Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Денес сум баш вака :dance:а за во охрид едвај чекам да сменам воздух прееска мажето ме опреми со нови купаќи и шешир ми вика ке бидеш како мадам под сенка а јас ке пливам циркузи:rofl:

На <3 pleza4e <3, mdenkov и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.786
    Јас, здравје, планирам во Плодност да се пораѓам, а таму се многу добри по тоа прашање, на другарка ми и листа и направија што ќе и е потребно за бебето, а во тие 3 дена таму даваат се, од памперси и влошки за мајката до ноќници и сите алишта што се потребни за бебето таму и плус ехо, преглед од педијатар и првите вакцини. Буквално ништо не треба да се носи, само комплетче за земање. И плус цело време има сестра на располагање дури и за помош за до вц-то што се наоѓа во собата.
    Другарка ми исто немаше никакво искуство и буквално се научи таму, па и од првиот ден сама го капи. Жално е само што мора да се плати за третман и помош што треба и во секоја државна болница да го има.

На m.i.g, danichap и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Имам познати и блиски колешки од фах и другарки се надевам ќе биде се во ред...:* фала за советите срцка

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    @mama89 како си денес? ми се чини кажа дека си слободна одмарај си цел ден:* :*

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Да да еве нозе во вис клима уклучена и одмарам и се дружам со вас :* фала што ме мислиш :*

На monik55 и kristina.k им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Да ти кажам искрено многу се приврзав за вас и форумов бидејки само тука си се разбираме ние трудничките ве чуствувам како супер пријателки:* :*

На Pcelka94, <3 pleza4e <3, mama89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Добра сум си јас,супер.. Денес сум онака среќничка. Вчера малку имав пак таков испад како пред еден ден со плачки со мм и такаааа ама престанав и си рековме со мм од денес нема плачење,нема нервирање и ке се пазиме за најдоброто на бебуш (се знае на кого) :) Ти добра си? Си уживаш денес? А да инаку,без чоколади нема враќање.. 8) :*

На Eli23 и mama89 им се допаѓа ова.
  8. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    И јас истоо...дури мм се смее и вика се си на тоа форумот да не има некои мажи таму хахаха :D јас му викам само со труднички си пишуваме уживај ;) @Mariangel како што ми се отечени нозеве среќа што сум денес слободна и одмарам накај 20 ќе ми дојде една пријателка и таму кај 22 ке излезам дури до тогаш8) кулирам :*

На Eli23 и Mariangel им се допаѓа ова.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Вежбите во Скопје се одржуваат во објектот Даре Џамбаз ;)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Kaj ste be curiiii shto ve nema??? :P :P

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    @kristina.k јас со сигурност ќе се пораѓам во Плодност имам и пријателки што се породија таму и се презадоволни....инаку докторкава не знам ни јас како се вика,знам само дека е специјалист кардиолог и идела последната сабота во месецот.Јас сум во 9 часот,можи ќе се начекаме...да се запознаеме :P

На mama89 и kristina.k им се допаѓа ова.
  12. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Девојчиња добро вечер од мене, ретко пишам ама ве следам. Се надевам шеткате по ладов;) јас денес бев на контрола, 36 недела ситниме. Докторката задоволна, 2500 грама, вода има, расте. Одмарам во меѓу време па за 2 недели пак на контрола.

Бев и кај "матичната" таа што работи со фонд и нешто ме напна и измеша со процедура за рефундирање пари од фонд за клексан. Знае некоја од вас како иде тоа? Пуно пари се за да ги простам...

На Eli23 и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.786
    @m.i.g ништо мила јас сум во 11.30. Се надевам добро ќе поминеме. А за пораѓајот до сега сите се задоволни кои биле таму, немам слушнато некој да се пожали. На часови дали ќе одиш? Мене ми рече докорката кон 30-31 недела да се јавам за да почнам, има време сега сум 23+5.

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  14. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Јас сум 24+4 малку сум пред тебе. Бидејќи не сум од Бт го прашав Таше дали да вежбам ми рече можи, ја прашав сестра Снешка кои вежби и ми објасни што смеам а што не.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    оф бре ич не збори ссакам да се движам да трчам како со првата бременост ама не бива дали е од жешкото незнам (првото во декември ми е родено) си мислам како ќе имам сила да раѓам

16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мешиња, во денови кога бебчо многу мрда, клоца или се превртува ( ми се чини се во едно прави :rofl: ), имате ли после чувтсво како да ве боли стомакот онака однатре од клоцањето? Некако тапо

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.786
    @sweet.woman мора да се издржи, денес овде е малку поладно и одма осетив разлика, прошетавме побрзо се движев, полесно дишам- инаку носот ми се затнува и ќе се спие подобро вечерва.

И јас да прашам за мрдањето, денес на страна бев легната и бебето клоцаше во исто време и десно и лево странично. Долу беше последно со главчето, кој знае како е сега штом стига од една до друга страна??

18. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    И мене ме поднаболува стомакот при клоцкање, особено кога стојам или одам. Понекогаш е како скокот од внатре. Денес прашав и докторка ми рече дека е нормално да наболува, скокотка и да има чувство на влечење, де додека при промена на положба или одмор престанува болката.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Леле бе луѓе колку ме извадија од памет брееееееее ;( од уши не ми искачаат тие зборови ептен сум исплашена и со секакви филмови во глава ;(
    Дојде една пријателка на мајка ми и синчето на едната кломпа му се скина каивчето па ја соблече а другата ја носеше интересно му беше едно 30 мин. и вчера и денес па таа кога го виде ми се врти и ми вика иди одма соблечи му ја и таа или облечи му ја и другата од старо останало како демек ако носел на едно ноџе обувка на друго не тоа значело ќе бил сираче со еден родител ;(;(;( со кој памет еј и тоа на трудна жена да каже бе абе од кожа ме извади човече ептен сум уплашена ;( имате ли чуено за вакво нешто

20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.786
    @Pcelka94 па ти не се вознемирувај за такви работи и сама кажа останало од старо, а во какви нелогични работи верувале порано да се чудиш. Заборави на тоа, како да не ти рекле, секакви работи од суеверни луѓе ќе слушнеш, ако е се вистина треба да се затвориме дома цела бременост и од се да се пазиме, а да не збораме па од ко ќе се родат.

На kukla21, joy1, Pcelka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.