Нема шанси да утнуваш и да не влијае клексанот. Под кој агол и да ставаш, сигурно си го прима организмот. Е сега тоа што не ти ги намалува д-димери е некој друг фактор, може треба по два да примаш или да ти вметнат и аспирин или нешто појако.
Da,kaj Daneva bev me gledase prvo abdomebalno ama ednoto bebe bese ponemirno i loso pozicionirano pa smeni me dogleda vaginalno.Mi kaza deka sve e dobro,deka rano sum napravila 10+6 prenatalen test.I mi izmeri cervix znam deka rece skroz si zatvorena i sega citav na izvestajot deka .i e 37.2mm,inace prvpat mi merat cervix dosega.Kaza deka mnogu sum se poravila 13 nedela 3 kg deka e mnogu.Ja prasav za odmor mi rece mozes kaj sakas da ides i dase banjas samo bazen ne.Pesacenje dnevno po 4,5 km.
Pa neznam,sega prv pat mi merea cervix i zatoa pisav pak ste poiskusni tuka site od mene dali e ok za taa nedela.
Може и да е муслулно. Ако се ок брисевите, останува да е мусклулното. Сега во тие недели и забрзано растат, матката се шири.
Аспирин пијам. А два не ми дава поради килажата. Ќе проверам пак за две недели, а и понеделник кај Јани ќе видам што ќе каже.
И мене 13 та ме гледаше со вагинално. Неможеше да види убаво одозгора. А цервикс може дека со близначиња си и нормално е почести контроли и да запазат да е се во ред.
Pa nemi kaza koga treba,koga i rekov dai go pokazam rezultatot mi kaza ok e toa e za vas.Nekako na kraj mi iskoci kako dae prepotentna.Koga zavrsi so pregledot i dodeka stanam dase oblecam i kazuvam deka kemi treba vo izvestajot za sovet za boleduvanje da neodam dvapati taka mi kaza i maticnats dai kazam za pataloskata mi vika nemoze izvestajot e veke zatvoren kesi dojdes pak.Otidov do 36 ambulnata tamu dagi zamolam nesakaa,sestrsta mi vika aj dojdi so mene jas keim kazam dati dadat nov odnosno dati smenat.Sestrata na salter bese so zborovite.I kazav na pacientkata deka nemoze beka nenapinja,kesi zeme upat pak od maticen i kesi dojde.Se vrativ kaj maticnata pa pak dami dade upat pa pak nazad na gak
3 месеци ставам клексани и јас во стомак и маж ми во раце една модрица немав. Отидов 3 дена на ГАК, рацеве ми се ко да ме тепал некој, модрици, подливи лом. Јас дома со штипење ги ставав како што пишува на упатството, оние медицинскиве лица без штипење и затоа сега сум како од борба искочена, а не од болница.
Е баш како од борба сум. Земав хепатромбин да мачкам, да им помогнам побрзо да ги снема модрициве. Незнам што и како да правам, а ми дадоа уште 30 да примам. А каде во стомак ставаше? Мене ми е баш оптегнато.
И јас сум цела модра, ставам уште пред трансфер. Во стомак ми е језиво, а исто немам каде, слаба сум се ми е оптегнато. Тоа е модри ќе одиме.
Во стомак ставав до кај средина 8ми месец. Ќе седнев и ми се правеше салце под гради и зашто доле ми беше стомакот баш убаво си имаше место за бочкање неоптегнато. Инаку може и во спојлер да се ставаат, јас на крај открив.
Спојлер неможам да фатам. А стомак ми почнува баш од под гради и тоа не иде. Ќе си остане нозе и раце како заздравува некоја модрица.
Па да порано си направила, ама не е страшно. Она и мене ми рече во 12та коа ме гледаше дека немам потреба да не фрлам пари сепак не е ефтино ама јад и кажав дека сакаме и она беше као тоа е ваш избор. Иначе беше префина и баш ме смири бидејќи бев со кафен исцедок. Не знам зашто така ти се испонашала до тоа извештајот дека е затворен. Баш ми е мило што се е во ред, сега конечно ќе си се опуштиш.
Со алкохол конзумирање како стоите? Ми се пие пиво ќе пукнам, а и период некој по гости се погоди, ако пијам сок ептен сумњиво ќе биде. Ваљда ништо не се дешава од 2 - 3 пива м Со првото ништо не пиев, дека прво.
Ja sum samo na palenta, jogurt, patlidzan i lepce, ovoshje, nekoe polesno jadenje…a, zelencuk ne mozam da smislam mnogu mi se gadi…
Искрено од страв ниту со првото ниту пак сега се имам напиено алкохол. Ама со кого и да седневме на гости и секој жена ми има искоментирано абе не пиеш ич алкохол, јас си пиев по чаша-две пиво, вино. И сум била сведок дека си конзумират. Ќе наидеш на различни мислења, твое си е како најпаметно мислиш така и правиш, мој совет ако пиеш нека биде барем едно да не ти е премисла после. За првото кога бев бремена еден доктор ми велеше да си пијам по една чаша црвено вино дека е здраво. Сега се имам напиено само безалкохолно ама многу беше грдо
Еднаш толку ми дојде желба за пиво, што инаку неможам да го помирисам, седнавме во кафич и си испив една чаша. Сега ако сакаш утепај ме, нема да го погледнам. Ама една чаша , не е ништо страшно. А ти уствари криеш дека си бремена и несакаш сомнителна да бидеш?