Supper e toa odlicno, jas imav problemi na pravat bremenost so cerviks na 16 nedeli mi bese 1,5 mm pa napraiv serklaz. I znam deka site doktori mi vika sve ato e nad 35 e odlicno
Ferona mi dadoa mene vo remedika i stvarno od koga pocnav da gi pijam cerviksot si ostana na istata dolzina, togas vikaa bilo taze kako terapija ne go znaja mnogu doktori ama navodno bilo mnogu uspesna kaj zenive so problem so cerviks…
Podobro odi si kaj opstiot maticen lekar i dati dade upat prioritet za kaj Jani.Eve mene ginekologot kolku pati sum prasala mi imaat kazano nie upat zana transfuziolog nemozeme da dademe mozeme samo da dademe za ddimeri i hemostaza da ispitas.I jas sekogas kaj opstiot maticen odam
Обавезно со прва утринска направи уринокултура. Мора до прва утринска, не е правилно ако не е првата. Иначе дали ставаш утрогестан?
Немаш потреба од стрес, нормално е да се различно активни бебушки некои денови. Еве моево е периодов активно многу ама пред две три недели беше мирно многу дали еднаш ќе го осетев на 10-15 дена и тоа како некое благо мрдање дури ни удар не беше. Ти си под стрес и тоа чувствува.Затоа само опуштено, се ќе е во ред.
Не ставам утрогестан. Ама немам постојано проблем, некогаш ми лути некогаш не..Не знам како ќе издржам до сабајле, болки имам ако не измокрам, ме боли бешиката од преполна. Ќе прашам и за тоа на преглед, па ако треба пак, пак ќе направам тоа е.
Матичен гинеколог може да даде упат за трансфузиологија кај одреден лекар, само ако има слободни термини за кај тој лекар, во спротивно ако нема термини слободни, не можат ни итен, ни приоритетен, ни тој што ваши 24 час, значи никаков. Од октомври лани до денес (32+3 сум) секој месец/ месец ипол одам со упат од матичен гинеколог без проблем ама следам на мој термин кога се пуштаат слободни термини. Така да можеш и од гинеколог да земеш, смо мора да има слободни термини за да ти креираат.
Na 16 nedeli mi bese 1,5 i odma mi stavia serklaz, lezev do 36 nedela. I posle mojava nikako da izlezit zavrsiv carski
И мене боли, се правев и се е оке. Јас и утрогестан ставам. Иначе мислам меурот има притисок, од матката и заради тоа е така и јас некогаш осеќам така. А се е уредно.
Некоја со болки во уво, изгледа воспалено е? Што смеам што не смеам, три дена немам ни општ ни матичен достапен. Парацетамол не помага
Овој спреј е добар, за чистење уши е со слаб хидроген, така да сигурно е добар за дезинфекција барем додека ти дадат терапија.