Prasanje za vas sto stavate vaginalno utrogestan. Dali osekjate peckanje, ne e pri mokrenje tuku kako celo vreme da pecka. Nadvoresno, kako na vlezot na vaginata i urinarnoto kanalce. Neznam duri ni da objasnam, no ima tamu dole nekoe peckanje sto me zivcira. Koga ke se izmijam so voda osekam olesnuvanje, ama nemozam ni na sekoj saat da se mijam samo. Si mislam da gi prekinam vaginaletite na den-dva, da vidam ke ima li podobruvanje, ne e sekoj pat da me pecka no ete se desava, osven vaginaleta nisto drugo ne vleguva tamu vnatre, i dobro mijam race pred da stavam vaginaleta.
Не смее школки никако. Морско општо треба да се избегнува, но имам каснато само два три пати ракчиња и лигњи и тоа добро спржени.
Не смееш да прекинуваш терапија на своја рака никако. Јас чувствувам така нелагодност, пецкање, штрекање доле во вагината и на самиот влез. Ја прашав докторката дали може утрогестанот да ме иритираа, рече сигурно не е од него, може имаш нарушена флора од нешто друго. Пробај да ги пиеш два три дена и миј се доле со камилица. Но ако си на почеток на бременост, подобро ти е да ги ставаш доле и направи си брисеви за контрола .
Mene mi gi prekina doktorkata vo 12 nedela ama poradi krvarenje bidejki placentata mi bese skroz dole, pak mi gi vrati. Sega sum 14 nedela i sakam da ja prasam dali uste da gi koristam, ama posto mi dade nova recepta izgleda ke treba uste. Sega neznam dali da ja prasam za recepta i za pienje da mi dade da gi zemam i taka da probam.. Vo sreda imam termin za brisevi ke videme sto ke bide, tuka se ceka 5 nedeli za rezultati dodeka da bidnat ako mi e vaka ooooh..
5 недели за резултат? Па ако има инфекција толку ли ќе си чекаш за терапија. Леле кога слушам вака за странство, викам златна Македонија, барем се ни е достапно во секое време. А за утрогестанот 14 недела штом си и плус со крвавење сигурно ќе ти ги продолжи. Еве јас уште сум со нив.
Da vo 5 nedela mi zema bris, koga vlegov vo 11 nedela mi kaza deka imam kandida i togas tek mi dade terapija. Epten uzas sega vo sreda mi zakaza termin, rezultati bog znae koga ke bidat. Citam deka kaj vas moze sami da si gi gledate rez na javno zdravje neso taka, ovde nema takvo nesto, uste ne sum videla niedna kopija od rezultati moi, samo usno ke mi kazat i tolku. Jas ke si dojdam najdobro vo Mk da si se ispitam sè sto me interesira, i tie D dimeri i brisevi, iako citam po forumov deka e premn zesko ne se dise ne se spie tamu, no poarno ke si rizikuvam otkolku taka da sedam ovde..
Истите се пијат, истите што ги зимаш вагинално. И за орална употреба се. Иначе мене Димчев ми кажа и те како може утрогестанот да ти ја наруши вагиналната флора и затоа ми кажа да не ставам повеќе од 200мг. И така и правам. И мене некад ми е така имам испитано се и се е чисто, може е од утрогестанот. Ако ти е за утеха, 18та сум уште го ставам.
I jas mislam Deka ima mnogu nessakani dejstva. Koga ke se navratam nazad koga go upotrebuvav mi stana jasno deka od nego celo lice mi se nafrla so akni kako vo pubertet da bev, koga prekinav so nego mi se iscisti. Ama intogas citav vo upatstvoto dekq imq dosta nesqkani dejstva
Последниот пат кога депилирав интима прокрварев и од тогаш ми е страв да закажам пак. Ама сега се обидов да се средам ау жени, па тоа треба да е посебна дисциплина Уште утре ѕвонам да закажам за недела, две Ве читам за спиењето, спијам и тоа многу, премногу. Навечер се будам за тоалет и одма презаспивам, а и преку ден знам да си дремнам. Сеуште спијам на меше и мислам дека кога веќе нема да можам ќе останам ненаспана. Уште не испукав ама гледам некои чудни промени на кожата и планирам да ја нарачам онаа кремата на Р што ја зборевте, само да најдам како се викаше. Ќе ја комбинирам со маслото од Еуцерин и се надевам со мала штета ќе поминам.
Така доктор препорачува. Јас имав кафеаво- црвен исцедок на неколку пати и хематоми затоа. Ма да гледам подоцна во второ, трето тромесечие го даваат и за должина задржување на цервиксот, заедно со магнезиум. Претпоставувам и другите членки ради тоа го ставаат.
Мене Димчев партал ме направи за утрогестанот и го нарече "тоа апчето за се". Некаде околу 18 недела бев и ми рече под хитно да го прекинам.
Па веројатно немало потреба. Никаде во странство не го ни даваат. Само тука сме сите на утрогестан, па дефицитарен бил, ќе биде го растуривме Мене докторката од Систина ми рече продолжи го. Па ќе видиме здравје на наредна контрола што ќе рече.