Za bolka i pritisok razbiram i treba da otides,da nete racunaat rizicna i zatoa te zadrzale.Mislam deka nebi zadrzale nekoj ako nema potreba i ako nema rizik Sepak ova e moe mislenje
Mene pokasno me fatija vrtoglavite ama od toa postrqsno neznam dali ima. Poleka stanuvanje neznam toa ne se opisuva. Bolka znaes fa kazes te boli osekjas vrtoglavica e mng strasno kako da lebdis. Dodeka ne ja doziveav ne ka veruvav. Vazno e deka pominuva ama poleka so drzenje daj si vreme me brzaj nikade. Poleka ispravaj se ne stanuvaj naglo
Ризична заради неделата и дијагнозите, ама иначе немам некој проблем и не кажаа за што ме примаат и колку време ќе останам, тек кога реков на сестрата дека сакам да си одам добро се осеќам скокнаа па заклучија, па нема мрдање од таму ако не ти дозволи доктор... Викам од затвор полесно ги пуштаат. Во секој случај грозно. Таа до мене шести месец беше ама отворена била и морала да лежи, друга примија исто два прста отворена, на трета и пукна водењакот вечерта, сите со причина лежат таму, јас ни крварење, ни отворена, ни контракции, ехото добро, цтг-то добро.
Kaj mene 8 nedela pocna samo sto bev na prv pregled ... ali vo pravo si vrtoglavicite bea najlosi, nemozis nisto da napravis se si mislev ke padnam ako stanam, za nikade bev. Sega pa 19 nedela , kako bez vozduh da ostanuvam od vreme na vreme , kako nekoja tezina na gradive ali ne konstantna . Kako so pisav pogore , sve so mozit da se desit so ova bremenost mi se desava Ali ajde ke se izdrzi si vikam
Здраво идни мамички,еден совет од вас...бремена сум 25та недела ,во последниов период имам огромна болка во нозете пијам магнезиум ама болката е секој ден се посилна,и последниве денови стомакот наеднаш ми станува тврд како камен како да се грчи и трае околу 20 секунди на почести интервали..секој совет би ми бил од помош.
Da ne se tie laznite kontrakcii?? Mislam tuka nekade okolu 25 se javuvaat. Kakov magnezium pies i po kolku? Imase tuka clenki so stvednuvanje na stomak sigurno ke ti pise nekoj sovet..dali pies voda dovolno? Drugi vitamini? Kako ti e stolicata? Poveke raboti se potrebni za tuka dijagnoza da dademe se sheguvam. Ako nesto te zagrizuva konsultiraj si doktor
Во кој дел од нозете? Каков магнезиум пиеш? И по колку? Инаку околу таа недела и мене ми почаа Braxton hicks т.е. стврднувањата на стомакот, не се паничи скроз е нормално. Пиење повеќе вода помага да не се толку чести и груби.
Е исто, пепси зеро многу сакам и си земам по една лименка дневно колку за од стрв, ќе се напијам убо ми е 2-3мин и почнува да гори
Горчлива мастика пробај коа ти се јаде блашко, мене понекогаш ми помага... Језда после титула на професионален бљуцкач преку глава ми е од све веќе
Не верувам дека ќе ме залажи До пред тест да напрам пиев нолпаза, фамосан,домпердион и пак не ми беше како треба желудников после наеднаш се смири едно време и ете ти сега пак, дали ќе има крај
Девојки, кои суплементи ги зимате по првото тромесечие? Pre mama, Femibion, Pregnacare или некои други? Не знам што е најдобро.
Јас пиев една недела фамосан пред месец дена, се средив малце, сеа еве пиев два дена пак, ама мене ми се препорака од докторка зашто ми е воспален цел желудник... Жустар е крајов дефинитивно Одвај чекам да се породам да си продолжам со комбуха, спас за желудник е тоа.
Ставам утрогестан доле веќе 10 дена и од вчера како некое пецкање имам. Дали е можно од утрогестанот? Имав само гарднерела во 12та недела, ама ја лекував. Совет? Дали брисеви да правам?
Јас сум презадоволна од премама. Со првото пиев феминион и плус терапија за железо оти од секогаш ми било ниско па нормално и во бременост, сега со премамата немав потреба од плус железо го држи во нормала.
Прашај да смениш со циклогест. Тие се 400мг и се поскапи околу 900 ден ама мене лично многу ми се подобри не ми прават чешање плус снежно бели се и овозможуваат да го следиш и исцедокот, вака утрогестан не знаеш дали е од него или жолт исцедок кој е пропратен кога има бактерија.