Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    1.383
    Нема шанси да утнуваш и да не влијае клексанот. Под кој агол и да ставаш, сигурно си го прима организмот. Е сега тоа што не ти ги намалува д-димери е некој друг фактор, може треба по два да примаш или да ти вметнат и аспирин или нешто појако.

2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    2.896
    Da,kaj Daneva bev me gledase prvo abdomebalno ama ednoto bebe bese ponemirno i loso pozicionirano pa smeni me dogleda vaginalno.Mi kaza deka sve e dobro,deka rano sum napravila 10+6 prenatalen test.I mi izmeri cervix znam deka rece skroz si zatvorena i sega citav na izvestajot deka .i e 37.2mm,inace prvpat mi merat cervix dosega.Kaza deka mnogu sum se poravila 13 nedela 3 kg deka e mnogu.Ja prasav za odmor mi rece mozes kaj sakas da ides i dase banjas samo bazen ne.Pesacenje dnevno po 4,5 km.

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    1.262
    Зошто рано пренатален? Кога препорачува таа да се направи?

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    2.896
    Pa neznam,sega prv pat mi merea cervix i zatoa pisav pak ste poiskusni tuka site od mene dali e ok za taa nedela.

Последна измена: 15 јуни 2024
  5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.896
    Допаѓања:
    26.889
    Може и да е муслулно. Ако се ок брисевите, останува да е мусклулното. Сега во тие недели и забрзано растат, матката се шири.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.896
    Допаѓања:
    26.889
    Аспирин пијам. А два не ми дава поради килажата. Ќе проверам пак за две недели, а и понеделник кај Јани ќе видам што ќе каже.

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.896
    Допаѓања:
    26.889
    И мене 13 та ме гледаше со вагинално. Неможеше да види убаво одозгора. А цервикс може дека со близначиња си и нормално е почести контроли и да запазат да е се во ред.

8. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    2.896
    Pa nemi kaza koga treba,koga i rekov dai go pokazam rezultatot mi kaza ok e toa e za vas.Nekako na kraj mi iskoci kako dae prepotentna.Koga zavrsi so pregledot i dodeka stanam dase oblecam i kazuvam deka kemi treba vo izvestajot za sovet za boleduvanje da neodam dvapati taka mi kaza i maticnats dai kazam za pataloskata mi vika nemoze izvestajot e veke zatvoren kesi dojdes pak.Otidov do 36 ambulnata tamu dagi zamolam nesakaa,sestrsta mi vika aj dojdi so mene jas keim kazam dati dadat nov odnosno dati smenat.Sestrata na salter bese so zborovite.I kazav na pacientkata deka nemoze beka nenapinja,kesi zeme upat pak od maticen i kesi dojde.Se vrativ kaj maticnata pa pak dami dade upat pa pak nazad na gak

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.338
    Допаѓања:
    11.006
    3 месеци ставам клексани и јас во стомак и маж ми во раце една модрица немав. Отидов 3 дена на ГАК, рацеве ми се ко да ме тепал некој, модрици, подливи лом.
    Јас дома со штипење ги ставав како што пишува на упатството, оние медицинскиве лица без штипење и затоа сега сум како од борба искочена, а не од болница.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.896
    Допаѓања:
    26.889
    Е баш како од борба сум. Земав хепатромбин да мачкам, да им помогнам побрзо да ги снема модрициве.
    Незнам што и како да правам, а ми дадоа уште 30 да примам.
    А каде во стомак ставаше? Мене ми е баш оптегнато.

11. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    1.262
    И јас сум цела модра, ставам уште пред трансфер. Во стомак ми е језиво, а исто немам каде, слаба сум се ми е оптегнато. Тоа е модри ќе одиме. :D

Последна измена: 15 јуни 2024
    На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.338
    Допаѓања:
    11.006
    Во стомак ставав до кај средина 8ми месец.
    Ќе седнев и ми се правеше салце под гради и зашто доле ми беше стомакот баш убаво си имаше место за бочкање неоптегнато. Инаку може и во спојлер да се ставаат, јас на крај открив.

13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.896
    Допаѓања:
    26.889
    Спојлер неможам да фатам. А стомак ми почнува баш од под гради и тоа не иде.
    Ќе си остане нозе и раце како заздравува некоја модрица.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.898
    Допаѓања:
    15.135
    Па да порано си направила, ама не е страшно. Она и мене ми рече во 12та коа ме гледаше дека немам потреба да не фрлам пари сепак не е ефтино ама јад и кажав дека сакаме и она беше као тоа е ваш избор. Иначе беше префина и баш ме смири бидејќи бев со кафен исцедок. Не знам зашто така ти се испонашала до тоа извештајот дека е затворен. Баш ми е мило што се е во ред, сега конечно ќе си се опуштиш.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    3.033
    Допаѓања:
    2.896
    Takov izgleda i bese denot.I jas citav pozitivni komentari za nea na forumov ama ete taka se pogodi.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.879
    Допаѓања:
    9.910
    Со алкохол конзумирање како стоите?
    Ми се пие пиво ќе пукнам, а и период некој по гости се погоди, ако пијам сок ептен сумњиво ќе биде.:D

Ваљда ништо не се дешава од 2 - 3 пива м:tmi:
    Со првото ништо не пиев, дека прво.:D

17. Veronika@28

Veronika@28 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    21
    Ja sum samo na palenta, jogurt, patlidzan i lepce, ovoshje, nekoe polesno jadenje…a, zelencuk ne mozam da smislam mnogu mi se gadi…

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.215
    Допаѓања:
    78.428
    И мене така на 2 пати ми се припи и си купив безалкохолно пиво, Хајнекен. Не е лошо :D

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    1.170
    Искрено од страв ниту со првото ниту пак сега се имам напиено алкохол.:wasntme:
    Ама со кого и да седневме на гости и секој жена ми има искоментирано абе не пиеш ич алкохол, јас си пиев по чаша-две пиво, вино.
    И сум била сведок дека си конзумират.
    Ќе наидеш на различни мислења, твое си е како најпаметно мислиш така и правиш, мој совет ако пиеш нека биде барем едно да не ти е премисла после.
    За првото кога бев бремена еден доктор ми велеше да си пијам по една чаша црвено вино дека е здраво.
    Сега се имам напиено само безалкохолно ама многу беше грдо:D

20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.896
    Допаѓања:
    26.889
    Еднаш толку ми дојде желба за пиво, што инаку неможам да го помирисам, седнавме во кафич и си испив една чаша. Сега ако сакаш утепај ме, нема да го погледнам.
    Ама една чаша , не е ништо страшно.
    А ти уствари криеш дека си бремена и несакаш сомнителна да бидеш?