Да се напијам Фамосан? Јаки болки имам во желудник, еднаш го прашав матичниот ми рече ако ептен неможиш да издржиш напиј се, ама ептен ми е шубе
Јас пијам чат пат, корозивен ми е желудникот и морам... Имав период у бременоста после скриен шеќер кај што недела дена неможев да јадам. И почнав да го пијам, првиот пат една цела недела, а сега пак 3 дена пиев. Само мене ми е терапија 1х1 секој ден, само што не се осмелив секој ден да го пијам.
Јас што иам читано, и да ти е чепот немора ништо да значи, само треба повеќе да се пазиш од инфекции. А јака ти душа на толку антибиотици, не верувам дека може да ти се развие некоја бактерија. Може да ти е исцедок од лековите. Јас и коа не сум била бремена антибиотикот ми ја разрушувал флората и сум имала смотан лигав исцедок во боја
Бев денес на преглед 3цм сум отворена и имам болки и контракции на цтг но ми кажаа иди си дојди утре но имам болки на секој 5минути да одам ли пак вечер или да чекам до утре??. Исто и чепот ми падна.
Ве читам погоре со дијареа, не сум излегла од вц 3 дена, значи премногу течни столици, главоболка, температура, треска… бев на лекар, ништо не смееш, само диета и електролити, и јаглен, ама луѓе ова не се смирува. На позитивна страна слушнавме срце, сепак е едно. Уште не ми се верува, како у делириум сум. @Tea SK иста возраст ќе биде и мојава кога ќе се роди второво (2г и 10м) како се снаоѓате? Покажува љубомора, драма или уште е мала?
Напиј се не се мачи, @Abc baby мислам беше, па ми спроведе истражување, зашто баш јас прашував тука. Фамосанот се Б категорија, додека А се најбезбедни лекови во време на бременост. Дури имаше магнезиум цитрат дека е Ц категорија.
Ајде наздравје, само милина да ти е цела бременост Можно е да имаш дијареа ако скоро си почнала со редовно конзумирање магнезиум. Мене ми траеше првите месеци... Се дур не си го погодив магнезиумот.
Порано одма ми делуваше дај боже и сега.. туку шо да се јади овие дена дури да се смири желудникот знам дека несмеам се
Јас како сум останата трудна сум затната. Матичната рече ради хормоните... јас кај сум затната, па и кивам на секое..
И јас исто… кивам затната… па и шлајм колку сакаш… нит можам нит па знам како да го исфрлам. И мене исто ми вика нормално е во бременост. И си трпам
Мајки дали иглата од клексаните ги ставате цела во стомак или пола Многу ми дојде лошо и страв да не боцкам внатре кај бебето 4 прста од папокот ставам 28+2