Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.166
    Допаѓања:
    10.587
    Млеко се стимулира со ставање бебе на града, многу вода и евентуално чај за лактација.
    Од сокови, пиво, боза једино што може да се стимулира е вишок килажа :wasntme:.
    Другарка се направи слон после бременост што се товеше со сок од јаболко и боза за млеко да имала. Подебела е сега од кога беше трудна.

На blackdeath, Noemi, merriel0 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    8.736
    Ја добив дијабетес од ледени чаеви и сок од јаболко, уште се чудам како потпаднав под влијание на “советите”.

Ден денес сум на терапија за инсулинот и шеќерот, а цел живот пазам и сум вежбач.

Само вода, вода со микс овошје некој за промена и доволно е.

На merriel0, Laura7, Tea SK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Madmozel84

Madmozel84 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    107
    И јас бев на паталошка, па сега стар одмор користам и во план ми е 2 неделни преку општ матичен, за да отворам породилно 2 неделни пред термин.

4. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Баш никогаш не ми се разјасни како може сок од јаболко да стимулира млеко, и тоа не советуваат јаболки да јадеш туку сок од јаболко :!: и сите пијат тетрапак што освен шеќери и ароми нема ништо друго во него. Немам искуство ама сепак не ми се верува дека тоа би придонело позитивно околу млекото ^_^

На blackdeath, WhiteCat33, Калатеа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    I mene ne mi e jasno, osven od tolku sekeri ako ne go zablazuva mlekoto edino logicno :D:D:D

На Tea SK и honey95 им се допаѓа ова.
  6. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    1.300
    Епа не јаболко туку сок демек за да внесуваш течности, а течност е доволно само вода да се налеваш и да јадеш витаминска храна. И најважно е измолзувањето, што повеќе се празниш толку повеќе надоаѓа млеко.

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    2.651
    Абе со корозивниов желудник мој ја можам само да помислам на сок, боза, пиво и шеќерни пијалоци. Нема шанси тоа да пијам, на вода и кисела вода сум цела трудноча, ептен некад кока кола ако се напијам ако ми е многу низок притисокот, ама ми се лоши и од неа. Жива ненајадена сум а и станав професионален повраќач :hai: башка сеа како што ми се отвори апетит последниве неколку недели... Само јадам и бљуцкам :rofl:

Да скроз изумив за квасецот, нема шанси тоа да ми поднесе желудникот.

Сум чула за вакви случаеви, ама она дефинитивно претерала ... Јас мислам чајот е доволен.

Ти си го папала, јака ти душа. А барем ти делуваше ли? Вода со овошје е одлична идеја, секое лето си правам такви ствари незнам зашто сеа не ми текнало |-).. некое смрзнато изрендано овошје исто е добро во вода.

Фала ви девојки :l:

8. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    @merriel0 јас само вода пиев, ама многу вода секако самиот организам ти бара, па активно доев до 2 години и то рачунај првите месеци на секој саат цицаше лаком си беше па вишокот го повраќаше:D значи боза, пиво, млеко се ти е бабини деветини |( само активно цицање стимулира лактација.

На WhiteCat33 и merriel0 им се допаѓа ова.
  9. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    I jas imav/imam (ni samata neznam) problemi so Esherihija i toa mn dolgo vreme.
    Nadvoresno pecenje imav mnogu, go reshiv so kadefungin ili toa e clotrimazol, prasaj vo apteka bez recepta ja davat krema e i mackaj se nadvoresno do 7 dena, ne steti nisto. Barem toa mene mi pomogna.

Vo meurot koga imam pecenje pijam premn tecnost za cesti da mokram i po dve casi dnevno sok od cista brusnica. Ne steti nisto brusnucata. Vidi po marketite se prodava cista brusnica na Happy day ili Albi, gi ima i tamu kaj tebe mislam tie sokovi.
    Jas pred bremenost mn vreme se macev so cistitis pa sega u toa uste poveke mi ja oteznuva situacijata baska i ovaa preeeeedosadna bakterija.

Od amazon isto po preporaka na urolog poracav stapcinja za testiranje na urina, pa sekoj den po 2-3 pati testiram urina. Koga neso ke mi e somnitelno pravo na doktor trcam.

Se nadevam deka nesto od ova ke ti pomogne za da se otarasis od simptomite na ovaa bakterija, i barem malku raat da si imas.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.217
    Првите месеци не можев да поднесам алкохол, сега од време на време знам една чаша пиво да се напијам и тоа само ако е грч ладно. Ми фали ракија ама ради киселините ни голтка не можам да се напијам. Се што е умерено не е штетно.

Јас не планирам да дојам освен ако имам премногу млеко. Може е попрактично за некого, но за мене не е. И тие илјада, две плус минус за млеко нема да ме збогатат ни осиромашат. Блиските цело време ми праќаат статии зошто доењето е добро за мајката и детето ама ете јас немам желба.

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  11. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Можи ќе смениш мислење ко ќе ти го стават прв пат на града, за мене поубаво чувство нема :inlove: а за да имаш премногу млеко треба да цица.

На Ive13 и marama им се допаѓа ова.
  12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.683
    Допаѓања:
    10.125
    Имаш безкофеинско нескафе со сино капаче е тегличето, нема разлика во вкус. Јас се префрлив на безкофеинско еспресо и нес зашто си сакам по 2 во денот и не сакам да се мислам и пресметувам колку имало кофеин.

На blackdeath, Калатеа и QweenSM им се допаѓа ова.
  13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.454
    Допаѓања:
    35.071
    Леле какво е тоа мила? Каде го наоѓаш, во кој маркет го има?
    Ме израдува ептен :lol::inlove:

14. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.683
    Допаѓања:
    10.125
    Од локален маркет го земав јас, провери по повеќе, сигурно ќе го најдеш, еве сликичка images.jpeg

На WhiteCat33 и QweenSM им се допаѓа ова.
  15. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Имаш и во кам маркет безкофеинско. Не е на нескафе фирмата и сигурно е поефтино ама не е лошо. Јас сега на крај почнав кофеинско веќе по 2 во денот. Се надевам нема да наштетам во 40та недела :lol:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    1.250
    Инстант има и во КАМ.
    А безкофеинско има и турско кафе:coffee:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.454
    Допаѓања:
    35.071
    Лелеее фала ви мешковци :inlove:
    Врска немав дека имало и во Кам, ќе си купам обавезно. Сакам да се напијам по 1 па и некогаш 2 без грижа на совест.
    Сега ептен ми олесна. :whew::lol::l:

На honey95, Noemi и Elliana им се допаѓа ова.
  18. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    2.731
    Vi se ima li sluceno davi namalat kleksan,i dase pojavat glavobolki.Neznam dali mi e od sto mi namalija ama se pogodi od kako migo namalija dami se pojavi glavobolka

19. GasimGirl

GasimGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2024
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.133
    Дали за време на бременост можам да се напијам една чаша алкохол ? Џин тоник...

На miandrija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    664
    17та недела. Имам како скокоткања околу папокот еве сега додека лежам. Дали се тоа движењата на бебе?

На sencuk и blackdeath им се допаѓа ова.