1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    Ne sum edinstvena znaci, isto kolkovi i nadolu noze vrtat koski.. ti blagodaram ke zemam i jas kalcium togas pa moze i mene ke mi namalat bolki

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    5.108
    Па незнам до кога, докторкаава шо ќе ме пораѓа ми рече рано е за преќинување примај си ги уште, а матичниот ми рече во 34та да провериме ддимери и можи да ги преќиниме. За две недели ќе знам ама ќе се консултирам со двајцата секако, некако шубе ми е да ѓи преќинам :doh:

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    5.108
    Ич да не се замараш, штом така само на игнор и на дистанца со нив. Ако им се многу нека си живеат сами, јас да сум на твое место ќе ги отпишам скроз..

4. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.419
    Јас се боцкам од старт со клексани и Јани тогаш ми рече од 18 недела веќе да не боцкам во стомак дека матката веќе се крева нагоре па да боцкам раце и нозе. Незнам зашто гинекологот така ти кажал, а и чим си била кај Јани си требала да го прашаш каде да боцкаш .. за арсорбирање кај и да боцнеш тој се арсорбира без гризи

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    25.711
    Јас стомак не би можела. Немам каде. Ни спојлер имам ни бутур. Раце партали ќе носам и тоа е тоа. Мачкам и хепатромбин, за да имам простор за нови модрици :rofl:

6. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    590
    Help me fati nekoj laringit ili neznam sto e. Kako nesto da me gusi vo grloto. Znaci ne me boli tuku golicka me tera da hmk, kako sekret zaglaven. Nosot zatnat.
    Maliot isto mi e somzatnat nos. Antihistamininil nesmeam.
    Kako da si pomognam
    Nemozam ninza spijam. Prpbuvam pozicii za spienje pogore podole povisoko ponosko dnevna spana ne ide i ne ide a srce mi spie

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    25.711
    Одвратно. И на мм неговите не беа нешто вау изненадено или некоја среќа да пројават. Свекрва ми цело време за се нешто што ќе кажевме, вртеше на некои глупи црни хроники. Па фала богу не ни правам муабет со неа, па и на мм му реков веќе ништо да не кажува.
    Толку негативни луѓе не сум сретнала, ама па таман за кога ќе се породам , да имам за се да и плеснам и да не ја гледам пред очи.
    Јас неможам да ги разберам луѓево, да не се радуваш дека твоето дете ќе има дете.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    1.376
    Која електрична пумпа е подобра меѓу Tommee Tippee, Philips Avent и Medela?

9. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    590
    Mislam Avent ili Medela. Za doma ja imav medelata vo sistina koga bev Avent. Za tomme tippee neznam ne sum ja korostela. Megju prvite dve Aventot malku kako poprakticna da bese. Ama ne brzaj da kupuvas vido prvo dali ke imas mleko uopste. Vtoro jas samo 1-2 se izmolzev. Tolku mi e koristena pumpata. Znaci moeto iskustvo e deka e macno, se osekjav ko krava… bebeto ne go ostavav cesto doma bez mene i nemav potreba mnogu od izmolzuvanje i treto sin mi ne fakjase sise znaci tie dva pati koga sum mu ostavala mleko so sila piel deka bil
    Gladen. Plus malku iskreno i macno e so mij, premin, steriliziraj, cuvaj vo frizider, neznam nekako.. neka kaze i drug nekoj iskustvo…Sepal bi ti preporacala prvo da vidis kako ke bides so mlekoto pa posle ke si kupis.

Последна измена: 25 јуни 2024
    На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    861
    Допаѓања:
    401
    Заборавив да го прашам, а толку имаше гужва а јас без никаков упат ниту гин. можеше да најде термин ниту матичниот нема ни итен, и ме пуштија што чекаа на врата сите и јас збунета од радост заборавив на мн прашања
    Го прашав за моите мутации што ги имам дали да пијам со метил фолатот 1000 и б12 од 1000
    Рече не
    А првиот трансфузиолог што бев рече б12 1000 до крај
    Незнам
    А во нозе боли како во раце?
    Јас и онака некако ми е страв во стомак дека кожата ми е како лист нема сало воопшто и мн сум слаба

11. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    861
    Допаѓања:
    401
    Баш се сетив на тебе и на нашите високи д димери, и јас воопшто не се поправив ниту во нозе ниту во раце
    Почнав бременост 46 сега едвај 52 на 1.67 цм
    После колку клексани ти рече контрола?
    Јас до август ќе бидат 40 а во тоа време нема да се видам со него
    Ја прашав гин. зошто вака се покачуваат д димерите и плус скратено време ми е доста вика не сите трудници вака им се покачени, и дека од антитела што ги имам од хашимотото мн високи на тироидата
    Ахх да имаше замена да се пијат наместо боцкање

12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.313
    Допаѓања:
    10.916
    Не брзај од сега да купуваш електрична пумпа, скапи се, а не знаеш дали ќе ти треба. Ако треба ќе си нарачаш онлајн одма ќе ти ја донесат ама ќе си видиш според бебето.
    Јас првото година дена ја доев, еднаш не употребив пумпа, малово сега од прв ден цица, исто немам пумпа употребено.
    Од сите опции за хранење на бебе, хранење со измолзено мајчино е најмачна.

На intj_girl, Abc baby, Лалина и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    724
    Јас имам многу високи антитела од хашимото, а хемостаза и ддимери во ред. Секој месец во бременост се боцкам за контрола да се следат, само никој до сега не ми спомнал дека се поврзани тие заедно. Јас втора бременост како примам клексан, ама превентивно во кај 10та недела и потоа следиме секој месец, но повторно ќе кажам, никој не ми спомнал дека хашимотото е нешто поврзано и влијае, сеа ќе го мислам малце :) :) :)

14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.917
    Допаѓања:
    2.923
    Дали може матичната да ми даде 2 недели боледување, после да го продолжам до месец и со тоа за завршам, после да си почнам пак на работа? Само еден месец ми треба додека ги истуркам жештиниве не сакам да одам на патолошка

15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.609
    Допаѓања:
    14.358
    Може, побарај и дека ти е лошо, две од матичен, две од матичен гинеколог. Другарка стално правеше така коа беше трудна.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    590
    Ama toa samo taka ednas moze vo cela bremenost neli? Kolku pati moze mat ginekolog da otvori boleduvanje od dve nedeli?

17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.609
    Допаѓања:
    14.358
    Па она повеќе пати и даваше ама не наеднаш, и после имаше проблеми на работа и извади патолошка.

18. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    1.611
    Помош мешиња, цела вечер око немам склопено. Неколку дена веќе мака мачам со затнат нос, ама синоќа скроз се блокираше.
    Не можам да дишам буквално.
    Правам инхалации со нане, прскам аква марис, чистам канали со тоа рогот со солен раствор и џабе. Ништо не ми помага..
    Се потам вода излегува од мене и за воздух се борам, ме истошти ова максимум. Температура немам, болки во грло/тело немам, не знам што беше ова :sweat::@

19. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    590
    Isto i jas pisuvav nokeska neznam macno e i mene skoro cela bremenost mi e taka. Neznam dali e alergija, suv/vlazen vozduh, hipersekrecija neznam ama definitjvno e tesko i nenqspana sum..

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    590
    Neznam sto e najdobro navistina. Verojatno sekoj e individualen slucaj. Ama ako se odi na dve nedeli teretot e na firmata. Ti plakja a ne odis na rabota