Дали имате воден исцедок? Нешто неделава ми е воден. Немам ништо чешање и сл, ама ме плаши. Вчера на ехо не ми кажа ништо матичната. Дали е нормално да е зголемен вака и воден?
Па, не дека кријам ама уште ни на ехо не сум била, па сакам прво потврда од лекар и срце, па после да кажам. А ко за беља сите нешто нудат, кафе правам ептен за стрв, не го пијам цело, алкохол испив две три пива за две недели, ама ставам стоп на собиранки привремено. @mariz мене безалкохолното топ ми беше, не знам зошто го хејтаат, арно ме потсети. Среќа па витамини си пиев, за тоа сум ептен редовна и шубе ми е.
Дефинитивно морам да купам повеќе, се осеќам ко да сум измочана цело време. Нит секојдневни помагаат.
Вака како за ептен на почеток , на уште не слушнато срце знаејќи дека сум бремена не би пиела алкохол. Барем први три месеци каде се формира плодот и мозочето на бебето , не би. После една чаша пиво месечно , не е страшно. Ова е според мене, ама ти си знаеш.
Аууу секојдневни неможам да поднесам сега во бременоста. Па и повеќе се потам. Се смеам, му викам на мм, цела сушара само мои гаќи се.
Не ми рекоа .. само ги прашав стар колку имам ми кажаа ми рекоа ако сакам од новиот нешто да земам ама им кажав дека несакам дека ќе го земам чим заврши породилно дека ќе отворам породилно од 14јуни.. не им спомнав за од матичен ми беше незгодно сепак имав два спонтани предходно ми искочија многу во пресрет сега пред да останам бремена шефот ме ставаше од август до ноември додека добијам позитивен тест на полесно работно место и некако што знам ми беше незгодно да им кажам и да отворам сепак ќе им дојде на товар на фирма ..
Тешко дека ќе се намалат димерите, јас сум со два клексана од почеток, сега дури ми сменија фраксипарин дека е појак, а димерите постојано ми растат (2600 последно во 33 недела). Битно е дека штом примаш терапија нема да ти направат проблем.
Јас денес прв пат во овие 5 месеци испив туборг од 500 мл Мислам за толку не е опаснп,само да не се претера
Ме погоди едвај чекам да се породам заради тоа пиво. Иначе пробав двапати безалкохолно, се покајав... Не да ми качи притисок... Трчав на дежурен, три дена не можев да го симнам притисокот со апчиња. Така да не ризикувај.
Те читам веќе некое време не ми е јасно ни мене како и на докторите таму зошто толку форсираш тоа мерење на цервикс? Мене ни тука во Македонија ниту мојот матичен, ниту на скрининзите кои ги правев на ГАК и првиот и вториот, ниту докторот во Систина зборот цервикс ми го немаат спомнато, не па точна должина да ми кажуваат. Јас мислам дека при самиот ехо преглед гинекологот гледа и доколкј има некоја индикација по потреба кажуваат точни мерки. При нормална бременост ниту мене ниту на мои другарки, а сигурно и на други членки на фемина им немаат мерено. Опуштено ајде, уживај во бременоста не си барај проблеми.
Колку можеш толку да фатиш и само под 90° боцкање (пикадо мавање само понежно што би рекла јас) и гледај боцкањето да не е на исто место барем милиметар подалеку. Земи на овие модрици мачкај со хепатромбин.
pa zosto forsiraat 10+1 i odma da se bocka covek za prenatalen a cela bremenost ored nas. Ne gi razbiram
Pa dobro ne e isto vreme so bebeto i da go koristus sega odmorot i da go ostavis za posle? Jas mislam ista e matamatikata?? Ili ne?
И јас имав земено од Somnia, таа со мечињата, сега сме скоро 2 месеца со бебо веќе и сеуште си ја користиме, за co-sleeping ми е идеална знам дека нема каде да ми бега а и кога го легнувам на страна малце (му олеснува за грчевите) ми е добра поддршка за грбчето Дури почнува и да ги приметува шарките веќе па кога ке го легнам си се загледува во мечињата, добра занимација му се
Затоа што ќе помине време додека го добиеш резултатот, па ако не е добар ќе треба амниоцентеза, па додека закажеш и додека добиеш резултат од тоа... На крај ако се одлучиш да абортираш може да биде касно и ризично. Затоа пренатален се прави што порано за да има време да се реагира.
Ако земам од општ матичен уште 2недели боледување ќе ми дојде наместо на 14.06 да отворам породилно на 28.06 и со одмор после породилно ќе дојде да седам дома повеќе 2недели
Mene vo 13+2 mi zakazaa prenatalen togas bile site organi razvieni i mozele dobro da se vidat, jas si mislev da ne e kasno pak.