Не можам газирано ништо.. и пред да сум бремена и бремена не го поднесувам. Па може и тоа си викам да не е од него. Дека јас и метеопат сум… па сеа со бременоста поизразено.
Само на страна лежам и со две перници поткрената, ако лежам на грб ме гуши. И баш се препорачува најмногу на лева страна да се лежи, заради некоја артерија од десна страна шо ако лежиш на грб или на десна бебето притиска на неа и затоа осеќаме како гушење.
Јас до сега полуседната спиев на фотелја на пуштање, немав гајле, сега и тоа не ми е доволно, плус и пеколов гуши. И после јадење ме гуши од два залака... Само да се издржи уште еден месец
И седната исто да ако сум потпрена со грбот, рачунај и киселини се враќаат а јас ги имам премногу посебно навечер и плус заради желудникот лежам на лева страна веќе се навикнав..
Јас имам доста работи од големото ама пак треба нешто плус да се земи, а овие треба да ги преперам, испеглам.. Кај да најдам сили само, времево ме отепа
Zosto bas na leva strana,jas kolku,sto znam glavnata vena aorta e na leva strana na stomakov pa se do dole.Zaradi toa li
Devojki pomos cela sum zatnata vo momentot ne sum vo moznost da kupam sprej nesto alternativa ne znam kako ke ja pominam nokta tem 35.7 bremena 26+2
Zenski Od koj mesec pocnaa da vi se poznavaat stomacinja i od koga pocnavte da si gi mackate so maslo? Od koga pocnuvaat voopsto da se pravat strii?
Од кога почнуваат лажни контракции и како изгледаат? Сега бев до тоалет и дека свиткана некако, кога ми се направи некоја грутка кај желудникот како да ми дојде под гради и почна цел стомак да ме боли и ми се здрви. Земав одма магнезиум и б6 и прилегнав ми помина. Не знам дали беа грчеви од јадење дека после вечера земав полна рака крекери солени ми се пријаде, обично избегавам грицки но ете. Како да разликувам грчеви и гасови од контракции лажни?
Мене ме фатија пред некои 10 дена. Сега сум 28+3. Осеќав сечење во долен ден стомак и болка низ цел стомак. А здрвување имам од 18 та недела негде, ама кратко траело. Е за лажниве ми даде да пијам Ферона две недели.