Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Еден месец спојуваш, до 30 дена е на фирмата. Повеќе од тоа е комисија за под фонд така да исто ти е дали две или цел месец секако е на фирма. Ама помалку ќе ти скратат.

2. Beth89

Beth89 Истакнат член

Jas sum 36 nedela i uste vo stomak gi bockam.

nancyyy likes this.
  3. Laura7

Laura7 Истакнат член

За две недели нема проблем, било од матичен гинеколог или од општ, но над две недели мора да имаш дијагноза и на комисија во Букурешт. Значи не може да комбинираш две од матичен и две од општ. Од еден можеш. До еден месец си на терет на фирмата. Над месец под фонд.

4. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Мене антг.45 а атпо над 1300
    И од тоа сум со хипо плус и сум на терапија од пред година ипол скоро сега на 125ка еутирокс.
    А ти имаш хипо плус или само антителата ти се високи без терапија?
    Да имаш право и јас така од кога ми рече тоа помислив па дали здравје и другите бремености ќе си имам маки и тие мутации од што се сешто во глава ми се збрка
    А воопшто не ми ми се намалуваат антителата и по една год.проверување
    А д димери и хемостаза и јас така ги следев на месец примав од 7ма недела 2 месеци и баш си одморив прво со страв и мисли ама одев на 2 недели ехо и бебе беше во ред фала му на Бога е сега пак се покачија и затоа се вратив а баш мислев можеби ќе ги примам во 8ми таму малце пред термин
    Знам дека многу жени примаат и веќе стана и навика ама најлоше што јас се плашам од игли и до крај на живот тој страв ќе биде во мене
    А ти зошто примаше клексани на почеток заради високи бројки?
    Која недела си сега?

5. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Блиску папокот или кај препоните каде што има повеќе сало?
    Јас боцнав вчера од папокот 2 прсти и одма имам точка како крв сега црвено и топче си имав од течноста внатре

6. Laura7

Laura7 Истакнат член

Баш убави совети, ова ни треба искуства и онака пари еден куп, бар да заштедиме на нешто.

Abc baby, Tea SK and Лалина like this.
  7. Лалина

Лалина Истакнат член

8. Beth89

Beth89 Истакнат член

Prema nadvoresna strana prema spojlerite da recam, ne mnogu blisku do papokot, i kaj mene nekogas se pravi tocka crvena, nekogas topce ama ne e strasno pominuva.

nancyyy likes this.
  9. Лалина

Лалина Истакнат член

Појма немам што направив со одговоров погоре :) :(

Јас имам хашимото, сум неколку години веќе со терапија, ама не ми се спуштаат антитела тие си стојат. Втора бременост со ивф и поради тоа примам на почеток клексани, со првата бременост немаше потреба да се вклучат повторно при крај на бременоста, е сега значи можно е да ми се вклучат повторно оваа бременост при крај, јас не мислев на тоа, помислив ги откачив Инаку се боцкам сака во стомак и кога немам место од модрици, ме боцка кој стигне и кој може во рака :) Рацете ми се спремни ако треба пак да боцкаме, ќе помине брзо :D

nancyyy likes this.
  10. i13dk

i13dk Истакнат член

Убави совети ти дале веќе, дефинитивно не брзај. Јас имав рачна пумпа на Чико и ми вршеше работа кога имаше потреба ама никогаш не успеав да измолзам многу количински, иако син ми си цицаше до 2 години, односно имаше доволно млеко.
    Ѕирни ги Haaka пумпата и бубамарата, тие може да ти вршат работа, искрено сега со второво ќе земам некоја од тие затоа што со првото кога цицаше од едната града, од другата ми течеше многу млеко, лом се правев, а со бубамарата или Haakata поставена без вакуум, ќе можеш да го собереш тоа млеко и да го дадеш ако има потреба. Пумпата Haakaa - Haakaa

11. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Да само на добро да е и со лесно, што да се прави пак сме заштитени кога проверуваме редовно

Лалина likes this.
  12. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Дечки имам некоја менструална болка ама само лево ја осеќам, првпат ми се појавува. Вчера на цтг немав контракции и воопшто до сега не сум имала ни на цтг нити сум осетила нешто. Ова може да биде нешто вака наеднаш или да почнува нешто? :?: 35 недела сум.

13. flower55555

flower55555 Популарен член

Имав и јас пред некое време пишев овде па се смирија. Почекај, ако се трпи не е страшно.

intj_girl likes this.
  14. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

нормално е,се шири матката,телото се спремува за тоа што следи

intj_girl likes this.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Нормално е, дури и во апликации пишува дека се појавуваат (припрема на матката). Јас па секојдневно си ги имам. Вчера после долго време пак убаво ме здрви контракција од 30сек и пушти.. а завчера и вчера вечер имав мн неубави долги грчења, штипење. Ама многу ми пропадна надоле стомаков... петок на контрола и баш да прашам дали стомаков е ниско или бебево е спуштено. 2 пати башка асално парче крем густо ми падна уште пред 2,3 недели.. а овие денови чат-пат на 2,3 дена ми паѓа по мало.. си викам чепот да не е :?:

intj_girl likes this.
  16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Јас во носе поправена, ама она набиено. И немам што да фатам што да боцнам. Сега сум со 30 клексани плус. Негде почеток на Јули ќе ги проверам, па ќе видам што како.
    Јас со тероидата сум добра ( сега за сега, се надевам и понатака).

nancyyy and Лалина like this.
  17. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Јас па колку не сум навикната да трпам стомачна болка... До сега не осеќав ништо во бременост, а и не сум имала болни менструации. Како дете сум оперирана од преплет на црева и од тогаш имам уплав стомакот ако го осетам чудно :whew:

flower55555 likes this.
  18. flower55555

Јас многу трпев,ама со хипохондријата моја знам и јас да испаничам. Сабајлево се разбудив со гушење некое незнаев кај сум, и еве цел ден желудникот ме стега, ми се гади, нервоза ме фаќа ептен на психа ме мава :drunk:

WhiteCat33 and intj_girl like this.
  19. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Јас вчера и денес добро спиев (ваљда што залади), претходно исто два дена во сон ме гушеше, таман ќе заспијам се будев. Може и притисок да е.

20. flower55555

Нормален ми е го мерев баш,до душа вчера ми беше 120 големиот за мене малку висок одма го осетив, за спиење спијам aма и од променава на времето ќе се пореметиме нормално..