Здраво, со првото трет скрининг не правев, не ми ни спомна докторот тогаш. Пред една недела бев на втор скрининг, не кажа нешто конкретно туку дека е во ред, си одговара со неделите, доволно проток супер било, е сега ми рече во 25та недела да дојдам на следен скрининг за срцето, наводно поголемо било тогаш и поубаво се гледало, ама некако ме подзамисли не сум мирна од тогаш бидејќи вакво нешто до првото немаше, другарка исто оди кај истиот доктор ама нејзе ништо вакво не и спомнал. Има некој искуство со ова? Се обидувам да не мислам си велам рутински е се е океј ама ме загрижува некако.
Zdravo trudnici, 30+3 sum imam strasni vrtoglavici proprateni so gadenje i kako nesvestica da me fakja tonam. Ne mozham da funkcionir vekje 3 dena sum zakovana za krevetov... krvna slika ok, pritisok ok jas uzhas... dali ima nekoj iskustvo? Preplashena sum nekako, mnogu neubavo chuvtvo...
Jas 39 nedela Pred nekoj den imav cel den menstrualni jaki bolki otidov vecerta na ctg, poslabi kontrakcii imav do 40,50.. Postojano bolki vo kicma, preponi.. Me fatat na nekoj interval, pa se smirat.. Ama mnogu e toplo za 2h da vozam do Sk za pregled na GAK.. A tuka nieden ginikolog ne mi raboti momentalno.. I si cekam da me fatat pojaki bolki Me fakja panika bidejki prvoto dete go rodiv so 1h bolki vednas, dali ke stignam do Sk
Za slosuvanje sigurno e od toploto.. Jas ako sum izlezena po ova zeskoto deka imam nizok pritisok obavezno mi se stemni pred oci, ili omalaksano se osetam, izgubam sila 5 10min.. Dobijam nagon na povrakanje i sl.. Pijam mnogu voda, i cekam da mi se razmine
Mene vo 21 nedela isto na Gak mi kazaa da odam povtorno za 2 3 nedeli podobro da go vidat srceto Ama maticniot ginikolog me predomisli, veli jas srceto go pregleduvam na sekoj eho pregled, dokolku e imalo neshto shto ne e ok do sega ke bilo zabelezano na eho.. Eve veke sum 39 nedela, i na gak pravevv sega nekolku pregledi, se si e ok.. Izgleda rutina im e na vtor skrining da te vrakaat za srcev pregled, poveke moi prijatelki vo posledniot period im go kazuvaa istoto..
Иста сум, стварно прелошо чувство и порано ми се лошеше на жешко ама сега уште полошо ми е, вчера бев в парк ми се слоши па ај каснав малку па кафе се напив и малку се свежнав, ама ко си дојдов дома одма креветот го фатив
Здраво женски, имам едно прашање можеби надвор од темиве. Досега не сум била пријавена, кога дознав дека сум бремена една фирма ме пријави и си плаќав сама придонеси за да земам трудничко. Веќе ми навршија 6 месеци и плус веќе можам да го отворам породилното боледување. Прашањето ми е дали износот на трудничкото ќе ми го израчунаат според просекот од последните 12 месеци или само од овие 6 месеци? Убав ден
Матичниот мене ми прави скрининг, затоа се замислив, ама ништо не ми спомна конкретно, не знам што да мислам
Море дали и нешто имам неубаво каснато... 3 пати и течна столица имав, со таа сабајле 4 Не ме натера на повраќање пак, бев и сега пред малку сама со кола до кај матичната, па до интернистот за тироидната (среќа ми се блиску)
Дали пред овие 6 месеци имаше прекин во стажот? Ако си имала прекин мислам дека само овие 6 месеци се важат. Едит: сега гледам не си била пријавена. Значи само последните 6-7 колку ќе испаднат до отворање породилно.
Мене никако да ми се појачаат слабите менструални болки што ми се јавуваат од време на време последниве неколку дена. Не ги регистрира ни на цтг. Пешачење, качување скали, секс, ананас уште што да пробам веќе незнам...
Јас втор скрининг на гак го правев и ми рекоа исто така се е ок ама дојди за 2 недели на ехо на срце. И бев да не ми е на мисла и се си беше како што треба навистина рутински беше, не ми кажаа ништо посебно дури ми рекоа па на втор скрининг нели можело да го видат и срцето што те мачеле двапати да доаѓаш..
Здраво, Денес бев на втор скрининг, 20та недела, ми го измери докторот цервиксот и ми рече океј е 30мм.. Но сега ми е мисла бидејќи во првата бременост се сеќавам во 32ра недела тек ми беше толку… Дали има потреба од паника? Одмарам повеќе, гледам да сум во лежечка положба повеќе нормално колку што ми дозволуваат можностите сепак сум со мало дете од година и пол… Искуства?
Zdravo, dali nekoj ja ima ovaa kolicka da spodeli iskustvo dali e lesna ramkata, dali ima dobra amortizacija i udoben transporter?
11 недела, од пред 5 минути на бришење имам многу блед кафеав исцедок. Немам грчеви и болки, утрогестан примам редовно. Дали да одам до гак да видат дали е се океј, се вадам од памет.
И јас имав, од постелката беше. И во 12 та пак имав. Блиску до цервикс и нормално било, јас бев на дежурен, оди за да ти олесни и пиши што си направила.
Imav i jas pred 9 dena, vo 12 nedela. Fala bogu se sredi, 0 negativ sum krvna grupa i mi udrija inekcija, bev na hitna i jas. Odi da te vidat ako si 0 negativ ke te bocnat i tebe mos