Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    1.300
    На Солгар овој е од 400? Цитрат е така? Не знам дали овој ми го препрачуваа , но го немаше никаде

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.503
    Допаѓања:
    2.628
    Алелуја!

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.606
    Допаѓања:
    8.606
    Женски 6 недела сум, цел ден ме боли глава и качувам температура… треба ли да идам на лекар?

Стварно не знам колку е опасно, испив парацетамол 37.6, да не качам дополнително, ама аптекаркава ми рече обавезно нека те види доктор…

4. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.219
    Парацетамол не е опасно, не се секирај. Инаку и јас во 6 недела качував температура. Се јавив на сестрата ми рече можеш парацетамол да се напиеш, ама као не е страшно. Јас неколку дена така симни-качи.

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  5. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    5.016
    Каде ова? Мене уште ми е страв да се појавам надвор :bandit:

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    18та недела, станав јадев и наеднаш почнав да не можам да дишам да неможам здив да земам… измерив притисок низок пулс 92… се измив со вода имав како болка во градиве, пак ми беше лошо и наеднаш почнав да повраќам низ уста и низ нос… се изнаповраќав се што имав во мене и ми олесна некако. Легнав два саати спиев и еве подобро сум ама пак некако ми се повраќа и ме боли глава… можно ли е да е од променава на времево?

7. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.821
    Допаѓања:
    2.713
    Da,jas go pijam od sam start na bremenost i od 400mg e,nesum go prekinala dagi pijam,okolu 80p i nesto denari e 60tableti

8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.553
    Допаѓања:
    2.043
    До кога може да се спие на стомак? 13та недела сум немам меше уште, најмногу спијам на страна ама во текот на ноќта ми доаѓа малце да поспијам на стомак, ги ставам рацете кај коските од страна кај колковите за да се подигнам малце. Не осеќам да ми смета или да ме боли ама не знам дали е безбедно

9. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.821
    Допаѓања:
    2.713
    Jas od posle transfer nespijam na stomak,samo na strana,a sea kako raste stomak i na grb nemozam mnogu da lezam

10. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    1.346
    Последно слушнав дека тие што сме со ин витро имаме слаџ баш од утрогестанот и естрофемот што ги пиеме, дека премногу цервикална слуз се ствара од тоа и тоа е слаџот.

А да прашам некоја дали има проблем со спиење, мене ме гуши кога сум легната, веројатно сите органи ми притискаат на гради и два дена по ред не можам да спијам. Денес дури и сатурацијата ми падна на 60-70 така легната и после ме фаќа тахикардија. Штом се исправив одма подобро.

11. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    Ista sum i jas, povrakam i od nos i od usta ama sum zabelezala samo od odredeni jadenja.
    Zdiv nemozam da zemam cesto, a po kratko dvizenje i nemam sila odma legnuvam, doktormata vika toa od neaktivnost e. Bolka vo gradi jas imam od prsluceto koga me stega a ne primetuvam, da ne te stega i tebe a da ne primetuvas?

12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    32 недела сум и уште спијам на стомак. Нешто меѓу стомак и страна ама повеќе е стомак. Матичната ми рече додека мене не ми смета можам да си спијам така. Бидејќи бебето е поголемко ако претерам знае да ме клоцне, па се преместувам.

На La-loca, BellaBibi и Dodo1 им се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Не носам прслук дома… не знам што се деси.. обичен сендвич беше што и претходно го имам јадено.. и чаша јогурт… наеднаш снемав здив… се преплашив мислев умирам, паника ме фати зашто не ми се смируваше… и прв пат до волку повраќав.. маж ми вика првите три месеци вака не сум повраќала.. пошо јас многу мачно поминав првите 3 месеци.. и немав повратено 5 недели и сеа наеднаш.. не знам што се случи… маж ми сакаше и во болница да ме носи…и еве и сега имам како некои нагони за повраќање…

На Miy3 и nikja им се допаѓа ова.
  14. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.511
    Допаѓања:
    2.768
    Од притисокот да не ти е? Мене така ми се случува кога ми паѓа. Вода со лимон, или само цеден лимон, ајран или црн газиран сок ми помага.

15. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.821
    Допаѓања:
    2.713
    Ako neti se potsmiri odi na lekar ovavezno.Eden B6 dase napies dati se smiri zeludnikot prvo

16. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Стално ми е низок, ама пулсот никад не ми бил толку. Не знам што се деси не сфаќам стварно.
    Се напив и го повратив… моментално сум подобро ама имам главоболка некако и така како гадење…

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Mene vcera mi bese taka posle pojadok ne povrativ ama kmav nagoni. Cel den mi se zafrkna. Predhodno imab kasnato edno kako kolace mozebi i od toa mi bese ama i primetivam ako jadam taka poveke od 1 parce leb mi e tesko valjda nema tolku mesto vo zelusnikot neznam. Cel den lezev krsh bev a moze i poslabata aktivnost da mi smeta.
    Ama i realno ziva nenaspana sum 5-6 saati max mi se sobira a cuvstvuvam potreba za poveke..

18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    И јас си викам нешто натиснат да не е желудникот… дека јас немав некој нагон.. наеднаш почнав да повраќам… и после не се осеќав како на почеток коа повраќав… како олеснето ми беше не ми горчеше душава. Не знам стварно. Ама еве па нагони цел ден.. не можам да пијам ни вода… бетер ми е.

19. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    A da probas da se napies gazirana voda so seker vikaat kako infuzija bilo toa pomagalo

20. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.219
    Ама и времево е заникаде, мене цел ден глава ме боли. Можеби се’ ти е збрало, притисок, времево, а и самата бременост.