Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Па ништо не е згодно во бременост, ова па ич. Некоја помека перница да пробаш…

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Која недела си?

3. Miy3

Miy3 Истакнат член

Da bukvalno so niso ne se zamaraat, taa za dimeri me gledase cudno a pa za mutacii da i spomnev kojznae so faca ke napravese so ke recese.

BellaBibi and Marsi* like this.
  4. emche05

emche05 Истакнат член

7ма. Екстремно е ова, цел ден секој ден. Првата бременост имав лошење, минимално нешто само наутро.

5. Miy3

Miy3 Истакнат член

Probaj gazirana voda da pies mene ona me spasi

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Ее мила жалам ама до 12 та ми беше така… на инфузии завршив во 11та. Таква ти е бременоста. Избегнувај да јадеш што ти смета, немој со сила никако да буташ. Јас само кифла и кашкавал можев одвај. Јогурт исто пробај, друго ништо во уста не можев да ставам. И во 13та наеднаш прекина. Секоја бременост е за себе.

7. flower55555

flower55555 Популарен член

Антиметил таблети земи и пиј два пати во денот. И мене ми беше така само гадење без повраќање, полошо здравје :drunk:
    Мене само таблетите ми помогнаа и јадење цело време по малку да не си гладна ич.

8. Marsi*

Marsi* Истакнат член

И јас едвај додржувам ќе видам како ќе биде, се надевам барем сега со прва да однесам.

Тоа па ич не ми текна искрено и јас со првото имав скриен шеќер на граница, сега уште не сум проверила тука покасно тоа проверуваат.
    И тоа ми стои на глава што ако и сега имам, а не пазам кој зна колку на храната.:x

9. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Нема толку потреба од перница, доволно е да лежиш повеќе во текот на денот, нормално да стануваш кога ќе треба. Јас на пример повеќе од 2 саати не сум седната, а после тоа обавезно одмарам. И за да бидеш мирна примај утрогестан и пиј магнезиум. Јас уште не сум го прекинала утрогестанот, 34 недела сум, а ми рекоа уште во 20 дека немам потреба. До скоро цервиксот ми беше над 4см, сега веќе почна да се скратува 3.8, па 3.3 ми измерија, ама така треба.

WhiteCat33 likes this.
  10. lala15

lala15 Истакнат член

Топли облоги ставај, можеш да капнеш од ливчето од чувар куќа или згреј маслиново масло со лукче сецкано, да пушти лукчето арома и капни од топлото масло со памукче. Исто прашај во аптека за Otol H капки, дали се дозволени за трудници, мене никогаш не ми помагаа ама можеби тебе ќе ти помогнат. Според мене најдобро со топли облоги, ќе ти ја смири болката моментално,а воспалението најчесто по неколку дена поминува само од себе. Јас цел живот патам од болка во уво. :sweat:

gothchick likes this.
  11. honey95

honey95 Истакнат член

Дали бебето ако е многу спуштено со главата доле значи дека набрзо ќе биде пораѓај или може нешто опасно да се случи ако не ме фатат болки во најскоро време? Денес се мислеа дали да ме задржат, 3см отворена (проверка на мое инсистирање) и дека живеам блиску па ме пуштија дома
    @sani99 до кај си ти како иде?

sani99 likes this.
  12. sani99

sani99 Популарен член

Ми ставија вагинална таблета провокација, ќе видиме до вечер
    И јас сум 3цм уште

honey95 likes this.
  13. Laura7

Laura7 Истакнат член

Па одмарам преку ден, на патолошка сум. Е сега по дома не лежам цело време, стани седни правам, јадење, садови, по сто пати до тоалет и кратки прошетки околу зграда. Тоа ми е движењето. Примам и јас утрогестан уште два пати на ден, се надевам нема да ми го укинат. Супер ти бил цервиксот тебе. Ма да и мене ми рекоа ок ти 30 мм, нормално функционирај. А читам дека 23, 24 недела над 35 треба да е. Веројатно знаат што зборат, што да кажам.

intj_girl likes this.
  14. Christina16

Christina16 Истакнат член

A koga ti e terminot?
    Moeto ne e spusteno, ama veke cel den imam nekoi izdrzlivi kontrakcii na 10 15min.. I se cudam i jas dali da odam do gak na pregled ili da cekam da zasilat..
    Inaku znam trudnici shto mnogu vreme, duri po nekolku nedeli im bea bebuski spusteni epten nisku..

sani99 likes this.
  15. honey95

honey95 Истакнат член

Во неделата ми беше, веќе од понеделник најкасно мора да ме примат со провокации или слично, ама досега болки никакви а бебе спуштено и отворена 3см. Незнам ни како изгледаат контракции дури ни лажни немав цела бременост..

sani99 likes this.
  16. Christina16

Christina16 Истакнат член

I jas bev ista so prvoto, zatoa sega cel 8mi imav lazni kontrakcii i taman vlegov vo 9ti se smirija
    Inaku so prvoto dete bez bolki se otvoriv do 7 cm i posle za pola saat rodiv taka da nema pravila ne se grizi..

sani99 and honey95 like this.
  17. honey95

honey95 Истакнат член

Ооо ти супер си прошла со првото.. Посакувам сите таков лесен пораѓај да имаме (fingers)

18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Ne se sekiraj majka ke gi poznaes, mene kicmata prvin me fati pa odma zaprimetiv cudni mi bea bolkite pa posle jakite veke nema utka tuka. So lesno i sto pobrzo da se guskas so bebusot.

sani99 and honey95 like this.
  19. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Исто и мене од прилика таа недела ми почна т.е пред 2 недели некаде.. Ете испитав се во ред. Денес пример ништо немам ништо не ми е.. И јас до некаде мислам од притисок е и од иритација од постојано мокрење, ама ќе видиме баш ќе прашам.

sani99 and Stela Maris like this.
  20. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

И јас на ништо не пазам искрено, жими благо што не ми бара душата освен некогаш сладолед што ќе лапнам.. Ама друго се најнормално си јадам. Господ да клај рака,да се допазиме не можиме што да речам друго..:D

blackdeath likes this.