Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

И јас со утрогестанов, не знам до кога, ако не пиши му на матичниот прашај го. Јас ќе видам кај Димчев сум следна недела што ќе ми каже.

P.S.love likes this.
  2. P.S.love

P.S.love Популарен член

На одмор е:bandit: до понеделник, тогаш сум на контрола. Немам ни број од него.

Туку, и друго да искористам да прашам:lol: Овие 2-3 дена како тврд го осеќам стомакот, ко лубеница да сум голтнала:D наеднаш ко да ми рипна:^) Вчера баш пешачевме со мажот ми и му велам, а бе јас ко 9ти месец да сум во стомакот, ко топка да носам, а немам гајле од пешачење, барем до пред некој ден.
    Не знам дали е нормално или да не чекам до понеделник и да си одам на приватен преглед?
    Има некоја ваков симптом во 17та недела?
    П.С. не ми е од здебелена, само 2 кила досега и то во 4ти месец. Слабичка сум и висока.

3. Feniksgirl

И мене така наеднаш ми рипна, и баш имам меше, големко ми е. Иначе на сабајле не ти е до толку нели, тоа повеќе е стврднат кога ќе јадеш цел ден и вечерта го осеќаш така. Само фустани носам, само тоа ми е комотно. Почна и од време на време колострум да ми капнува од градиве. Али нормално е, кај некој порано кај некој покасно кај некој ич. Сега се повеќе и повеќе ќе ни расте и како расте по оптегнат е, не е така мек.

P.S.love likes this.
  4. P.S.love

P.S.love Популарен член

Да, да, баш така како шо опиша ми е. :$ Не мора мирување, така? Јас не дека физички нешто работам, ама сепак, низ дома, пешачење, шопинг, пливање(poolparty)... Ми здосади првите 3 месеци мирување поради хематомот, доста е веќе:muscle: (hollest)

5. Feniksgirl

Ако ти е уредна бременоста да не мора да си залепена за кревет нема потреба зашто да лежиш, па бремени сме не сме болни. Се можеш да правиш, е сега пливањево само во море, базен не.:D

P.S.love likes this.
  6. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Познато ми е тоа низ нос, пробај да не вдишуваш нагло кога повраќаш и да бидеш смирена. Времево е сигурно, пијам електролити и линекс, општиот матичен ми ги препиша, гинек ми е на одмор. Се ме боли, половина, нозе, ми студи. Сабајлево се туширав со поладна вода и стапалата до ладна за отоците и под клима после зошто ми беше претопло, може и од тоа да ми е студов. Само да не му биде нешто на бебе.

7. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Мајки бев кај Јани ми препиша клексани, рече јули е на одмор од август ќе биде на работа, значи до тоа време ќе се боцкам логички, гин. рече во стомак може да се боцкам зошто тука најдобро се апсорбира и сама можам ама малце ми е страв дека веќе е стегнат, само малце сало можам да фатам.
    Дали некој на 28+1 се боцкаат уште во стомак?

8. Ive13

Ive13 Популарен член

Исто и кај мене 9 месеци немам каснато ништо благо. Од чоколади ми е лошо ми се гади и ми мирисаат грозно. А сладолед ако каснам имам киселини. Жива гладна и жедна сум 9 месеци веќе само одредена и лесна храна јадам ништо друго

9. Lanic

Lanic Истакнат член

Здраво девојки 36 недела и нешто сум.Иначе докторот ми рече да истераме до 38 па ќе ме пораѓа царски,зашто првово ми е со царски и плус со инвитро сум.Муабетот ми е зашто се борам со анкциозност,се чувствувам два дена вознемирено само ми се плаче.А,цела бременОст ја поминав без никаква анкциозност,али сега почнаа филмовите.И плус во Ремедика ми кажаа дека деца неможе во посета и мене само тоа ми се врти што нема да си го видам детето 3,4 дена.Како да си помогнам?Почна и глава да ме боли од вчера

10. nikja

nikja Истакнат член

Fustanot e ubav mnogu,megutoa nestoi na sekogo.Stoi na zeni so mali gradi,nestoi na zeni so golemi gradi od gradite ke pocne daja duva nadole i kako balon ke bide.Modelot e preubav ama nesto i na sekoja gradba

11. Feniksgirl

Нема да му биде не се секирај, заштитено си е тоа. Еее еве со корона има трудници. Не се плаши, очигледно многу повеќе ни влијае времево. Јас не ни очекував дека ќе повратам наеднаш од нигде негде добро што бев во вц се миев на лице со ладна вода да се освежам и наеднаш почнав. Пиј витамини ќе пројде, ќе си го трпиме топлово цело лето.

snowwhite.24 likes this.
  12. Orchidea

Orchidea Популарен член

Мене воопшто душава не ми сака благо, освен сладолед од време на време. И среќна сум :D онака не можев ич да го намалам, многу јадевме со мм. Додуша он уште си јаде. Ми се случи два пати да ми појдат киселини од благо и скрос го исфрлив. Сладолед од време на време јадам, ме освежува.

13. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Ќе ти кажам дека сето тоа што го чувствуаш е нормално.
    Секоја мајка што има дома деца такви и се чувствата.
    Здравје исто и кај мене ќе биде, синчето е 2 ипол години и уште сега кога ќе помислам ме фаќа огромна тага.
    До пред 2-3 недели бев иста, плачев скоро цела недела за се и сешто, посебно кога ќе ми текнеше дека треба да го оставам детето дома и после да донесам уште еден член.
    До сега ние тројца сме имале наши ритуали, подоцна здравје се' се менува.
    Ама кога го гледам колку е среќен за бебето, секој ден само тоа ме прашува срцето ми се полни.
    Ќе биде мака, ама ќе се издржи.
    Те молам не се секирај, плачи исплачи се ама мисли и на бебето.
    Со лесно и убаво.
    :hug:

Lanic likes this.
  14. Laura7

Laura7 Истакнат член

Јас одамна го осеќам така, баш и тука прашував дали е нормално. Како оптегнат балон ми е на моменти и тврд. Добро што можеш да пешачиш, јас ни тоа ме можам, го осеќам оптегнат, како ластик , притисок осеќам и само кога лежам ми е најпријатно.

P.S.love likes this.
  15. Laura7

Laura7 Истакнат член

Одамна преќинав во стомак, нема шанси толку ми е затегнат, што не можам да се штипнам. Не е точно дека во стомак најмногу се апсорбира, само таму најмалце боли и пече. Би ти советувала во рака, најпрактично е, секако ако има кој да те боцка.

nancyyy likes this.
  16. Elliana

Elliana Истакнат член

Мене многу ме фаќа стрв за благо, се тресам над чоколадо и било кое благо, буквално. :sweat:
    Се трудам да не јадам многу, па ќе видиме што ќе биде.^_^

17. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Треба да се породам деновиве во што да го облечам детето? Да биде само боди и шорцеви или некој тенки шпикозни? Прежешко е деновиве..

18. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Јас од почеток уште се боцкам во стомак.

nancyyy likes this.
  19. flower55555

flower55555 Популарен член

Еве јас 32+0 уште се боцкам в стомак, само таму не ме боли и извежбано ми е боцкањето.
    Офф леле ти ептен се изнамачи :( ајде ситно броиш :inlove:

Ive13 and nancyyy like this.
  20. emche05

emche05 Истакнат член

Му кажавме дома на неговите. Малку е да речам разочарана сум од реакцијата...Дали мене ме пукаат хормони или не знам што е, ама као "ееех уште едно има?" -мајка му, као "аман уште едно":| не знам што да мислам. ;(