Поздрав! Имам прашање во врска со резултатите од тромбофилија. Ве читав во темите после спонтаниот и решив да направам иако мојот матичен гинеколог а и останатите ми велеа дека нема потреба. И првиот и вториот пат(сега) природно и без проблем забременив. Дадов крв во 7та недела, но тука доста се чека и додека ги добив резултатите, околу 12та недела бев. Приватниот доктор ми ги виде, рече нема потреба од терапија (клексани). На почетокот пиев ПреМама, па се префрлив на Новалак кој има фолат плус фолна киселина. Дали некоја од вас има вакви резултати и прима терапија? Да се консултирам плус со хематолог? Сега сум 16та недела, вчера бев на преглед, засега се во ред,фала на Бога, Нифти-то во ред.
Леле ај и јас да се надевам тогаш, пошо матичнава као вика на преден а некако го осеќам бебево уште од 16та ко пеперутки. Па ја ко паничарка уште тоа ми фали на преден да е и да го мрднам маж ми уште толку од паники.
А која недела си сега те проверија ли со рака? Имаш ли некој симптом јас имам дијареа и почнува да ми се гади неможам да јадам ништо..
Јас поминав: се е ок дојди за два дена Дека немам болки никакви не ме ни провериле вагинално.. да следам ситуација,движења водењак и тоа е тоа
Јас сум така цело време. Има периоди кога толку мрда што мислам дека ќе ми излезе од стомак, има денови неколку пати ептен малце ако го осетам добро е.. Еве во понеделникот бев сестрата ми го стискаше стомакот за да се размрда на цтг ... трет ден сеуште не мрда... ме гледаа и на ехо ми рекоа се е ок. Умирам сеуште од грижи и не можам веќе во 36та недела да не се секирам дека бебево не ми се движи. Претходно три недели ми го изместуваше цел стомак.. не знам каков совет да ти дадам. Се мачам со овој проблем од кога почнав да го осеќам..
Имав периоди каде буквално ич не го осеќав, како да немам бебе. Се до скоро беше така. Периоди страшно активно, периоди го нема. Е сега е веќе големка, па ја закачам повеќе деновите кога мирува и ќе мрдне Имав и паника ден каде се убив од плачење дека не ја осетив цел ден Многу зависи и која позиција и они ја фаќаат. Инаку менува и тоа што ти е напред постелката. Удира во неа, па не ги осеќаш ударите... Јас се изненадив со крвната слика денес. Каков феромозал, феррум лек си е феррум лек. Од 5ка железо, 21 ми е. Хемоглобинот од 10, тргнал на 11+. Ама кесичка феромозал има 30мг железо, а апчево феррум лек 100мг железо и плус со апче вит Ц го пијам. Одма приметив дека не ми се врти, енергијата ми е подобра.. Кој е со слабо железо, му препорачувам. Со анемија си се борам цел живот и феррум лек највеќе ми крева од све. Состав како малтофер има. Има и таблети и сируп. Само од сирупот 2х5мл треба да се пие за до 100мг железо да се дојде.
Девојчиња да прашам дали сте имале како некои сечења низ стомак долу скроз. Вчера ми се појавија по ручек, лежев и се истуширав и поминаа ама и еве сега пак ми се појавија не знам дали некако глупо сум наместена во полу лежечка положба дека од дома работам ама малку паника ми прави..
Јас има и сега, отидов и на лекар за тоа. Ништо не е лигаментите се, се шири матката. И некад и коа лошо лежам знае да ме боли, како мускул коа ќе се згрчиш. Напиј се б6 и магнезиум ќе те опушти.
Хаха ајде со лесно нека е, мене ќе ме примат веројатно утре дека петок е неработен ден па затоа да не чекаме многу а и докторката не сака до понеделник да чекаме дека е веќе крупно а и мачно ми е мене ве е по горештиниве да шетам..
Имав и јас баш такви. Отидов на преглед, ми кажаа лажни контракции и ми дадоа ферона. Ми рече дека е нормално, дека тело и матка се припрема за пораѓај.
Ај тие што се породивте скоро. Земав за крвна група, т.е.цел резултат ми го испринта тој, што го имам и прикачено на мое здравје. Го прашав за печат треба ли, ми одговори на трудници печат не ставаме Дали ќе ми прават проблем за пораѓај кога ќе го приложам?
Jaс еднаш на цтг прашав дали е ок само испринтан и пишува електронски валиден ми рекоа морало печат и факсимил. Отидов на клиника само печат ми ставија би требало сега да е ок
На трансфузиологија отиде? А убаво го прашав тој и побогу ме гледа со стомакот пред мене, знае за што вадам. Кога ќе идам следно на преглед на Гак , ќе ги прашам и ќе отидам да стави печат.
Која недела ги имаше? Јас сум 11та ама со пола матка така да не ме чуди да е од ширење ама во предходната бременост немав вакво нешто па затоа и ми е чудно.. Инаку пијам ферона и јас ама од скоро може треба време да делува
Девојки, резултат од торч прикачуваат ли на мое здравје апликацијата? Веќе една недела нема ништо, таа што ме боцна во институт ми рече ааа не, не ставаме ние на тоа треба од матичната да го бараш. Некако не ми е за верба, упатот стои активен на апликацијата.
Ставаат имав јас на мое здравје, јас па чекам за брисеви… ми рекоа денес ене уште нема… ја не знам што прават…
Ааа тебе ти е ширење на матка. 11 та недела , за лажни е прерано. Ако ти е мисла иди на еден преглед, веќе и за брисеви ти е време. Јас сум 28 ма од утре веќе.
Да таму кај што ми земаа крв кога испитував и сега бев за печат. Дури ми искоментира зашто не ти го признаваат кога пишува дека е електронски валиден. А баш тој документ на мое здравје стои во активни и неможе да се отвори, како да не е излезен воопшто Божем ја по своја желба одам по шалтери за печат