиска. Се сеќавам и јас во тие недели осеќав исто и прашував тука за такви болки.
Баш преска разговарав со сестра ми и таа е во Америка и ми кажуваше за нејзини пријателки дека само 2 еха имаат во цела бременост. Главните скрининзи. Искрено и јас не го оправдувам тоа и тука е исто, што велиш среќа во цела несреќа што сама се имаш исчистено. И јас имав 3 спонтани и со сите бев со киретжа... И мене уште ми е чудно како не мерат цервикс, а колку случаеви еве имам прочитано по форумот дури без никакви болки ни се има скратено и среќа што превентивно се мери па се прима терапија. Нека не чува само Господ! Тебе ти посакувам среќа и убава бременост, уште малку ќе си го видиш на ехо.
Да знам дека може ама испаднаа многу фер од фирма па не ми се зима и од општ да не испаднам па јас "гад" сепак треба да се вратам а испаднаа стварно фер за многу работи
Незнам како боцкаш и каде јас се боцкам од ноември и еднаш само имав модрица во 17недела.. до 17недела боцкав во стомак 2-3 прста лево десно од папуче на 90° земав мевце со два прста собирав боцкав цела игла до крај вбризгував цела цечност полека па вадев игла и после пуштав мевце од кога ќе извадев игла, после тоа почнав во рака исто ме боцка мм а кога не е дома се боцкам сама во нога горе во бут каде што можам да соберам повеќе мевце. Да напоменам ако се избришам со алкохол пред боцкање чекам да се исуши убаво ама 90% не се бришам
Izvini sto upagam vo muabet,vo 13 nedela doktorkata na skrining cervix mi merese i mie 37.2mm.Vie ste poiskusni dami kazete dali e dobro
Да добар ти е не се секирај Ти си и со близначиња, верувам дека на секоја наредна контрола ќе ти мерат и цервикс.
А зашто гад ? Мене од фирма сами ми рекоа да земам од општ боледување за да не отварам толку рано породилно
Па не знам и кога лежам имам бодежи.. коа се движам помалку имам… нешто стиска изгледа бебево. Тоа ди викам и јас… еден ден ништо не ти е друг ден се комплет. Ко на дугме, ама оваа недела ептен, некако и стомаков ми рипна многу наеднаш. Дали и тоа има некоја врска, стварно не знам.
Па и на дежурно и сестрава кај што идам на гинеколог, ми кажаа под агол 45 да ставам. Си викам да не е аплициран како што треба, па затоа нема промени со димерите.
Стомак кај мене не е опција никако. И мм фаќа мевце и сестрите фаќаа мевце, сега и на нога фатив колку можам, зошто јас и не сум некоја со мевце, права костурка бев и цела кожа и се ми е затегнато.
17та… не знам што може да е. Ништо нема на ехо, цервикс 4.7… постелка супер. Бебе супер, али ова толку непријатно со бодеживе. Не знам стварно. Матичнава мисли дека е мускулно. Дали што нагло ми порасна стомаков и оваа недела некако уште повеќе ми рипна.
Абе тоа е ќе видиш, ќе станеш едно сабајле и магично ќе ги нема. И јас затоа онојпат испаничив и кога лежев осеќав бодежи и секакви пецкања, а кога се движев па ептен болки дури и накај препони. Освен еве почекај и резултати од уринокултура за да бидеш сигурна
Ќе почекам денес однесов, а во среда ќе бидат резултати од брисевите. Па ќе видиме. Се надевам се ќе биде добро.