Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    1.373
    @sani99 @Christina16 zivi i zdravi bebulkite samo radosti da vi nosat cel zivot :inlove::inlove::inlove: Vie hrabri mami da imate pobrzo oporavuvanje :hug::hug:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    1.373
    Женски мои јас повторно .. помина температурата веќе ја нема сега од ноќеска голема досадна кашлица проследена со секрет .. исто така и секрет од нос но тој не е толку страшен колку кашлицава што се напнувам цела за да искашлам и исфрлам секрет дури кога кашлам од страв ме фаќа паника да не направам беља дајте некој совет со што би можела да си помогнам дури и лигаментиве странични до доле до препони ме болат .. да напоменам 36+ сум

3. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    5.012
    Алпенкрафт сируп пробај.

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    1.299
    Честитки и тебе мами, да сте живи и здрави и сите да си дочекаме :l:

5. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    1.771
    @sani99 Честитки сани да е жива и здрава и брз опоравак ти посакувам
    @honey95 до каде си ти?
    Мене утре ми е термин но нема никаков абер ако не добијам болки до утре во понеделник одам на ГАК.

На sani99 и honey95 им се допаѓа ова.
  6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.406
    Допаѓања:
    35.007
    Мешиња мислам дека како влегов во 6та недела ептен се пораметив. Цело време ми се спие значи немам енергија за ништо, сѐ осеќам како прегазена. За среќа само ми се лоши од време на време, поготово најмногу насабајле.
    Пијам кисела вода не помага, пробав кока кола со лимон така-така, незнам друго што да пробам за да имам барем малку енергија, а од понеделник сум прва смена :sweat:

7. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Da probas jabolko.

8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    2.017
    Да не те разочарам ама јас од 6та недела до сега (влегов во 12) цело време така се осеќам. Душа немам во мене. Гадење, повраќање, главоболки, киселини, грчеви, запек па дијареа, мислам дека се што е можно да се појави како симптом јас го имам (или имав). Последниве два три дена сум малку подобра ама на моменти ми се враќа се. Исто, низок притисок. Пробано е кафе, кока кола, солено, не помага ништо. Уште не го знаеме полот ама викаат дека само женско вака мачи хаха па ќе видиме. Јас многу тешко поминав и многу плачев мислев нема крај.. издржи, со текот на времето ќе помине :hug:

На QweenSM и Лалина им се допаѓа ова.
  9. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.100
    Od 10 sabajleto me fatija grčevi, i ne pominuvaat, bolki baš onaka. 33 ta nedela sum deneska. Bev na GAK, mi napravija ctg, ne pokažuva bolki, a ja eve se ušte gi imam, ne se namaluvaat. Me gledaa na eho, ok e se, so raka pregled vikaat 2 prsta otvorena, grlo omeknato, bebe so glava skroz spušteno.
    Sega sum doma, ama uplašena, ova kako da trgnalo, ama mnogu e rano pa za toa. Ne mi dadoa nikakva terapija, samo mi rekoa miruvanje i tolku.
    Ne e valjda deka tolku pred vreme kje bide. Barem ušte 3,4 nedeli do deveti, odnosno do 37 nedela.

10. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Rebotese nesto krevase? Ili onaka ti pocnaa bolkite? Da vidis uste nekoe mislenje da pobaras.

11. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.100
    Ništo posebno, bev do pazar so količka i so kola me sobraa. Počnaa bukvalno taka odednaš i eve ušte traat, kje se zgrči, boli, boli pa kje popušti, pa pak. A ctg ne pokažuva ništo kako što mi kažaa.
    Matičnata mi e na odmor do prvi, sabota e, nema kade osven Čair, ama vamu stvarno beše ljubezna doktorkata, se proveri. Edino me čudi što ne mi dade terapija nikakva, a matičnata mi reče napij se Dabroston. E sega da prodolžam ili ne, ne znam

12. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    2.603
    Ко што иам чуено од блиски, отворени по два прста знаеле и по неколку недели да се така да опушти се, ти праќам позитивни мисли. :hug: и не искачајте на топлово, јас два дена од кревет не станав и болки и све и уморна и психа...

На Stela Maris му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.100
    Daj Bože taka da bide, malata ima 5,5 godinki, za izleguvanje, nema da šetam, ama po doma moram, nemam pomoš od drugi, treba za bebuš da se sredi, pere, spremi, pa i za malava..strogo miruvanje teško..

14. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    2.603
    Мирувај, пушти машини препери све и ако треба викни жена за пеглање... Олесни си колку можеш. Лабавко со малата по дома, и само позитивна мисла. А тоа како треба да биде ќе си биде ние сакале или не. Немам искуство со ваква ситуација но да се надеваме на најдоброто. Ти измерија грло должина?

15. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.100
    Da, reče omeknato bilo, otvoreno, ama imalo ušte dolžina, ne spomna brojka

16. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Za umor mnogu js deneska ne funkcioniram. Celo vreme samo mi se spie. Neznam dali nesto ne se naspivam dobro ili e od toplovo

17. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    2.603
    Ајде де надевам ќе пише и некоја членка со поголемо искуство, јас искрено се надевам дека ќе изгураш уште некоја недела чим таква ти е ситуацијата. Мене ми почнаа некои смотани грчења ама не ни ми текна да одам да ме проверат... Се си викам бебле ме гура. Буквално ко да сака да искочи ме гура доле. Мислам дека е нормално на температуриве да ни патат мускулите и телото...

На Stela Maris му/ѝ се допаѓа ова.
  18. CvetCvet

CvetCvet Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.348
    Честиткии мајки, да ви се живи и здрави!!!!!!

19. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.494
    Допаѓања:
    2.603
    Јас од таква што ја буквално ја преспав цела бременост, по 20 саати на ден спиев. Последниве 4/5 дена.... По два саати на ден спијам, незнам делулу сум скроз. Не сум на планетава. Наспиј се чим можеш (fingers) И бебе не престана да мрда значи пре пре активно е... :whew: некои скроз нови грчења на површина на стомак почнав да осеќам.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Da se nadevame deka ke bide podobro utre. Ako prodolzi vaka neznam..