И јас со утрогестанов, не знам до кога, ако не пиши му на матичниот прашај го. Јас ќе видам кај Димчев сум следна недела што ќе ми каже.
На одмор е до понеделник, тогаш сум на контрола. Немам ни број од него. Туку, и друго да искористам да прашам Овие 2-3 дена како тврд го осеќам стомакот, ко лубеница да сум голтнала наеднаш ко да ми рипна Вчера баш пешачевме со мажот ми и му велам, а бе јас ко 9ти месец да сум во стомакот, ко топка да носам, а немам гајле од пешачење, барем до пред некој ден. Не знам дали е нормално или да не чекам до понеделник и да си одам на приватен преглед? Има некоја ваков симптом во 17та недела? П.С. не ми е од здебелена, само 2 кила досега и то во 4ти месец. Слабичка сум и висока.
И мене така наеднаш ми рипна, и баш имам меше, големко ми е. Иначе на сабајле не ти е до толку нели, тоа повеќе е стврднат кога ќе јадеш цел ден и вечерта го осеќаш така. Само фустани носам, само тоа ми е комотно. Почна и од време на време колострум да ми капнува од градиве. Али нормално е, кај некој порано кај некој покасно кај некој ич. Сега се повеќе и повеќе ќе ни расте и како расте по оптегнат е, не е така мек.
Да, да, баш така како шо опиша ми е. Не мора мирување, така? Јас не дека физички нешто работам, ама сепак, низ дома, пешачење, шопинг, пливање... Ми здосади првите 3 месеци мирување поради хематомот, доста е веќе
Ако ти е уредна бременоста да не мора да си залепена за кревет нема потреба зашто да лежиш, па бремени сме не сме болни. Се можеш да правиш, е сега пливањево само во море, базен не.
Познато ми е тоа низ нос, пробај да не вдишуваш нагло кога повраќаш и да бидеш смирена. Времево е сигурно, пијам електролити и линекс, општиот матичен ми ги препиша, гинек ми е на одмор. Се ме боли, половина, нозе, ми студи. Сабајлево се туширав со поладна вода и стапалата до ладна за отоците и под клима после зошто ми беше претопло, може и од тоа да ми е студов. Само да не му биде нешто на бебе.
Мајки бев кај Јани ми препиша клексани, рече јули е на одмор од август ќе биде на работа, значи до тоа време ќе се боцкам логички, гин. рече во стомак може да се боцкам зошто тука најдобро се апсорбира и сама можам ама малце ми е страв дека веќе е стегнат, само малце сало можам да фатам. Дали некој на 28+1 се боцкаат уште во стомак?
Исто и кај мене 9 месеци немам каснато ништо благо. Од чоколади ми е лошо ми се гади и ми мирисаат грозно. А сладолед ако каснам имам киселини. Жива гладна и жедна сум 9 месеци веќе само одредена и лесна храна јадам ништо друго
Здраво девојки 36 недела и нешто сум.Иначе докторот ми рече да истераме до 38 па ќе ме пораѓа царски,зашто првово ми е со царски и плус со инвитро сум.Муабетот ми е зашто се борам со анкциозност,се чувствувам два дена вознемирено само ми се плаче.А,цела бременОст ја поминав без никаква анкциозност,али сега почнаа филмовите.И плус во Ремедика ми кажаа дека деца неможе во посета и мене само тоа ми се врти што нема да си го видам детето 3,4 дена.Како да си помогнам?Почна и глава да ме боли од вчера
Fustanot e ubav mnogu,megutoa nestoi na sekogo.Stoi na zeni so mali gradi,nestoi na zeni so golemi gradi od gradite ke pocne daja duva nadole i kako balon ke bide.Modelot e preubav ama nesto i na sekoja gradba
Нема да му биде не се секирај, заштитено си е тоа. Еее еве со корона има трудници. Не се плаши, очигледно многу повеќе ни влијае времево. Јас не ни очекував дека ќе повратам наеднаш од нигде негде добро што бев во вц се миев на лице со ладна вода да се освежам и наеднаш почнав. Пиј витамини ќе пројде, ќе си го трпиме топлово цело лето.
Мене воопшто душава не ми сака благо, освен сладолед од време на време. И среќна сум онака не можев ич да го намалам, многу јадевме со мм. Додуша он уште си јаде. Ми се случи два пати да ми појдат киселини од благо и скрос го исфрлив. Сладолед од време на време јадам, ме освежува.
Ќе ти кажам дека сето тоа што го чувствуаш е нормално. Секоја мајка што има дома деца такви и се чувствата. Здравје исто и кај мене ќе биде, синчето е 2 ипол години и уште сега кога ќе помислам ме фаќа огромна тага. До пред 2-3 недели бев иста, плачев скоро цела недела за се и сешто, посебно кога ќе ми текнеше дека треба да го оставам детето дома и после да донесам уште еден член. До сега ние тројца сме имале наши ритуали, подоцна здравје се' се менува. Ама кога го гледам колку е среќен за бебето, секој ден само тоа ме прашува срцето ми се полни. Ќе биде мака, ама ќе се издржи. Те молам не се секирај, плачи исплачи се ама мисли и на бебето. Со лесно и убаво.
Јас одамна го осеќам така, баш и тука прашував дали е нормално. Како оптегнат балон ми е на моменти и тврд. Добро што можеш да пешачиш, јас ни тоа ме можам, го осеќам оптегнат, како ластик , притисок осеќам и само кога лежам ми е најпријатно.
Одамна преќинав во стомак, нема шанси толку ми е затегнат, што не можам да се штипнам. Не е точно дека во стомак најмногу се апсорбира, само таму најмалце боли и пече. Би ти советувала во рака, најпрактично е, секако ако има кој да те боцка.
Мене многу ме фаќа стрв за благо, се тресам над чоколадо и било кое благо, буквално. Се трудам да не јадам многу, па ќе видиме што ќе биде.
Треба да се породам деновиве во што да го облечам детето? Да биде само боди и шорцеви или некој тенки шпикозни? Прежешко е деновиве..
Еве јас 32+0 уште се боцкам в стомак, само таму не ме боли и извежбано ми е боцкањето. Офф леле ти ептен се изнамачи ајде ситно броиш
Му кажавме дома на неговите. Малку е да речам разочарана сум од реакцијата...Дали мене ме пукаат хормони или не знам што е, ама као "ееех уште едно има?" -мајка му, као "аман уште едно" не знам што да мислам.