Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Miy3

Miy3 Истакнат член

Ne sum edinstvena znaci, isto kolkovi i nadolu noze vrtat koski.. ti blagodaram ke zemam i jas kalcium togas pa moze i mene ke mi namalat bolki

Laura7 likes this.
  2. flower55555

flower55555 Популарен член

Па незнам до кога, докторкаава шо ќе ме пораѓа ми рече рано е за преќинување примај си ги уште, а матичниот ми рече во 34та да провериме ддимери и можи да ги преќиниме. За две недели ќе знам ама ќе се консултирам со двајцата секако, некако шубе ми е да ѓи преќинам :doh:

nancyyy likes this.
  3. flower55555

flower55555 Популарен член

Ич да не се замараш, штом така само на игнор и на дистанца со нив. Ако им се многу нека си живеат сами, јас да сум на твое место ќе ги отпишам скроз..

4. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Јас се боцкам од старт со клексани и Јани тогаш ми рече од 18 недела веќе да не боцкам во стомак дека матката веќе се крева нагоре па да боцкам раце и нозе. Незнам зашто гинекологот така ти кажал, а и чим си била кај Јани си требала да го прашаш каде да боцкаш .. за арсорбирање кај и да боцнеш тој се арсорбира без гризи

nancyyy likes this.
  5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Јас стомак не би можела. Немам каде. Ни спојлер имам ни бутур. Раце партали ќе носам и тоа е тоа. Мачкам и хепатромбин, за да имам простор за нови модрици :rofl:

nancyyy likes this.
  6. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Help me fati nekoj laringit ili neznam sto e. Kako nesto da me gusi vo grloto. Znaci ne me boli tuku golicka me tera da hmk, kako sekret zaglaven. Nosot zatnat.
    Maliot isto mi e somzatnat nos. Antihistamininil nesmeam.
    Kako da si pomognam
    Nemozam ninza spijam. Prpbuvam pozicii za spienje pogore podole povisoko ponosko dnevna spana ne ide i ne ide a srce mi spie

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Одвратно. И на мм неговите не беа нешто вау изненадено или некоја среќа да пројават. Свекрва ми цело време за се нешто што ќе кажевме, вртеше на некои глупи црни хроники. Па фала богу не ни правам муабет со неа, па и на мм му реков веќе ништо да не кажува.
    Толку негативни луѓе не сум сретнала, ама па таман за кога ќе се породам , да имам за се да и плеснам и да не ја гледам пред очи.
    Јас неможам да ги разберам луѓево, да не се радуваш дека твоето дете ќе има дете.

nikja likes this.
  8. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Која електрична пумпа е подобра меѓу Tommee Tippee, Philips Avent и Medela?

9. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Mislam Avent ili Medela. Za doma ja imav medelata vo sistina koga bev Avent. Za tomme tippee neznam ne sum ja korostela. Megju prvite dve Aventot malku kako poprakticna da bese. Ama ne brzaj da kupuvas vido prvo dali ke imas mleko uopste. Vtoro jas samo 1-2 se izmolzev. Tolku mi e koristena pumpata. Znaci moeto iskustvo e deka e macno, se osekjav ko krava… bebeto ne go ostavav cesto doma bez mene i nemav potreba mnogu od izmolzuvanje i treto sin mi ne fakjase sise znaci tie dva pati koga sum mu ostavala mleko so sila piel deka bil
    Gladen. Plus malku iskreno i macno e so mij, premin, steriliziraj, cuvaj vo frizider, neznam nekako.. neka kaze i drug nekoj iskustvo…Sepal bi ti preporacala prvo da vidis kako ke bides so mlekoto pa posle ke si kupis.

Last edited: Jun 25, 2024
    intj_girl likes this.
  10. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Заборавив да го прашам, а толку имаше гужва а јас без никаков упат ниту гин. можеше да најде термин ниту матичниот нема ни итен, и ме пуштија што чекаа на врата сите и јас збунета од радост заборавив на мн прашања
    Го прашав за моите мутации што ги имам дали да пијам со метил фолатот 1000 и б12 од 1000
    Рече не
    А првиот трансфузиолог што бев рече б12 1000 до крај
    Незнам
    А во нозе боли како во раце?
    Јас и онака некако ми е страв во стомак дека кожата ми е како лист нема сало воопшто и мн сум слаба

11. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Баш се сетив на тебе и на нашите високи д димери, и јас воопшто не се поправив ниту во нозе ниту во раце
    Почнав бременост 46 сега едвај 52 на 1.67 цм
    После колку клексани ти рече контрола?
    Јас до август ќе бидат 40 а во тоа време нема да се видам со него
    Ја прашав гин. зошто вака се покачуваат д димерите и плус скратено време ми е доста вика не сите трудници вака им се покачени, и дека од антитела што ги имам од хашимотото мн високи на тироидата
    Ахх да имаше замена да се пијат наместо боцкање

12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Не брзај од сега да купуваш електрична пумпа, скапи се, а не знаеш дали ќе ти треба. Ако треба ќе си нарачаш онлајн одма ќе ти ја донесат ама ќе си видиш според бебето.
    Јас првото година дена ја доев, еднаш не употребив пумпа, малово сега од прв ден цица, исто немам пумпа употребено.
    Од сите опции за хранење на бебе, хранење со измолзено мајчино е најмачна.

13. Лалина

Лалина Истакнат член

Јас имам многу високи антитела од хашимото, а хемостаза и ддимери во ред. Секој месец во бременост се боцкам за контрола да се следат, само никој до сега не ми спомнал дека се поврзани тие заедно. Јас втора бременост како примам клексан, ама превентивно во кај 10та недела и потоа следиме секој месец, но повторно ќе кажам, никој не ми спомнал дека хашимотото е нешто поврзано и влијае, сеа ќе го мислам малце :) :) :)

14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Дали може матичната да ми даде 2 недели боледување, после да го продолжам до месец и со тоа за завршам, после да си почнам пак на работа? Само еден месец ми треба додека ги истуркам жештиниве не сакам да одам на патолошка

15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Може, побарај и дека ти е лошо, две од матичен, две од матичен гинеколог. Другарка стално правеше така коа беше трудна.

Dodo1 likes this.
  16. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Ama toa samo taka ednas moze vo cela bremenost neli? Kolku pati moze mat ginekolog da otvori boleduvanje od dve nedeli?

17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Па она повеќе пати и даваше ама не наеднаш, и после имаше проблеми на работа и извади патолошка.

18. angel4444

angel4444 Популарен член

Помош мешиња, цела вечер око немам склопено. Неколку дена веќе мака мачам со затнат нос, ама синоќа скроз се блокираше.
    Не можам да дишам буквално.
    Правам инхалации со нане, прскам аква марис, чистам канали со тоа рогот со солен раствор и џабе. Ништо не ми помага..
    Се потам вода излегува од мене и за воздух се борам, ме истошти ова максимум. Температура немам, болки во грло/тело немам, не знам што беше ова :sweat::@

19. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Isto i jas pisuvav nokeska neznam macno e i mene skoro cela bremenost mi e taka. Neznam dali e alergija, suv/vlazen vozduh, hipersekrecija neznam ama definitjvno e tesko i nenqspana sum..

angel4444 likes this.
  20. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Neznam sto e najdobro navistina. Verojatno sekoj e individualen slucaj. Ama ako se odi na dve nedeli teretot e na firmata. Ti plakja a ne odis na rabota