Млеко се стимулира со ставање бебе на града, многу вода и евентуално чај за лактација. Од сокови, пиво, боза једино што може да се стимулира е вишок килажа . Другарка се направи слон после бременост што се товеше со сок од јаболко и боза за млеко да имала. Подебела е сега од кога беше трудна.
Ја добив дијабетес од ледени чаеви и сок од јаболко, уште се чудам како потпаднав под влијание на “советите”. Ден денес сум на терапија за инсулинот и шеќерот, а цел живот пазам и сум вежбач. Само вода, вода со микс овошје некој за промена и доволно е.
И јас бев на паталошка, па сега стар одмор користам и во план ми е 2 неделни преку општ матичен, за да отворам породилно 2 неделни пред термин.
Баш никогаш не ми се разјасни како може сок од јаболко да стимулира млеко, и тоа не советуваат јаболки да јадеш туку сок од јаболко и сите пијат тетрапак што освен шеќери и ароми нема ништо друго во него. Немам искуство ама сепак не ми се верува дека тоа би придонело позитивно околу млекото
Епа не јаболко туку сок демек за да внесуваш течности, а течност е доволно само вода да се налеваш и да јадеш витаминска храна. И најважно е измолзувањето, што повеќе се празниш толку повеќе надоаѓа млеко.
Абе со корозивниов желудник мој ја можам само да помислам на сок, боза, пиво и шеќерни пијалоци. Нема шанси тоа да пијам, на вода и кисела вода сум цела трудноча, ептен некад кока кола ако се напијам ако ми е многу низок притисокот, ама ми се лоши и од неа. Жива ненајадена сум а и станав професионален повраќач башка сеа како што ми се отвори апетит последниве неколку недели... Само јадам и бљуцкам Да скроз изумив за квасецот, нема шанси тоа да ми поднесе желудникот. Сум чула за вакви случаеви, ама она дефинитивно претерала ... Јас мислам чајот е доволен. Ти си го папала, јака ти душа. А барем ти делуваше ли? Вода со овошје е одлична идеја, секое лето си правам такви ствари незнам зашто сеа не ми текнало .. некое смрзнато изрендано овошје исто е добро во вода. Фала ви девојки
@merriel0 јас само вода пиев, ама многу вода секако самиот организам ти бара, па активно доев до 2 години и то рачунај првите месеци на секој саат цицаше лаком си беше па вишокот го повраќаше значи боза, пиво, млеко се ти е бабини деветини само активно цицање стимулира лактација.
I jas imav/imam (ni samata neznam) problemi so Esherihija i toa mn dolgo vreme. Nadvoresno pecenje imav mnogu, go reshiv so kadefungin ili toa e clotrimazol, prasaj vo apteka bez recepta ja davat krema e i mackaj se nadvoresno do 7 dena, ne steti nisto. Barem toa mene mi pomogna. Vo meurot koga imam pecenje pijam premn tecnost za cesti da mokram i po dve casi dnevno sok od cista brusnica. Ne steti nisto brusnucata. Vidi po marketite se prodava cista brusnica na Happy day ili Albi, gi ima i tamu kaj tebe mislam tie sokovi. Jas pred bremenost mn vreme se macev so cistitis pa sega u toa uste poveke mi ja oteznuva situacijata baska i ovaa preeeeedosadna bakterija. Od amazon isto po preporaka na urolog poracav stapcinja za testiranje na urina, pa sekoj den po 2-3 pati testiram urina. Koga neso ke mi e somnitelno pravo na doktor trcam. Se nadevam deka nesto od ova ke ti pomogne za da se otarasis od simptomite na ovaa bakterija, i barem malku raat da si imas.
Првите месеци не можев да поднесам алкохол, сега од време на време знам една чаша пиво да се напијам и тоа само ако е грч ладно. Ми фали ракија ама ради киселините ни голтка не можам да се напијам. Се што е умерено не е штетно. Јас не планирам да дојам освен ако имам премногу млеко. Може е попрактично за некого, но за мене не е. И тие илјада, две плус минус за млеко нема да ме збогатат ни осиромашат. Блиските цело време ми праќаат статии зошто доењето е добро за мајката и детето ама ете јас немам желба.
Можи ќе смениш мислење ко ќе ти го стават прв пат на града, за мене поубаво чувство нема а за да имаш премногу млеко треба да цица.
Имаш безкофеинско нескафе со сино капаче е тегличето, нема разлика во вкус. Јас се префрлив на безкофеинско еспресо и нес зашто си сакам по 2 во денот и не сакам да се мислам и пресметувам колку имало кофеин.
Имаш и во кам маркет безкофеинско. Не е на нескафе фирмата и сигурно е поефтино ама не е лошо. Јас сега на крај почнав кофеинско веќе по 2 во денот. Се надевам нема да наштетам во 40та недела
Лелеее фала ви мешковци Врска немав дека имало и во Кам, ќе си купам обавезно. Сакам да се напијам по 1 па и некогаш 2 без грижа на совест. Сега ептен ми олесна.
Vi se ima li sluceno davi namalat kleksan,i dase pojavat glavobolki.Neznam dali mi e od sto mi namalija ama se pogodi od kako migo namalija dami se pojavi glavobolka
17та недела. Имам како скокоткања околу папокот еве сега додека лежам. Дали се тоа движењата на бебе?