Боже боже, страшно. Нема што да мислиш мила, таа треба да се засрами и да мисли. Воопшто на памет не ставај ја, уживај си во бременоста, Господ гледа за се’.
Што ти е па тебе гајле што мислат они, ако сакаш 10 ќе родиш. Ај не се замарај, твој е изборот дали сакаш две десет или едно дете или ниедно. Ич да не ти чуе. Ти го раѓаш. Ти и сопругот сте одлучиле така, вие да сте си среќни.
Ццц секакви луѓе значи постојат. Они па да не исплашија од обврски утре, да не треба да помагаат за уште едно, страшно. Не се нервирај, одбиј на глупости. За жал не сите ја делат нашата среќа и радост, сфати го тоа. Уживај си во периодот што следи со сопругот и со твоите најблиски кои искрено се среќни за тебе.
Прости луѓе... Не се замарај. Ние прво ни е, и на неговите прво внуче воопшто. Кога кажавме, татко му ниту да се насмее, ниту да честита или да се израдува. Ни рече амао "Зошто ни кажувате, што има да ни кажувате сега. Рано е, што ако биде нешто, не требаше да ни кажувате." А јас бев 8ма недела, до потврдена дрцева акција и се како што треба. Не повреди, а ние цели радосни со цел ќејф да им кажеме. Ама па ди реков нека си крши глава, што ми е гајле.
Нема никој за во рака затоа ми е малце страв во стомак, дека ми е стегнат и вени се гледаат и се мислам ќе стигнам до бебето
Да да и мене во стомак некако можам да ја контролирам болката, експерт станав, јас примав 2 месеци па ми ги стопираа, од денес пак 30 па ќе видиме здравје До кога ќе ги примаш?
Хаха ќути и јас истиот страв, викам да не прободам нешто што не треба Нема до него стигнеш сигурно, но бсш вени и јас имам и подливи ми се правеа ко да ме тепал некој, страшна бев. Во рака е подруго, покруто е местото и неам гајле.
Здраво 36 недела сум уште не ми земаа брисеви,ми рекоа следен пст,значи 37 недела. Дали знаете кои брисеви ги земат и колку коштат во систина?
Значи сигурно фаќаш малку салце, ајде ме утешивте и тоа малце што го фаќам да го боцкам. Штом и во 30+ недели боцкате и јас ќе боцкам А за во рака читав тука за сама со штипки ама со десна можеби ќе можам а со лева кога ќе биде во стомак Фала ви на сите Дај Боже само за добро да е секоја оваа болка, мисла и мака
Можам да фатам сеуште салце кон надворешните делови на стомакот(да не речам на спојлерите )до кога ќе можам ќе видиме. Во рака ми е мачно сама а и болно, па гледам сопругот да ме боцка таму, а јас во стомак.
Dali deka pogolem del od denot sum vo krevet, pocnuvaat da me bolat nozete. Nekoja cudna bolka kako koga trcam na primer ili sum premn aktivna, samo ova sega od neaktivnost kako koskite da me bolat. Dali e ova nekoj znak/simptom na nesto sto ne treba da go zanemaram? Inaku vo koja nedela gi osetivte bebinjata za prv pat?
Trebalo da im kazes i uste ke ima ne sme zavrsile, boze boze sto luge se toa ako ubava vest ne gi raduva, na tazna vest li ke se raduvaat prasaj gi. Mene tolku mi se hormonite do plafon sto taka nesto da slusnam odma ke se raskaram so site, kako sto sum trgnala do poragaj sama ke si ostanam da se raduvam na bebus
Офф леле ти ептен се изнамачи ајде ситно броиш [/QUOTE] Леле мила одвај чекам да дојде денот само да се олеснам. Третава бременост ми се виде најтешка и најдолга како 9 години да сум бремена така ми се чини. Ајде ќе биде сите со лесно да си поминеме.
Многу болат, мене внатрешно како да ме вртеа коските, цела лева нога и колковите. Фала богу сега малку се намалија од кога почнав калциум да земам и зголемив доза магнезиум. Некоја комбинација е од лежење многу, ширење на карлица и веројатно од клексаните што губев калциум.