Lazni kontrakcii se toa ne se sekiraj mozno e cel 9 mesec da gi imas, se dodeka boli pa prestanuva ne e strasno
Мене на вечер носот ми се затнува, мислам цела бременост нешто носот не ми е како треба цело време како да не можам да дишам со него, некни станав ноќта паника ме фати мислев готово неможам да дишам одвај чекам да се породам некако вечност ми се гледа
Ау ич неќам, подобро наеднаш да ме фатат правите болки отколку да ме мачи цело време А баш сабајле искоментирав дома како немам контракции до сега
Nekoi zeni nemaat voopsto lazni samo ke gi fatat pravite naednas i tolku, no normalni se laznite kontrakcii da ne se plasis, jas vo prvata bremenost imav lazni samo ednas vo 36 nedela I se isplasiv kako tebe I posle na kraj me fatija pravite I se porodiv
Јас рчам ко ке спијам од како сум бремена а никогаш порано, само ми се смеат мм и син ми, нормална е и затнатоста притиска на дијафрагма, мене кај ми е мака на желудникот па уште клоци ми мава во него абе пукнав Оваа бременост баш брзо ми помина, дали дека по опуштена ама веќе и јас ги бројам деновите до крајот се потешко е..
Леле и јас не ми се веруваше, никогаш претходно не ми се случило, мислев старост ме фати, ама нормално било еве пишува тука под број 19 https://www.novalac-prenatal.mk/bremenost/19-zanimivih-dejstev-o-nosecnosti/
Нормално е да и во првата бременост исто ми беше, едно време на почетокот го будев мм мислев дека тој рчи а уствари самата се слушав па ме снимаше да ми докажи.
Исто, никогаш проблем со затнат нос. Сега едвај дишам навечер. Цел како со корки ми е внатре, а кога ќе дувнам како лушпи ми излагаат веројатно од засушен секрет. Од што е кој знае.
Исто, кори внатре суви и крваво… од почеток на бременост ми е вака и ми се затнува цело време. За крвта ми рекоа витамин ц да пијам.
Од прв ден од последна менструација рачунај. Која дата ти беше првиот ден на последната менструација?
Како да разликувам чеп од останат слуз? Со првото со водењакот ми падна и чепот и беше лигаво жолто бело парче. Сега 29+4 сум одам во вц слуз тегнам ли тегнам исто повеќе на жолто, да не можам да се добришам извинете ако сум гадна. Немам стврднувања, немам маки, ни менструални ни во кичма, немам тежина ни во стомак се осеќам ко да не сум трудна. Исто и бебето не го осеќам а визуелно мрда стомакот (постелка на заден зид). Спијам без мака. Месецов примам доста антибиотици, Панцеф 10 дена за бактерија во нос, сега Амоксиклав за воспалени уши. Пијам пробиотик ама си викам ај да не е инфекција ова се надевам на подобрата варијанта. Знам при крај се зголемува исцедокот, не знам ни тоа дали е во прашање, зошто е жолтичко ова што излезе сега.
Со исцедок сум ехеее од кога. Брисеви чисти, ставав и вагиналети едни за трудници, нешто за чистење доле, ама пак знае да си имам исцедок. И да , накај жолт е некогаш.