Имаме ваква слична лулка од мм кога бил бебе. Дали е практична? Тој предлага да ја ставиме до спалната и да спие бебе таму наместо да купуваме транспортно, а дрвено секако ќе купиме.
Јас мислам да не се стресираш. Има денови кога навистина се одвај активни. Еве и моево два дена, едвај да мрдне со слаби удари. А, знае и по цел ден да биде активен, па се прашувам кога спие. И мислам дека цело време си се они вака во круг. Јас се тешам дека така си растат, кога одмараат.
11та недела многу рано сум.. наредна недела сум во Систина ќе видиме колку ќе ми го измерат вагинално тогаш, веројатно зависи и од апаратурата..
Citav deka koga jades sladoled pocnuva da mrda, kojznae tocno li e ili se samo gluposti ama moze da probas
Не сум користела лулка, не знам ни големина колкава би била. Ако е вака поткрената без можност за да се прави подлабока максимум 7-8 месеци би ти бркала работа додека бебе не почне да седи и да се исправа, после веќе е опасно. Во врска со дрвено/транспортно креветче јас се сомневав во транспортните, а испадна да го користиме 100 пати повеќе од дрвеното. Во дрвеното ќерка на сред ноќ во вртење удира глава, на ова што го имам нема опција од сите страни да стои оградица, вреска кога ќе се удри, раат не сме преспале воопшто. Во транспортното барем тој проблем го немаме.
Абдоменално не е веродостојно. Може да ти била полна бешиката иако не си чуствувала. Малце салце да имаш и тоа може да смета да измерат убаво. Вагинално е најверодостојно.
Ќе си мрда не се секирај. Од што ти си сега испотресена, осеќа и тоа душиче. Пиши ни кога ќе можеш, што си направила.
Да после ми побара и бев правев за да знае што да пијам .. се надевам ќе помине побрзо и нема да има никаков проблем со високава темп ..
Maticniot ginekolog mi kaza deka od 1 Juni ne pravele veke na transfuziologija i da odam na privatno...
Е како не. Во петокот правев со упат од матичен гинеколог. Да не те форсира во некоја одредена лабараторија да правиш?
Ne bas..kao eventualno da me pratela na GAK pa od tamu upat s ami dadele za ne znam kade..na privatno e 3600 denari ..mislam uzas..fala.ti mnogu na info, pak ke otidam da ja prasam!
Еве и погоре ти пишаа дека денес правеле. Нека ти даде приоритетен упат, еден месец важи и оди боцни се таму. Приватно е скапо.
Па поприлично многу, откако останав бремена од дома сум излегла само за прегледи. Од дома работа, генерално лежам, станувам за основни потреби, не кревам тешко, не готвам, не чистам, не се движам по скали, ништо од старт.. Инаку пијам магнезиум 2 х400, ферона, утрогестан 2х200 и но спа по потреба. Терапијата мислам си е ок, само ќе видиме еве и Систина како ќе измерат и што ќе посоветуваат, многу ми се виде кратко од толку рано
Супер ти е терапијата и што повеќе мируваш, би требало да се среди и да биде ок. Фероната превентивно ти ја дадоа или сама ти си ја пиеш? Се мислам и јас дали да ја земам, да ја прашам мојава докторка. Не знам дали за превентива се пие или само ако има потреба.Ти практично по 1 г. магнезиум внесуваш секој ден.