Хахаха па така е, сега колку жртва правиме Јас пиев некој Туборг безалкохолен леле ама стварно беше грдо, вкусот не беше воопшто како на пиво хахха се разочарав. Ќе велам на маж ми друго да ми земе Имав јас и пријателки што пушеа цела бременост цигаре за цигаре, исто и алкохол. Не ги осудувам, ама сама не се осмелувам бидејќи знам што психа имам ќе се изедам отпосле
Ne kupuvaj mnogu. Sugurno i ke ti nosat za podarok. Nemam oset kolju treba ama najubavo spiozni taka ti e celo obleceno. Kupi za pocekot nekolku malecki 4-5 odma gi omaluvaat.l i nekoe bodi. Plus i leto e odma se susat. Ama neznam kolicini ne sum tolku precizna. Neka pise nekoj drug iskustvo
Zenski samo so se vrakam odkaj maticnata opst lekar, odnesov urina bidejki imam krv vo urinata (proveruvam so lenticki) i posle sekoe mokrenje osekam pecenje, ne e mn jako no go ima veke dva dena. Taa mi prepisa nekoj antibiotik na baza na penicilin, ne stetel na plodot, za 3x3 da go pijam. Vika ke ja isprati urinata vo laboratorija i ako ima nesto ke mi se javi no sepak vika pij go antibiotikot. Sto preporacuvate vie da go pijam li, 13+1 sum i nekako mi e shube da pijam antibiotik. Si vikam ako izleze neso vo urinata pa drug antibiotik da treba da pijam ovo da ne odgovara, ke treba duplo da pijam.
Znam deka se zborese za ova ama ako moze uste ednas za screeningot tret iskustva i mislenjja. Znam deka bese okolu 28-30 nedela. Sto tocno se gleda i dali ima nekoj doktor sto specijalno go pravi toa? Sto tocno se gledase? Molam za iskustva
Neznam na zdravstvenata karticka mi e receptata i mozam da vidam koj e dodeka ne go zemam, a mozam da go zemam tek posle 12h, nekoi glupi zakoni pravila imat tuka. A ako go nema vo apteka pa ke cekam do utre da go donesat. Za 5 dena rez ke bidat gotoovi, si vikam da se konsultiram so ginekologot moj posle 15h otvara nz sto da pravam
Чекаме инфо и некоја убава сликичка. И јас за две недели и некој ден сум на трет скрининг. Едвај чекам.
Koga ti e termin? Iskreno barem 10spikozni i bodinja 10-15 toa minimum spored mene. Jas kako mlada majka prv pat mi trebaa dosta alista zosto ne go mestev pampersot dobro cesto se umocuvase pa menuvaj. Pa bljucka posle jadenje kke se namokri i menuvaj celo vreme alista. Taman kje mu oblecam cisto kje zavrsam se da go zemam toa bljucnuva i mokro pak. Ili pa kje se izmoca pred da mu go zatvoram pampersot i lom alistata. Non stop si menuvav. Masina recisi sekoj den pustav posto site alista i peleni ni bea lom. Preporaka da si zemes i od tie kako peleni za presoblekuvanje sto ne propustaat. Jas stavam prvo takvo pa tetra pelena koga go stavam na garnitura za da ne mi go izmoca i namokri krevetot. I ligavcinja si zemi.
Леле луѓее од вчера цела десна страна ме боли. Бебе ми притиска таму, од колк до јајници до позади половина.. Не ни знам која положба да ја зафатам. 37ма сум.
Дали на некоја и има отечено прстите...денес кога станав како подуени се цели, нозете ми се океј.. 39+1 сум
Супер, брзо ве пуштија сепак инаку бев и денес, контракциите гледам дека се до 100 па се смалуваат а немам болки хаха .. бебето е поспано ептен , ми рекоа до вечер да го следам и да пишам како е бебето и до петок можеме да чекаме ...
Ja sum 32+2, od 30 ta navaka gluždovite i prstite mi se natečeni, nekogaš povekje, nekogaš pomalku. I so prvoto isto, a zima beše