Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Бидејќи знам дека не ми го мерат ме гледаат само на стомак и самите ми кажаа дека ќе треба за цервикс вагинално да гледаат.
    Ми е страв дека имам Ешерихија бактерија и секој ден сум со печење и симтоми и ми е страв да не ми го скрати, па кога и болките ми се појавиа нормално е дека ќе ме фати доза паника.
    Еве и ти сама читаш тука секоја што се пожалува на болки веднаш оди на доктор и прво тоа кажуваат дека ни мерат цервикс, не дека нешто јас сум измислила па сега тоа напнувам.
    Секој си знае за себе, јас како што реков да ја немав оваа бактерија може немаше толку да ми е на мисла.

senza.parole and WhiteCat33 like this.
  2. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Мене, имам нормална бременост, приватниот доктор каде што одам на контрола, секој преглед од почеток до сега еве сум 36 + секогаш ми мери цервикс, ниту еднаш нема пропуштено, прво што прави кога ќе седнам мери цервикс вагинално и ми кажува толку и толку е запамти да запишеме во извештај..

Marsi* likes this.
  3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Со првото не пиев, дури ме го јадев оние шери чоколади со рум. Со второво си пивнуев од време на време бело бинце чашка, пивце чашка.

Калатеа likes this.
  4. merriel0

merriel0 Истакнат член

Мене па ме советуваат да почнам да пијам по некое пиво за да имам млеко. Пуста ја неможам да поднесам мирис на пиво или билокој алкохол у трудночава.

5. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Ne se lazi so pivo i boza. Prvo mnogu debelat zosto se polni so kvasec, vtoro ne razbiram kako bi stimulirale mleko osven preku toa deka sodrzat vit B. Voda, tecnosti, caj i poveke proteinska hrana

6. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Ama cekaj echerihia e na urinarniot sistem na besika i mocni kanali. Cervixot e vlezot pred matkata odnosno rodilniot kanal. Tuka moze vlijanie da ima kilaza, genetika, hormoni kolku sto znam, plus postavenosya na bebeto. Mislam dekq go merat i preku stomak so ehoto ako dobro se gleda. Mene dr im rece od salceto nisto nemozqm da ti vidam sega sigurno pak ke me iskara vika matno e nisto ne se gledamzemi oslabi

7. Miy3

Miy3 Истакнат член

Pa najverojatno se u edno, do sega osven eho nisto drugo ne mi pravele ni ispituvale

8. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Prenatalen test se pravo preku krv vo laboratorija cini od 600€ nagore ako si vo MK. Nema da bide vo edno. Moras da se soglasis za toa. Zavisi i na koja vozrast si. Za vo 12-13 nedela screeningot e so eho i evetualno priska ako ti pravat preku krv vo laboratorija no toj r besplaten za teudnici

9. Miy3

Miy3 Истакнат член

E sega se zbuniv i jas skroz. Ne sum vo Mk toa e najstrasnoto sto ovde informacii mn mn ne davaat kako tamu, jas najveke inf dobivam od vas ovde vo grupata pa odam kaj doktorkata i ja prasuvam. Jas mislev so ova sega sto ke go pravam deka se gleda sè, dali ke ima nekoi sindromi ne daj boze i takvi rab. Sto drugo se ispituva preku prenatalen?
    Se iznervirav sega, ke ima raspravii utre so doktorkata.

10. nikja

nikja Истакнат член

Pa iskreno neznam,mene prva bremenost mie taka mi kaza Lazarevski i taka napraviv.Jas bev fakticki 11 nedela koga se bocnav a kako sto gledam testovite od 9 nedela nekoi gi pravat

11. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Da i mene taka 10+4 se bocnav

nikja likes this.
  12. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Ne se raspea aj :) kako treba taka ke te vodat. Nema da te ostavat nepregledana. Ako si na vozrast do 35 ne davaat prenatalen. Tuku na ehoto odnosno na prviot screening se gleda se. I jas so prvoto ne pravev ama bev 29. Priska iskreno neznam dali pravat na zapad. Prenatalniot ispituvaat anomalii aneuploidi gi vikaat najcesto sindromi. Ama na zapad i prenatalnite testovi gi preoracuvaat vo redovna procedura. Zavisi vo koja drzava si, kakvo osiguruvanje imas i koja vozrast si. Sega napravi screening vo 12-13 prenatalen mozes i pokasno.ili pisi koja drzava si mozebi ke ti odgovori nekoja clenka sto e tamu i go pominala patot

13. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Не знам кај си, ама ако си Германија, Холандија таму го прават пренаталниот без пари, овде не подлежи под фонд. Иначе оке си за скрининг, таман ќе си. Јас во 12та правев и скрининг и пренатален.

Miy3 likes this.
  14. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Абњ штетно ли е јас се сум со секојдневни улошки ме мрзи да ме ја гаќи

15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Па не би требално, ама не користи парфимирани, земај памучни некои. Јас користам само коа сум на работа, зашто апла помочана сум. А дома сум без, и мењам гаќи.

blackdeath likes this.
  16. Miy3

Miy3 Истакнат член

Vo Germanija sum. I kazav na doktorkata deka sè sakam da ispitam i deka ne daj boze ako nesto ne e vo red, psihicki ne sum spremna za takvo nesto.
    Taa mi dade upat i sega bas gledam na nego pisuvalo prv skrining. Vo vtornik imam termin zdravje, ke gi rasprasam i tie doktori sto ke mi pravat skrining, da mi objasnat podetalno.
    Inace imam 31god, pred 2 god imav eden spontan. Gledam u mk ispituvaat sè i sesto, se bockaat so kleksani tie so imale spontan, ovaa mojata doktorka mi vika ne ti treba toa, se desavaat spontani sosem normalno e. I niso ne saka dr da ispita.

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Не е. Мене лично не ми одговараат.

blackdeath likes this.
  18. nikja

nikja Истакнат член

Da bide sve kako sto treba pa sea toa e

Abc baby likes this.
  19. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Да јас така ја имам, ама секако не е убаво и може да направи проблеми.
    Не за џабе често ни проверуваат уринокултура.
    И јас сум со вишок кг и преку стомак неможе да се измери, а секако најверодостојно е вагинално мерење.
    А пак твојот доктор како сака сега да ослабиш:wasntme:

20. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Иста сум ме фаќа стрв за убаво ладно пиво хахах:D
    Кога се собираме ми се смејат дека сите пијат, велам на маж ми од Октомври јас ќе пијам ти ќе нишкаш бебе:D

blackdeath and intj_girl like this.