I jas sum vo stranstvo za sindromite i brisevi vo 11 nedela mi napravia a skrining prenetalen vo 13 i sekoja kontrola krv i urina mi zemat i posle kaj doktorkata jas samo zelezo mi bese slabo primav infuzi i sega mi e dobro
@honey95 Како помина на контрола денес? @Christina16 Не ти кажаа конкретно кога да дојдеш? @dead.flower23 со лесно во петок мене ме прегледаа денес, цтг мирно а вчера и завчера со болки бев ама тоа е , не сака да излегува надвор... вика сега сум 2-3 цм отворена и да сум поактивна цел ден ако добијам до вечер болки супер а ако не утре сабајле ќе ме прими убаво си се расплакав заради првото, хормониве ми се плафон... ама ајде ќе пројде , се надевам дека се ќе биде океј на крај....
Леле мене то ми е паника како ке доседам во болница без големото, сега за сега уште не мислам толку имам време ама баш тогаш ќе си плачам и јас сигурно Со лесно
Искрено, да си споделам И јас ич не уживав во доење. Во ниту еден момент не ми беше прекрасно. На почетокот многу ме болеше и млеко ми дојде по 5 дена. Потоа стана навика, без болка и си терав до 15 месеци, ама во ниеден момент не се зажалив што нема веќе да цица, ок ми беше, нормален процес што мора да се помине, ама баш немав никаква позитивна емоција Разликата може е кај мене никој не ме замараше, немав притисок од околу да дојам, јас многу сакав да успеам затоа што не ми одеше на почетокот и така ми успеа, сега пак бисакала да дојам, можеби во комбинација со ад, ама без притисок додека дојде време, зависи колку млеко ќе имам, зависи колку време ќе имам, енергија и нерви
Клексаните треба да се земат на иста дата од извештајот или после извештајот може, но не пред извештајот. Затоа прво извештај, па клексани.
Јас пред две недели бев на 3 места за таа плацента, матичниот ми вика над грло е и повеќе да одмарам, бев на приватна болница ми рече не етаму немај гајле свртено е бебето само наопаку, ќе се крева уште не е страшно прво тие, и отидов и 3 мислење ми рече не скроз малку над грло е ама и од двете страни е над грло зафатено и појма немам што да правам на кого да верувам дали д лежам дали да функционирам нирмално ти дали одмараше или само по себе се крена
Postelkata ne se krevala tuku kako raste matkata taka se pomestuva, znaci treba da se ceka da porasne matkata za taa da bide pogore. Strogo miruvanje mi preporacaa mene isti slucaj so postelka skroz dolu, relacija imav samo wc-krevet, i progestan sekoja vecer. Samo bez panika toa bilo normalno poso matkata bila uste mala ama kako raste plodot nagore odi i postelkata isto. Veke 10 dena kako sum vo krevet samo, bev vcera na pregled samo so edniot kraj lezi postelkata na cerviksot, podobro e ima napredok no uste treba da lezam.
Од 13 како прокрварев до кај 22 одмарав. Тој период од 17та до 22та и го лежев повеќе дека и 30мм ми го измерија и цервиксот. Ставав и перница под кичма/задник при лежење на грб, да сум подкрената и примав 2х утрогестан. Е сега не бев врзана за кревет и станував, зошто имам и други две дечиња, а сум сама до 5,6. Гледав да не кревам тешко, да не шетам многу тој период... Инаку така е, како расте бебето ќе мигрира. Јас сега во 29та и се шокирав кога рече дека и странично дошла... Вчера на ехо не ме гледаа, ама наредна недела сум на последна контрола кај матичната па ќе си ја прашам и неа каква е состојбата со постелка и раната од царскиот..
A sto ti ispituvaat so krvta sekoja kontrola i na kolku vreme odis na kontrola? Jas odam sekoja nedela izgleda mojata doktorka nema so dr da pravi pa sekoja nedela sum kaj nea, a krv samo ednas do sega mi zema
За ризик од висок притисок, и предвремено породување ми рече матичнава… не знам ни зашто ми даде нит имам ризик не ми се качил повеќе од 100со 70… изгледа дека ептен упаничена бев па ајде испитај се.
Ете и ја шокирана бев Вика еве ја постелката и ехото го држеше од десна страна... и викам зар таму е сега??? Да вика назад е и малку странично дојдена (на десна страна). Може најверојатно секаде да биде... зафаќа сега дел позади и делче од страна на стомаков... А бебево е па целото лево поставено, штрчи грб, газе таму
Мајки дали треба да паничам, ептен е мирно бебето и слабо го осеќам, така повремено? Последнава недела време мислам уште толку е помирно и нежно. Ќе легнам и едвај ќе осетам по некое ударче. Или ако го буцкам стомакот па ќе врати 2-3 ударчиња и толку. 26 недела сум, наместо да е појако и со поголем интензитет, тоа напротив. Дали има шанси повеќе да спие сега или незнам? Некако ме фаќа паника дали така треба. Кога вас ве читам сите кажувате колку многу ви се активни бебињата. На пред ѕид ми е постелката, ако менува нешто...