Еден месец спојуваш, до 30 дена е на фирмата. Повеќе од тоа е комисија за под фонд така да исто ти е дали две или цел месец секако е на фирма. Ама помалку ќе ти скратат.
За две недели нема проблем, било од матичен гинеколог или од општ, но над две недели мора да имаш дијагноза и на комисија во Букурешт. Значи не може да комбинираш две од матичен и две од општ. Од еден можеш. До еден месец си на терет на фирмата. Над месец под фонд.
Мене антг.45 а атпо над 1300 И од тоа сум со хипо плус и сум на терапија од пред година ипол скоро сега на 125ка еутирокс. А ти имаш хипо плус или само антителата ти се високи без терапија? Да имаш право и јас така од кога ми рече тоа помислив па дали здравје и другите бремености ќе си имам маки и тие мутации од што се сешто во глава ми се збрка А воопшто не ми ми се намалуваат антителата и по една год.проверување А д димери и хемостаза и јас така ги следев на месец примав од 7ма недела 2 месеци и баш си одморив прво со страв и мисли ама одев на 2 недели ехо и бебе беше во ред фала му на Бога е сега пак се покачија и затоа се вратив а баш мислев можеби ќе ги примам во 8ми таму малце пред термин Знам дека многу жени примаат и веќе стана и навика ама најлоше што јас се плашам од игли и до крај на живот тој страв ќе биде во мене А ти зошто примаше клексани на почеток заради високи бројки? Која недела си сега?
Блиску папокот или кај препоните каде што има повеќе сало? Јас боцнав вчера од папокот 2 прсти и одма имам точка како крв сега црвено и топче си имав од течноста внатре
Prema nadvoresna strana prema spojlerite da recam, ne mnogu blisku do papokot, i kaj mene nekogas se pravi tocka crvena, nekogas topce ama ne e strasno pominuva.
Појма немам што направив со одговоров погоре Јас имам хашимото, сум неколку години веќе со терапија, ама не ми се спуштаат антитела тие си стојат. Втора бременост со ивф и поради тоа примам на почеток клексани, со првата бременост немаше потреба да се вклучат повторно при крај на бременоста, е сега значи можно е да ми се вклучат повторно оваа бременост при крај, јас не мислев на тоа, помислив ги откачив Инаку се боцкам сака во стомак и кога немам место од модрици, ме боцка кој стигне и кој може во рака Рацете ми се спремни ако треба пак да боцкаме, ќе помине брзо
Убави совети ти дале веќе, дефинитивно не брзај. Јас имав рачна пумпа на Чико и ми вршеше работа кога имаше потреба ама никогаш не успеав да измолзам многу количински, иако син ми си цицаше до 2 години, односно имаше доволно млеко. Ѕирни ги Haaka пумпата и бубамарата, тие може да ти вршат работа, искрено сега со второво ќе земам некоја од тие затоа што со првото кога цицаше од едната града, од другата ми течеше многу млеко, лом се правев, а со бубамарата или Haakata поставена без вакуум, ќе можеш да го собереш тоа млеко и да го дадеш ако има потреба. Пумпата Haakaa - Haakaa
Дечки имам некоја менструална болка ама само лево ја осеќам, првпат ми се појавува. Вчера на цтг немав контракции и воопшто до сега не сум имала ни на цтг нити сум осетила нешто. Ова може да биде нешто вака наеднаш или да почнува нешто? 35 недела сум.
Нормално е, дури и во апликации пишува дека се појавуваат (припрема на матката). Јас па секојдневно си ги имам. Вчера после долго време пак убаво ме здрви контракција од 30сек и пушти.. а завчера и вчера вечер имав мн неубави долги грчења, штипење. Ама многу ми пропадна надоле стомаков... петок на контрола и баш да прашам дали стомаков е ниско или бебево е спуштено. 2 пати башка асално парче крем густо ми падна уште пред 2,3 недели.. а овие денови чат-пат на 2,3 дена ми паѓа по мало.. си викам чепот да не е
Јас во носе поправена, ама она набиено. И немам што да фатам што да боцнам. Сега сум со 30 клексани плус. Негде почеток на Јули ќе ги проверам, па ќе видам што како. Јас со тероидата сум добра ( сега за сега, се надевам и понатака).
Јас па колку не сум навикната да трпам стомачна болка... До сега не осеќав ништо во бременост, а и не сум имала болни менструации. Како дете сум оперирана од преплет на црева и од тогаш имам уплав стомакот ако го осетам чудно
Јас многу трпев,ама со хипохондријата моја знам и јас да испаничам. Сабајлево се разбудив со гушење некое незнаев кај сум, и еве цел ден желудникот ме стега, ми се гади, нервоза ме фаќа ептен на психа ме мава
Јас вчера и денес добро спиев (ваљда што залади), претходно исто два дена во сон ме гушеше, таман ќе заспијам се будев. Може и притисок да е.
Нормален ми е го мерев баш,до душа вчера ми беше 120 големиот за мене малку висок одма го осетив, за спиење спијам aма и од променава на времето ќе се пореметиме нормално..