Жени да ви раскажам што ми се случи... Ме држеа "заложник" на ГАК, ме примија со сила на патолошка и очигледно ме спремаа за операција здрава права. Отидов вечерта на дежурен цтг, онака, контрола, нешто многу мирно ми беше бебето. Цтгто во ред, ни контракции, ни болка, на ехо сѐ супер, постелка добра, плодова вода доволно, цервикс 3.8см долг и затворен без фанелинг.. Сѐ таман. Арно ама сум имала многу дијагнози, притисок (во моментот таму 122/82) гестациски дијабет (Глукоза во серум 5.5 во моментот) и замислете тромбофилија... и демек да ме задржат вечерва на патолошка. Јас прифатив мислев една вечер ќе поседам под надзор. Кога ми побараа крвна група ми текна дека нешто се случува, плус ми забранија Клексан од терапија, ми рекоа да го прекинам, сѐ друго можам. Сфатив дека планираат да ме оперираат штом ми го прекинуваат клексанот и затоа им треба крвната група. Го викнав мм да ме земе. Не ме пуштаа да си одам, ме држеа под клуч. Едвај сабајлето направив гужва, викам јас не сум за овде, немам ни болки, ни контракции, ни крварење, нити сум отворена... Бебето е добро и на ехо и на цтг, зошто да седам на патолошка? Голгота беше... Се спасив буквално... Кој знае што ќе беше...
A koja nedela si? Me nasmea zaloznik.. ova za pamet znaat si aktivna tuka da ne trcame na sekoe na dezuren ova faneling sto e? Ne go razbiram?
Zdravo na site Jas sum 19+4 no poslednava nedela imam cuvstvo deka nemozam da disam ... nekako kako bez vozduh da ostanuvam no samo koga ke sednam i posle jadenje. Koga sum vo dvizenje mi e okey sve osven malce so se zadisuvam nekogas. Na ginikolog sum tek na 26ti ... sovet nekoj . (Da napomenam porano vakvi simptomi imav od ankcioznost, no vejke dolgo vreme nemav oseteno niso )
Мене не ми е јасно, како да те оперираат без ти да знаеш? Сакаш да кажеш дека сакаа да те породат? Ти колку што памтам не си уште влезена во 9ти месец нели? Кој вака одлучил? Притисокот ти бил супер. На крај што ти рекоа кога те пуштија?
Нормално е после јадење. Рачунај црева и желудник, бебе ги бутка нагоре. Затоа почести ама помали одброци и да не легнеш веднаш после јадење. Барем низ дома подвижи се. Мене ова ми помага. Плус и стомакот кај мене уште баш рано од скроз горе ми почува, па сега и споен до пораднатите гради, ми се лепат , ми смета, ме стега.
Toa sigurno mi e greska sto posle sekoe jadenje takva dremka mi dogja i odma legvam . Vo prvata bremenost tek vo vo 7 mesec pocna stomak da mi e golem . So ovaa bremenost isto i mene mnogu od skroz gore mi pocnuva i se e spojano so gradite . Falaa od odgovor , iskreno me smiri malce
Jas na 29ti posledno na kotrola bev , sega sum tek na 26ti pa ke vidime , ali najverojatno od hrana e . Ali vo momentot e strasno
Јас стандард, цтг мирно, дојди во среда. Сигурно провокации ке ми стават, линијата за контракции таа долната скроз права ми е, незнам дали е нормално
И јас правев. Па ми се враќаше храна назад. Сега и навечер гледам нешто полесно да јадам или јадам пред да искочам, зошто нема око да склопам цела ноќ. Ионака не спијам де, ама вака бетер. А дремка е најубава после јадење, ама ќе си причекаме хахахах
Mene taka mi e deneska. Od utrovo go cuvstvuvam srcevo kako mi bie, mislis ke mi izleze edvaj disam plitko nekako. Neznam dali e od zamor ili od vremevo
Дечки, стварно сум избезумена. Трет скрининг денес помина генерално ок, бепче супер напредува, за една недела пораснал 145 гр. Пред крај, таман да му кажам да пушти 3Д подобро да го видиме бепче и да направиме некоја слика, ми вика жолчното ќесе на бебето дека било нетипично зголемено. Дека имал такви случаи во пракса, ама не значело ништо. Вика може да треба да те гледам по неколку саати ништо ќе нема. Добро викам, а што ако пак е така? Што значи тоа? Вика не сум запознаен со таква патологија, не сум слушнал новороденче да има таков проблем. Демек, дури ни во извештајот не запишал такво нешто, од што според негова пракса не било релевантно. Ќе полудам, ве молам некој збор за утеха.
Не они не спомнаа операција, само ми рекоа да прекинам Фраксипарин и ми направија крвна група и хемостаза и многу ми беше чудно зошто, а кога реков сакам да си одам не ме пуштаа цела вечер.