Ехеее се што ве интересира прашувајте. 2 пораѓаи во рок од помалце од 3 години, по име ги знам сестрине
Знам дека сум досадна со пишувње за моето печење, ама едвај трпам веќе Како го испив антибиотикот мислам бетер ми е. Осеќам и чудна болка бебето кога ќе ме клоцне ваљда во меурот, има шанси многу да ми е воспален? Во Понеделник ќе носам од дома со прва урина и ако пак не покаже стварно не ми е јасно. Тогаш ќе барам и пак брисеви да ми земат. Осеќам исто како со лута пиперка да ми е намачкано долу
Dali pies probiotik? Poj poveke jogurt j vit B6. So urinata vaka napravi sabajleto ke se izmies ke se izbrises so cista krpa. Potoa malku ke se izmocas nastrana prvoto pa potoa ke pocnes da ja sobiras urinata. Da ti dojde mlazot od besikata. Ako te pece pri mojrennje toa sto vikas kako luto mozno e da e cistit mnogu boli. I dmanoza zemaj obavezno kako sto pisuvaaa tuka clenkite. Brisevi ako pravis tie ti se ginekoloski. Razlicni ti se simptomite. Ako ne konsultiraj nefrolog ili urolog. Neka te vidat i na eho
Od sto si trudna Bez panika ke dobijes terapija i ke se stabilizira. Kako sto ti kazat clenkite, se resava so kleksani.
Ме примија во предродилна Ми вклучија инфузија провокација и долу нешто ми ставија за побрзо да се отворам како жолто стапче Незнам што е тоа па контракции имам ама не сум отворена и ме сместоја долу на патолошка До вечер ако бидне ок а ако не ќе мора царски сабајле...
Mislam deka ke te primi, zamoli go ako mozes pisi mu, mislam nema da te vrati, so vakvi rez jas samo poniski ddmeri Jani mi pisa po dva kleksani dnevno da bockam.
Да така ми е во план да направам затоа и реков на докторката од дома да однесам од првата урина, а таа ми е блиску. Пробиотик не пијам, јогурт користам. Чекам да ми ги донесат Д-маноза и да почнам да ги пијам. Ќе видиме сега што ќе испадне со таа уринокултира и наредна недела сум на контрола ќе се жалам пак. Искрено не се трпи многу гадно чувство.
Cestitki majka, i so 2 si carski? Sakam jas najbrzo sto mozam za 2 deka god vrvat ama pa maticnata mi rece najmalce 2.5 god da pominat.
Јас само да кажам дека денес имав преглед со рака и воопшто не беше болен или не пријатен како што кажуваат
Дали ако почекам до пон. ќе биде нешто лошо заради високите д димери? јас дома имам 2 инекции клексани, железото ми е исто доста ниско 8.1 е од референтни 7-26 И хемоглобин 106 ми е од реф.110-165 има 3 месеци ми е ваков низок и 1+ бактерија во урина Исто денес бев на гин. преглед после крвната слика, дека покасно излезе, а таа утре не е на работа, а во пон. Е втора смена затоа незнам дали Јани ќе ме прими без никаков упат да чекам? Бебето фала му на Бога добро е и добро се развива, доволна плодова вода постелката на преден ѕид така кажа одг на неделите. А доста ика осеќам по 10 пати на ден и трае по 15 мин, највеќе кога ќе се наведнувам, главата уште не е доле, страначки е
А дали се жалите на болки за таков преглед или редовно го прават на сите без разлика дали станува збор за прва бременост?