Ферона со препорака од доктор. Ако немаш потреба зошто би ја пиела и би прашувала. Ако др смета и види дека треба, ќе ти даде сама. Фероната е налик магнезиум, појака само. Имаш болки , сечења некои?
Dobro e gi snema kontrakciite i pocnav da go osekjam po malce ama mnogu me isplasi .. Ne me zadrzaa na klinika fala mu na gospoda
Moevo mnogu e aktivno po cel den i denes me isplasi sto ne mrdase voopstoo ama sega pocna da mrda posle 300 napori .. od toplovo vreme mi kazaa deka po malce se dvizele
Одлично сега опушти се. Иначе јас приметив во последно време, кога сакам да го натерам да се раздвижи го ладам стомакот со лепеза и ова одма почнува да се тегне, а претходно го нема со саати.
Ради цервиксот мислев, зошто на ГАК со вагинално помалку ми беше од последен пат во Систина со абдоменално. Е сеа дали толку ми бил стално, а не ми го измериле прецизно во Систина со абдоменално, не знам. Па во мисла се ставив.
Искрено не знам како очекуваат бебето да мрда толку со инекција дијазепам? Зошто воопшто ви ја ставаат не ми е јасно ако не мрда. Контракции сум имала и јас на цтг ама никој не ми ни изреагира бидејќи не ѓи осекав. Само ми рекоа дека се спрема матката и дека се ок додека не ги осеќам. Мене претходниот пат сестрата на приватно ми го стискаше стомакот од страна за да го размрда и се разбуди. И јас си мачам мака со такви периоди на не немрдање, секако ќе си отидам за секој случај на преглед ама не ми е јасно зошто со дијазепами ве боцкаат.. Драго ми е што се е во ред. Го знам чуството кога конечно ќе го осетиш како мрда и ќе ти дојде полесно на душата.
Za da gi smirat dijazepam ako Otide majkta ispanicena mora so nesto da ja smirat. Dopolnitelno dijazepam Gi relaksira muskulite, ako vika deka cubstvuvala kontrakcii so toa bi gi namalile..neznam dali ste primetile ili vi se slucilo ama malce ako pokazes panika ili mnogu prasuvas odma kako da si nevroticna te gledaat
Mislam da ne si panicite i so cervixot. Valjda znaat do tolku doktorive..neveruvam deka ako nekoja ima abnormalnosti i kratok cervix deka bi ja pustile tuku taka da si odi reci kazi “otvorena”. Sigurno imaat iskustvo i sledat protokoli. I tie se lugje, majki, imaat deca, ragjale…
Koja nedela si i kolku treba da bide,mene na skrining 13 nedela migo izmerija 37.2m mi bese zatvoren skroz Nemi kaza nisto dobro e ili loso e
Разбирам, ама самата бременост не прави чуствителни и емоционални. Јас сум отишла со плачење во Ремедика дека бебето не мрда, ама никој не ми шибна дијазепам . Многу беа фини сите и ме смируваа дека се е ок
Некое време имам проблем со лутење долу после мокрење при крај на денот.Брисеви чисти урино култура чиста. Се мијам по 100 пати мислам ќе поможи ама џабе. Пијам д маноза на преку ден два тој ден ми е добро после пак се јавува. Дали е можно од дехидрација да се јавува? Гледам да пијам многу вода ама кога ќе пијам многу не можам да мрднам од дома само мокрам Дали има врска уринокултурата што не беше направена со прва мокрача? Не можев да држам до сабајлето ама имаше поминато неколку саати од последно мокрење.. Сега ме фаќа шубе дека имам нешто а не го третирам..
Докторката ми препорача да ја пијам. Инаку за фероната тука дознав ама превентивно не ја земав се додека не ми ја даде доктор. Ако немаш индикации како мене од предходни истории може и немаш потреба ама секако прашај си на следна контрола за мислење
Според тоа што најдов наводно 40мм пред 22 недела треба да биде иако се што е над 25мм го сметаат наводно за ок, мене повеќе ме секира поради мојата историја ама ќе видам од повеќе доктори мислење што ќе препорачаат.
Те верувам, секој би се исплашил. Посебно кога знаеш дека претходно ти било многу активно. Мило ми е што се' си е во ред
Пробај пак провери уринокултура, ако си во можност нека биде и со првата утринска, за да не ти е премисла. Дманоза мислам дека секој ден може да се пие, штом и осеќаш подобрување од неа не ја прескокнувај. Во вид на таблети е или прашок, каква користиш? И јас од скоро ќе почнам да користам, може ќе ми помогне. Кај мене до сега 4 пати проверено и божем немам ништо, а мене се' полошо ми е од симптомите. Слично ми беше и во Мк и чудно само Ремедика ми покажуваше. Ако можеш и таму провери си или било каде.
Дали знае некој Јани до кога е на работа во понеделник ? Би била благодарна дека гин. од 12 почнува на работа па ако е до покасно на работа да тркнам прво кај неа за упат
Не можам да издржам до сабајле преголем притисок имам мислам ќе ми пукни бешика по 3 пати навечер обавезно станувам. Урино проверено во плодност во Бт, таму ми кажаа дека ја инкубираат 2 дена, ако е стерилна тоа е тоа,ако не ја садат за да се види која бактерија и во колкав број ја има. Кај мене беше стерилна. А и на обичната мокрача не покажа нешто посебно бројка голема на леукоцити..Ништо позитивно немаше. Со првото ми беше слично ама имав уреаплазма па мислев од тоа е.. И тогаш 5 6 пати уринокултура направив стерилна беше.. Ништо ќе си пијам д маноза секој ден.. Нема таа гајле ради скриен шеќер? Со првото имав, со ова уште немам проверено..
Не се миј толку често си нарушуваш вагинална микрофлора. Можеби ти требаат пробиотици во форма на вагиналети. Најубаво консултација со гинеколог. Јас ставав вигалакт за нарушена микрофлора бидејќи имав чешање а немав бактерија. Секако се ова во консултација со гинекологот што ме води.