Никој неможи да ти гарантира шо може да биде,ти за секој случај боцкај по еден клексан дневно, ете два имаш уште два купи си за до понеделник и боцкај по еден дневно, па понеделник ако те примат ок ако не специјалист гинеколог нека ти дај извештај и почни да боцкаш. А и за железото земи си терапија ниско ти е и хемоглобинот исто, јас пиев ферофолик од грција, ако неможиш да ги земиш ете @mariz е задоволна од други шо ги има кај нас, земи ги и почни си. Штета немаш од нив да ги почниш на своја рака, без нив само ќе си опаѓа и беља, а и до сега се чудам зошто не ти дала никаква терапија
Не јас немав никакви болки ама денес сум 37 недела па претпоставувам нормално го прават прегледот во овие недели на крај скоро кај сите
Да, два царски. После првиот докторката што ме пораѓаше ми рече минимум 2 години не останувај трудна, јас ја послушав и останав трудна после 2 години и 1 месец
Од кога почнаа да ви мерат цервикс и дали ви текнува колку беше должината? Јас со еден предвремен пораѓај и аномалија не очекувам некоја голема должина но денес абдоминално само ми измерија беше 30,2мм што знам дека е малку (може за мојата матка и не е но сепак). Ќе следиме наредните недели за да видиме што ќе биде следен чекор, јас секако сум со мирување и терапија но пак не ми е сеедно и неќам да помислам да ми се случи истото едноставно не доаѓа предвид не знам како би издржала..
Мајки здраво Ми треба совет Краен термин мие 11.11 е сега јас мислев дека породилното можам да го отворам на ден на пораѓај и му испратив е маил дека бидејќи ќе биде со фарски сигурно 1 недела порано. Ама фирмата ми кажа дека боледувањето треба да го отворам 28 дена пред. Докторката како краен термин го стави 11.11 нема да си напрам проблем дека спомнав ? Сепак никој не знај точно ни за царски можи да се одложи можи порано да биди …
А јас 40+4, само на последниот преглед ми беше паднат чепот и пак не ме прегледаа, баш прашав и докторот ми рече штом немаш болки нема потреба да те гледам доле..
Jas nisto ne bi Zemala na svoja raka. Dobro zelezo da ama kleksan ne. Zosto ednostavno ne i se javis ili pises na maticnata? Kazi i deka ti e vazno nejzinoto mislenje. Ili javi se kaj drug ginekolog sto ti ja vodi bremenosta. Ubavo pisa bibi odi na specijalist ke te upati sto i kako.
Jas ne ti go razbiram prasanjeto. Na rabota te prasale koga ke otvoras porodilno? A potoa ti kazale deka moras 28 dena pred poragjaj? Ne razbiram. Mozes da kazes deka bremenosta e promenliva rabota i deka ke go Otvoris na denot na poroduvanje. Ili kolku vreme unapred ti planiras da go otvoris. Do togas imas pravo da koristis i godisen odmor
Majki ve molam za pomos , bev na klinika me stavija na ctg i pokaza kontrakcii a jas ne gi osekjam 33ta nedela sum , mi dadoa Diazepam inekcija i mi kazaa za 2 sati da odam pak da me stavat na ctg , ako pak pokazuvalo kontrakcii ke mi pravele obdukcija ? Ve molam za sovet mnogu sum isplasena
Не, јас во чаир почнав.. и немам одбрано доктор кој се погоди тој, се надевам од понеделник ќе ме примат и мене со провокации ако не се смени ништо до тогаш. Баш мислев со вагинален преглед ќе се убрза работава ама тешко некако
Znaci porodilno moze da se otvori mesec dena pred termin no ti ako mozes i si dobra moze do posleden datum da odis na rabota plus nikoj me ti garantira deka ke se porodis na 11.11 i sto ubav datum ti ispadnal
Ако можеш оди на друго место за второво цтг. Мене во неделата истото ми го направија, ме задржаа на патолошка без причина и ме спремаа за пораѓај, јас исто бев тогаш 33+6, немав контракции, ни болки, ни отворена, ни крварење, буквално ништо... Бебето качи пулс до 170 на цтг и они одма тахикардично било... А после дијазепамот се смири. Така да не потпишувај ништо и нека не ти прават филмови ако нема никаков проблем.
Vo koja nedela ispituvate Dimeri? Mojava maticna niso ne spomnuva pa da i spomnam li jas, 13+4 sum. Dali preku prenatalen test isto izleguva i takov rezultat za dimeri ili toa e skroz drugo ispituvanje? Sto moze da se sluci ako toa ne se kontrolira ako se previsoki kako na nekoi clenki tuka gledam? Uste taa panika mi falese eve pa da se rasprasam
Не паничи Ако немаш индикации покасно го испитуваат. Јас имам мутации па испитувам секој месец. Во текот на бременоста д димерите се зголемуваат и тоа е нормално, се дава терапија. Посебно се испитуваат д димери не е со пренатален тест.