Да спомнеш и да си провериш. Може и ти да имаш тромбофилија а да не знаеш, така да нема штета да одиш да си ги следиш и тие параметри.
Која недела си многу зависи? Мене ми мерат од сам почеток цервикс, на секоја контрола. Со тоа што абдоменално е понепрецизно, требало вагинално да ти измерат. Мене во Систина со абдоменално ми го измерија повеќе, а на ГАК со вагинална сонда помалку беше.
Јас за истото отидов, цел ден не го осетив ама на цтг си беше нормално, си имаше пулс 140-160, после му се качи. Колку му е пулсот на бебето?
Не си отидов утредента, немаше никаква причина да ме држат, си потпишав дека сакам да си одам и ме пуштија едвај. Оди во Чаир да или приватно ако можеш, побарај мислење, не мора ни да чекаш два саати, оди одма.
Ne mrda ni na eho ili ne mrda ti ne go cuvstvuvas da mrda? Srceto mu raboti na eho? Zosto ctg vo 33 ne razbiram
Pa dobro jas mislam normalno e i da ne go cuvatvuvas nekogas. Moze e zaspano si odmora ne mu se mrda zesko mu. Mozebi i ti ne miruvas dovolno za da go osetis…
Значи нема никаков проблем... може спие, може ти си гладна па не е многу активно. Диши длабоко и оди на друго место и ти викам не потпишувај ништо на ГАК, не знам што им е...
Исто и јас и кога отидов таму кога рече прета со сите четири, изгледа спиеше и се исплаши и качи пулс. Штом има пулс сѐ е во ред.
Da Razdvizi se prvo ti, pij poveke voda, jadi blago Nesto, kafe ako treeba. Potoa legni odmori. Ispruzise ubavo. Pusti muzika relax za bebinja ima na youtube vidi gali go stomaot, zboruvaj mu. Ke se javi, se na nekoja drazba ke odgovori.
Што ти велат во Чаир? Срцето си работи како што пиша погоре, може е стварно успиено. Што ти кажуваат таму?