Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    50
    Здраво феминки, еднаш пишував за истово ама не сум мирна. 26+2 сум бремена и леукоцитите ми се константно високи дури и по испиен сумамед*2 и панцеф вчера пак 20. Направени брисеви, уринокултура се чисто, проверка на стоматолог, нема никаков проблем. Јас немам никакви тегоби и докторката ми вика не знам што да правиме више имаш сосем нормална бременост. Ваш совет од искуство дали да испитам уште нешто бидекќи веќе ќе полудам. Читав дека можело и на стрес да е, а самата ситуација ми ствара стрес. Да напоменам дека црп исто така мирно. Се извинувам на долг пост.

2. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.583
    Допаѓања:
    1.349
    Немаш никаква потреба од антибиотик.

3. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    1.880
    Јас колку што знам во бременост не се испитуваат леукоцити,нека ме поправи некоја членка ако грешам,нормално е да се високи имаш страно тело во тебе.

На blackdeath и LEA24 им се допаѓа ова.
  4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Можно е и јас приметив дека имам како пецкање и печење при бришење на влез од вагината. Ама јас го ставам со месеци сабајле и навечер. Истото се мислам дали да направам брисеви. Викендов пробав ги пиев а доле ставав пробиотик вагинално и одма ми се среди. Еве пак ги ставам и исто нелагодност.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Ако немаш никаква тегоби нема проблем, си испила доста антибиотик така да било која инфекција би се средила. Плус штом црп мирно, чисти брисеви, немаш простор за паника. Можеби самото тело така реагира на бременоста.

На LEA24 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Седиментација не се испитува, леукоцити ги проверуваат.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    50
    Поделени мислења има околу испитување на леукоцити некаде вика дека се испитува некои не, а седиментација дека не се испитува. Во секој случај фала ви за мислењата, морам малце да се опуштам пошто сум свесна дека и пред да бидам бремена секогаш ми биле на горна граница, 9, 10 па можеби организмот така ми ги носи ама сепак не сум мирна.

8. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Сосема те разбирам, иста сум и јас за се имам овертинкинг, само нешто мислам и се сеќирам. Ќе биде се во ред, без гајле

На LEA24 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    293
    Zdravo. Ve molam, dali nekoja od vas se soocuvala so kratotrajni no jaki vaginalni bolki vo bremenost? Ne mislam povrsinski tuku podlaboko :(

На blackdeath и Madmozel84 им се допаѓа ова.
  10. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.631
    Допаѓања:
    1.456
    Вчера вечерта имав јаки грчеви во стомакот , по пола саат се смирија и толку беше а од сабајле имам повремени болки во кичмата
    ем се смируваат ем се повторуваат пак... докторката ми рече утре рано сабајле да одам на клиника ама којзнае ако ме фатат до полноќ не знам , немам вакво искуство ни со првото дека тогаш ми ставија провокации и ме следеа и право се породив ама сега дека сум дома не знам што попрво би правела а да не утнам (facepalm):D

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Лелее тебе те чекав да видам како иде, кај и да е ќе завршиш ти веќе ајде со лесно :hug:
    Нема никој друг вака при крај како нас? :whew:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Madmozel84

Madmozel84 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    107
    Јас имам повремени такви болки, како да се кине нешто како да бебе сака да излезе па бара пат. Матичната минкажа дека се нормални такви болки се додека не станат неиздржливи. Сега на следна контрпла сигурно имцервикс ќе ми мери, мене ми беше страф да не е тоа знак дека се скратува па затоа заболува.

13. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    532
    Што катастрофа станало ја Гак за 2 години кога бев последно...
    Внатре хаос гужва и мажи и жени
    Пред мене една трудница пред породување стои едвај,мажите како волови на столици седнати:devil::devil:
    И Ечеше македонска народна музика(facepalm)

14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Некоја со менструални болки во 32ра недела? Баш така појаки се овие два дена, како да во секој момент ќе добијам :?:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Јас ги имам ама од 34 недела, неколку пати беа поприлично силни. Се надевам нормални се.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Јас 3 дена по ред со страшни болки во кичма и дијареа сабајлечки, а вчера и со краткотрајни грчења (како баш со контракции бев), на 5,6ч ме стегна камен стомакот и ме пушти по 30сек. Денес бев на лекар и ме ставија и на цтг. Бебе беше страшно активно, каишите шетаа горе доле... лудуваше буквално. Контракции немаше, ама матката беше во некој грч постојано од активноста на бебево... Ми рекоа повеќе да мирувам, многу било вознемирено... плус што си носам пониско, трета бременост, царски еден претходно... За две нед да одам пак. 32+1 сум јас.

Мене во третово тромесечие па ми се слошува. Ај бев болна, од тоа плус ми беше. Денес пак ми се лоши, пред малку црева истурив... се утепав од повраќање :(

На senza.parole, flower55555 и sani99 им се допаѓа ова.
  17. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    @HeLenna @mariz мене прв пат вака вечер поарно да си појдам и јас на дежурен ако не се смират оти неможам ни да лежам ни да седам си боли ниско долу

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Ја мислам и топлово не утепува... нели секако не е добро топло во бременост за меше (изложеност на сонце, топла када нели не смее). А до некаде мора да се отиде, а веќе е жешко од сабајле до вечер :drunk: Еве во најтоплото имам термин за тироидната... :worried: Немаше друг термин, само тој слободен... Отиди до лекар ако не се трпи..

19. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Мене ми попушта брзо кога ќе ме фати, ама ептен е силен интензитетот.

20. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Ништо чудно и од жешкото, вчера бевме излезени, од сабајле со големово со базенот по надвор се сварив :sweat:
    Леле и јас сум утре од сабајле за тироидната, без термин само контрола ми пишала.. Мм на работа ќе треба сама да одам со такси и да си чекам ред, паника ме фаќа од самата помисла на жешково да чекам во гужвите таму:doh: нема шанси да одам четврток ке појдам по ручек со него, ако сака ќе ме прими ако не ми е гајле, секој месец ја провервам се е во ред терапија не примам, никогаш не сум примала само после короната е зголемена на ехо, ама ми се смачи веќе :@

На sani99 и mariz им се допаѓа ова.