Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Abc baby

Abc baby Истакнат член

I mene vaka mi se sluci okolu neznam mozebi 20
    Nedela od epteni nizok 90/60 se digna na 130 so 100, pulsot ne pamtam posto sekogas mi e nenormalno
    Visok. Cuvstvuvav deka mi e visok pritisokot zosto taka kako da mi zuese nesto vo glava, iako so dokrotkata nemozev da se razubedam deka mi e visok menubeduvase deka e normalem.
    Lezenje odmor i B6 za 5-6 dena minse vrati pak na normala(nizok). Bese negde april isto vaka naglo
    Zatopli. Mislam sledi go ama ne mu pridavaj mnogu znacenje, ako
    Go mislis samo ke ti se pokaci uste poveke. Sekako konsultiraj si i doktor ako mislis deka ke bides posigurna

2. Kala22

Kala22 Популарен член

Фала ти од се срце :l: Дај Боже да биде се во ред овој пат :l:

baguf4e likes this.
  3. silvana4

silvana4 Истакнат член

20 nedela utre vlegvam i jas. Denes i vcera kaj nas bese premnogu toplo za razlika od minative denovi od 18 19stepeni na 30 naednas se kaci .
    Taka e da ne go mislam , ali ko ke vidis neso so ne e normalno nemozam da ne mislam kolku i da se trudam :$
    Za konsultacija sekako , ali malce panika me fati , zosto pred nekoj den pisav deka se cuvstvuvav kako vozduh da nemozam da zemam , sega ova i naednas mi dojde (facepalm)
    So puls i dur ne bev bremena ne sum obrajkala vnimanie i neznam kako e so e , normalo e ,ne e, dali e pokacen kaj trudnici ili ne bi trebalo . A ako fatam po net da citam sve i svasta ima.

4. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Zatoa ti pisav odma iskustvo. Da ne se mislis mnogu. Sepak sledi simptomi, meri 2-3 pati dnevno. Ama srceto moze da ti bide zabrzAno i deka raboti kako za dvajca. Neznam kako da opisam ama imam citano kako toa ima vrska so vkupnata cirkulacija i protokot na krv niz teloto i plus placentata. Inace jas pulsot go imam primeteno odamna ama za cudo ne sum ispanicila so nego da zemam da odam da se ispitivam. Teram. Inace generalno sum panicarkaa ama toa sum go naucila taka i teram nekako

5. Miy3

Miy3 Истакнат член

Ajde pak jas so uste edno panicarsko prasanje.. pravam sekoj den testovi na urina so lenticki, od pred nekoj den pocna da mi se pokazuva kaj krv vo urina, prvin bese zolto so zeleni tocki, sega e skroz zeleno oboeno.. ima li nekoja sto isto testira urina? Od sto se pojavuva krv vo urina? Utre ke odam na doktor a do togas ke me umre mislata .. dr simptom e sto odam vo wc na 15 min , pecenje nemam srekja sega za sega

6. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Незнам каде се наоѓаш ти, ама и кај нас беше доста поладно времето, а овие два-три дена малку потопло, а доста променливо.
    Јас затоа 3 дена сум без енергија едвај се движам, имам главоболка и денес мерев притисок и ми беше покачен 133/90, пулсот 103.
    Мене гледам често пулсот ми е 90 па нагоре, ретко 80.
    Мене времето дефинитивно многу ми влијае, се осеќам како зашеметена ме болат и коските на рацете и нозете од реума.
    Се на се ужас.
    Следи си ти мери притисок утре, другден ќе видиш како се движи.
    :)

7. silvana4

silvana4 Истакнат член

Zato i pisav , nekako so iskustvo nekoj ke ke slusnam se smirvam malce . A za panicarenje ehee i jas drugarka mozam da ti bidam (fingers) . Samo so porano citav sve i svasta na net , sega vaka tuka ke prasam , nekoj sovet ke dobijam, nekoj so iskustvo ke kazi i odma podrugo e 8-|

8. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Јас овој ден колку само членки прочитав дека цервиксот ни се скратил тоа е чудно.
    Кога ќе помислам дека немам појма колку е мојот, ме фаќа паника.
    Твојот е добар искрено, како што ти пиша членката може да се промаши со некој сантим во мерењето.
    Докторката те покрила со добра терапија, кога си во можност одмарај си повеќе лежи и ќе видиш на следна контрола.

ZelenaSnegulka likes this.
  9. silvana4

silvana4 Истакнат член

Svajcarija sum , ovie dva tri dena bese stvarno mn toplo za razlika od prethodno , pa od utre pa ke si e poladno :doh:
    Ke vidam utre ajde , ali jas panicar ko so sum i ko doji vreme da go meram ke se kacit pak :Dsega go merev pred spienje dobar e 80
    Ke vidime utre :)

Marsi* likes this.
  10. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Не се секирај така може се десило во моментот.
    Мене тука ми објаснуваа и за притисокот ако ми се качи, да не паничам веднаш.
    Бидејќи јас со тоа си патам.
    Дома кога мерам е добар, а отидам во болница и кога ми го мерат обавезно е 140/90 па и повисок.
    Претпоставувам самата помисла дека си во болница.(facepalm)

silvana4 likes this.
  11. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Моево само мирно е и може уште помирно, не сум осетила до сега некои јаки движења.
    Еве денеска како пишав ме почасти со повеќе ударчиња, ама чудно како го осеќам скроз доле бе и најмногу на десната страна доле во вагина мислам.
    Од лева страна ретко до сега го имам осетено или пак погоре накај папок.

12. Laura7

Laura7 Истакнат член

А од што се скратува цервиксот ти кажаа? Должината ти е одлична за неделата.

ZelenaSnegulka likes this.
  13. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Може дека ти веќе и 36 недела па помалку простор веќе има.
    Штом си била на доктор и се' е во ред, нема што да паничиш.
    Може сега спика повеќе и расте.:)
    Јас иако сум 26 недела до сега нема осетено ништо јако.
    Пример може два дена по ред ќе осеќам многу почесто ударчиња кога ќе легнам или седнам и после скроз е мирно па го буцкам да не ме плаши.

marrisa likes this.
  14. ZelenaSnegulka

ZelenaSnegulka Истакнат член

Не , не ми кажа од што, брисеви чисти ми се, рече за таа недела 19та требало повеќе да биде должината

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Крв во урина може да ти е и од едно зрно песок, кој поминувал низ канали и ги надразнил. Пред бременоста на секоја проверка сум имала, ама не ми изреагирал доктор. Додуша јас и склона си бев на такви работи, па и вода од чешма прекинав да пијам, на фултрирана се префрлив. А за одење во вц…и на 5 минути ќе почнеш мила кај и да е.

Miy3 likes this.
  16. nikja

nikja Истакнат член

Site imaat deca i nemoze nekoj da nese izraduva na dete,i dati pomisli loso nedaj boze ima dete pa kego fati strav.Kako sto e gospod nikoj ne e ne se zamaraj koj ti znae koj i dali toj nekoj tise raduva ili ne,najbitno e ti dasi uzivas vo bremenosta.

Miy3 likes this.
  17. Miy3

Miy3 Истакнат член

Na misla mi e sto do pred edna nedela bese se vo red i sega se smeni , pred bremenost imav enterokoka dolgo vreme i esherihija predosadni bakterii, kapak na toa i cistitis. I sega mislam da ne se vratila nekoja bakt nazad da mi napravi problem.
    A za wc-to lele bash me uteshi sega haha ja za vaka si mislam deka e premnogu

18. Miy3

Miy3 Истакнат член

Imas pravo ti blagodaram ❤️

19. gothchick

gothchick Популарен член

Каков скратен е 38, дај не си правете паника. Ни во 19 недела не е таа должина воопшто опасна. Чим чисти брисеви имаш немаш гајле, ќе си остане добар. Што сакате 40 недела и 40 мм? Па нормално е да се крати како напредува бременоста, тоа е пожелно за пораѓај, расте бебе притиска и тежи.
    @ZelenaSnegulka тоа што е ниско и тоа до негде е нормално зошто уште расте, ако сакаш ќе прикачам слика до каде се движи целосно во стомакот во таа недела. Јас сум 29 и главата не може да ја измери скрос долу е, освен тежина кревање не ми е забрането друго.

Last edited: Jun 19, 2024
    ALISA0000, mariz and ZelenaSnegulka like this.
  20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ооо верувај и со деца што се, па како се сменија откако сум бремена. Љути се, односот им е променет. Кога ќе се спомне нешто за мојата бременост одма префрлање, правење гримаси, ама ич не им се замарам. Нека им ги чува Господ децата.

А @Miy3 кажете на кого сметате дека треба да кажете. Јас ептен и бев љута на мајка ми, што пред мене се истрча да каже на едно место, сакав јас да си кажам, ми го скрши цел план. После тоа, ич не ми беше битно дали ќе каже или не на некој. Пре пре пре среќна е , и ја оставив да каже каде мисли. Ако јас се прашувам, немаше на никој освен на најблиските да кажам. Не сметам дека треба да споделам со секого се.

Marang, P.S.love, Abc baby and 5 others like this.