Mnogu rano sum sega duri 4 nedela. Uste ne sum bila na prv pregled, se nadeva nema da e isto oti ke poludam tolku 5 meseci samo do wc lele uzas
За цервикс одмарање, перница под газот и терапија појака препишана од доктор. Фероната дека нешто ќе ти помогне , нема. Таа ја даваат воглавном за грчеви и болки. Ако ти е скратен цервикс, магнезиум не помага, а фероната е појака верзија на магнезиум.
Па читам тука искуства дека им помогнал многу за цервиксот и дека им го држел во нормала. Мене не ми рекоа ништо воглавно, ок ми е рекоа за цервиксот, само јас приметив дека на ГАК помалце ми го измерија од Систина, па затоа тука викам да прашам искуства за фероната. Секако на нареден преглед ќе ја прашам докторката.
Jas od 18 ta nedela imam taka, tri pati praveno brisevi, sekoi tri nedeli urinokultura, se čisto, sterilno, nema kandida, nema miris, bakterii, nema iscedok, ništo a ma peče i češa eve 33 ta kje bidam utre. Ništo se razbira deka ne mačkam, ne pijam, ne stavam pošto nema logika. Ispadna veni imam nekade 21 se pojavija i mi vika matičnata od toa ti e. Nekoj pat bebi nivea kje namalkam i tolku. Zbrlavev
Во Систина со абдоменално на два пати го мери 39, а на ГАК исто два пати по ред месецов со вагинално 30 ми го мерат. Ми рекоа 30 е ок, без гајле, но некако многу различно и помалце од Систина ми е и се замислив да не треба да пијам нешто.
Еве ти состав. Апарат е ехото. Има фактори кои би влијаеле во точна мерка. Верувам дека ако имало нешто , ќе ти дале терапија.
Denes bev kaj mojava doktorka i i spomnav za Dimeri, taa me gledase kako prv pat da slusa za toa. Morav da i najdam na google da procita za sto mislam i mi vika pa toa ne ti treba tebe, slaba si (52kg imam), imas li nekoj od familija sto imal tromboza… I ne saka da mi ispita toa i gotovo. Si mislam da si dojdam u mk na edna nedela da ispitam i toa i brisevi i sè.. maz mi pa samo mi vika se panicis bez potreba sedi i uzivaj offf…
Јас сум со мутации, првата бременост ми ја водеа во Плодност само првиот пат кога ми потврди бременост проверив д димери за дали ќе треба клексани или аспирин, во ред беа само аспирин пиев за мутациите и ниту еднаш после не испитав ддимери до крај. Не се малтретирај за се шо треба ќе ти кажи доктор остај ние шо се боцкаме на секое овде
Да не ти набивам мисли и слично, јас сум исто слаба и тоа што сум поправена е во стомак само, па имам покачени димери и се боцкам со клексан. Дури др кажа, слаба си ми за два, ќе се боцкаш по еден. На мм братучека му исто, слабичка е, па се боцкала три месеци.
50 кг сум имам мутации и боцкам клексан уште пред трансфер, како што го разбрав Јани до крај ќе се боцкам.
И јас овој муабет го имам слушнато, ми викаат ау па што ти клексани, тоа обично на гојазни им го даваат. Викам ради мутации затоа. Можеби гојазноста е поголем ризик но нема правила. Еве јас приметив позади на ногата ми се појави една проширена вена и тоа сега, сум немала проблеми со вени
Кажувајте што помага за ова лошење? Не е можно, барем да повратам да ми олесни. Ми се јаде жива гладна сум, еден залак ќе каснам и готово не можам. Што да земам за олеснување, што да јадам? Па и жешково ме уби, крај
Да го знам составот. Него како успевате да лежите со перница под задник? Пробав пред некое време, значи повеќе од 5 минути не издржав, толку ми беше незгодно за кичмата и напред ми ги затегнуваше абдоменалните мускули и се откажав. Да не јас не знам како треба
Во рана бременост дали смее канестен вагиналети? 6та недела сум,матичниот ми е на одмор дури на 03ти јули иам закажано контрола ама имам исцедок зголемен и чешање нема да издржам до тогаш..
Без консултација со доктор јас не би ставала ништо. Миј се со камилица повеќе пати во денот многу смирува.
Пиши му порака со извинување дека е итно, може ќе ти врати. Во меѓувреме миј се со камилица, земи пробиотик орално, а може и вагиналети пробиотски, ќе ти кажат во аптека кои се најсоодветни и благо, тесто и газирано исклучи скроз. Ќе ти се подобри ситуацијата.
Се јавив вчера на општиот лекар да прашам барем 24 часовен вика нема редовен ниту можат приоритетен ништо Јас само да не одам за џабе да ме врати, гин. Ми е втора смена а тој нез до кога е на работа
Епа тоа ми беше муабетот. Дека килажата не влијае за тоа дали има некоја индикација за клексан, без разлика дали се димери или мутации. Странство ни со мутации не се замараат колку што сум прочитала овде низ форумов.