Јас ги поднесувам истиот ден чим ми е последен клексан за боцкање. Ми беа пишани 70 клексани сега во понеделникот ми беше 70тиот клексан за боцкање и бев понеделникот кај матичната земав потврда за користење и бев поднесов за рефундација. Ова за викендов купени не те сфатив ..
Исто и јас во 14 само што влегов во 2 тримесечие реков добро е и имав крварење не видоа ништо као демек од постелката исто долу е ама нешто слабо се крева кајј мене што да правам да се крене страв ми е многу заради таа постелка
Јас саботата го примив последниот. Ќе биде касно задутре да поднесам? Ова за викендот е дека прочитав дека, ако се купени викенд не правеле рефундација.. И сега читам, ден после извештајот требало да бидат купени???
Не нема да биде касно поднеси си кога сакаш. За викенд ова прв пат слушам .. јас купував наредни 10,20 или 30 клексани кога дома ќе ми останеше уште еден клексан за боцкање па не гледав кој ден е од неделата дали среда сабота итн. Јас имам зимано клексани и на денот на извештај пример трансфузиолог сум била на 05 мај и ми дал извештај за наредни 70 клексани и на истиот ден 05 мај попладнето чим го добијам кај докторката извештајот од трансфузиологија идам и куоувам за да имам клексани за наредни денови. Јас обично темпирав последен клексан ми беше сега во понеделникот и понеделникот имав закажано кај Јани завршив таму бев поднесов документи попладне во 17часот имав извештај од Јани кај матичната го земав видов дека имам клексани пак и отидов купив. Само пишувам во нотес од кога ми е боцнат првиот клексан од дадени пример 70 клексани зашто мене така ми ги пишуваше Јани дека цела бременост примам прво 30, па 50 па почна после по 70 за да не идам секој месец
@BellaBibi што направи за клексани после примени 14, ти ги продолжија, извади пак анализи по примените? Јас во чет. треба да проверам д димер и хемостаза и сум 100% сигурна дека се катастрофални рез. Дека последни без веќе ама не ми препишале, сега сигурно дека во напредните недели се покачуваат бројките 27+3 сум, ти?
Не може брзо да се крене. Мене во 17та уште доле ми беше, над цервикс. После во 22ра 2цм до цервикс беше, па накај 29та тек беше уште малку и плус од страна отидена (дека скроз на заден ѕид беше инаку). Ја следиме цело време, за да знаеме и дали сум за природно да раѓам... Ама и претходен царски имам, па и тоа следиме.. раната од матката како се однесува додека расте маткава.
Мене ми заврши извештајот на 30 мај и уште немам поднесено во фонд. Нема врска дека мора одма да се поднесе. И тоа за сабота и тоа за ден после извештајот нема врска, секако дека може за викенд и дека може на истиот ден со извештајот.
Јас кога бев 7ма недела д димерите скоро ми беа 6000 И 2 пати по 30 клексани ми дадоа, ги испримив и ме стопираа, и тука пратам ехо на 2 недели ама сега дека веќе 7ми сум ќе мора пак Ајде со лесно само здраво и брзо да помине
Не, имав лани спонтан, и оваа година мутации си открив и бев прво со близначка бременост оваа сега ама едниот беше празен, нормално забременувам ама незнам што се случува со оваа тромбофилија
Пренатален во Германија не се наплаќа. Пренатален и правеле, е сеа кај над што се наплаќа и не подлежи под фонд е друго.
Закажав кај Димчев во 19+, еден единствен термин беше.. на одмор е после неделите коа сум 20 нагоре, па псоле јас сум на одмор. Ваљда не е страшно.
Nemoj za placentata da se plasis kaj mene skroz vrz cerviks bese pa do 2 Nemoj da se sekiras za placentata mene skroz vrz grlo mi bese pa do 21 se krena ne se pladi
Да ми поминаа, ама нема уште уринокултурата е стерилна, правев и инхибин А и тоа беше супер, уште брисевиве денес се надевам оке ќе се. Проверувам цело време на апликацијава, ќе има денес сигурноЏ
Abe nie sme bogat narod,nemoze Germanija so nas,kaj nas uste malce i vozduhot ke pocnat dani go naplakaat