Mene ic ne mi e dobro. Premnogu zamor cuvstuvam. Koga ke ja stavam rakata na stomak osekjam silno pulsiranje, isto isrceto go osekjam. Zatvnata epten. Ama kako da nemam zdiv. Nemozam ni da zaspijam
И мене ми е исто последнава недела, мислам дека е од времето. Премногу ни влијае.. во неделата толку снемав здив што мислев умирав и на крај се исповратив и ми олесна.
Гледам сите се жалат, па да се пожалам малку и јас. Бременост во лето, грчеви, бодежи, затнат нос, неспиење, пренизок притисок, тоа е тоа... со еден збор трудноча, тоа е 33+ веќе само си го гурам со симптомите на купче, не се жалам на никој... џабе. Кој и да ме праша како сум, "супер сум" Тоа е, мора да се изгура
10 дена панцев ради бактерија во нос? Не можам да го разберам ова искрено. Не можеше локално да се третира?
Мајки ве молам помош, од сабајле навака сум со огромни вртоглавици притисок цел ден 80/40 ,крвна слика правев железо 3 и цел ден ми е за никаде .
Како што гледам скоро кај сите е смотан периодов Скоро 10 дена бев без никакви симптоми и само чекав кога ќе се појават. Од пред 3-4 дена пак ги имам лажните стврднувања, а денес и бодежи осеќам ниско цел ден. Каде кивам по цел ден од алергија па и киселини ми се појавуваат. Вчера на контрола не задржаа цели 4 часа, прво не сум знаела дека имам закажано и ехо преглед и убаво ми дојде. Ме гледаше, мереше и рече дека е добро и убаво си напредува бебе. Секогаш некоја различна ме гледа и пак прашав за цервискот. Рече не мериме за да не предизвикаме некој проблем, ама ако сакаш може да измериме. И реков ако не е проблем би сакала. Мереше и рече долго е и затворено, не се секирај. Мислам дека видов 5,2 мм, не сум сигурна. Ама слушнав дека нешто на 5 кажа Бебето е со глава надолу и може и затоа осеќам притисок доле ниско. Е, отпосле не пратиа во друг одел и пак за клексаните ме распрашуваа, требаше преведувач и пак немаше. Дури ми вели таа Докторката друга, штом сме тука 5 години сме требале сами да си го платиме. Ама велам зошто јас и со и без преведувач толку знам да ви кажам за генетски мутации и тромбофилија. Среќа таму во другиот одел се погоди некој од мајка роден па завршивме работа. Дури и за денес ми закажа скриен шеќер да проверам и плус ми зедоа крв за тромбоза нешто во врска со тоа зошто ги примам клексаните и ми зедоа денес за двете работи цели 13 епрувети крв. Оставив и на две места за уринокултура, ми вели тој Докторот може до сега само со стапче ти проверувале дали имаш инфекција или не. На него нагласив 100 пати да се провери микробиологија и да видиме овојпат што ќе испадне. И само да ви кажам што значи паничар. Паничев за цервиксот цело време, и сега кога ми го измерија велам на маж ми може не требаше да ме пипаат долу. Што ако со сондата ми има внесено бактерии внатре, ме плаши оваа е.коли дали може така да ми ја пренесе дека ме пече многу надворешно. Се распишав ептен многу, тоа е зошто ме немаше 2-3 дена, простете.
Бев преска ништо страшно вели а јас едвај на нозе се држам плуд и огромни грчеви во нозете со огромни болки
И јас да се пожалам Во 14h си доаѓам од работа по најжешкото, па да ви се пожалам прегеска едвај си дојдов до дома. За моја несреќа имам една нагорнина што морам да ја накачам за до дома па кога стигнав мислам неможев здив да си земам. Цело време ме тера на спиење и ми се гади, среќа сеуште не сум повратила. Зголемен воден исцедок на ниво, дури на моменти мислам дека сум се помочала
Zdravo Za kolku vreme otprilika prefrlaat sredstva za klekasanite od fond? Imam podneseno na 24.05 i seuste nema uplata
13 епрувети жено како не падна во несвест. Мене 8 ми земаа па одвај одев. Иначе не се секирај, паниката е, ништо нема да ти е од сондата, заштитена си е таа со кондом.
Pies li magnezium,mene mi zgolemija doza na magnezium zosto i jas taka imam grcevi vo noze.Pij poveke tecnosti i napise ajran ako imas pri tebe ili koka kola keti go krene pritisokot
Не знам неделава ко воз да ме прегазил… па и киселини… па почнав пак да не јадам, маж ми ми вика и онака ништо не јадеш, сеа и тоа што јадеш почна да се намалува. Тоа со исцедокот варира, еден период е повеќе еден помалку али ко помочан цело време. Ова со снемување здив изгледа сите не фатило.
Vcera i se javiv na doktorkata da i kazam deka vo apteka mi dale utrogestan za pienje namesto vaginaleti, mi kaza toa ne e dobro da odam da mi dade nova recepta. Zedov nova za 90 dena, mi kaza uste ovaa paketce i dosta e. Sto znaci sega sum skoro 4 mesec, znaci uste 3 meseci ke treba da gi koristam. Nekako mi e malku shube deka ke treba da butkam tamu dole vaginaleti, neli poleka pocnuvat samo eho na stomak da ne butkat sonda tamu dole, a jas treba da butkam prst da stavam vaginaleti ako me sfakjate so mislam.. ima li uste nekoj sto tolku dolgo treba da koristi vaginalno utrogestan?
A slikni gi tvoite utrogestan da vidime kakvi se. Ovdesnite istite i se pijat i vaginalno se koristat
Ако мислиш дека ќе повраќаш компир никако Најболно повраќање у животов. Незнам што паметно да ти кажам, јас коа пијам фамосан неколку дена ќе се изнајадам ко луда и после пак на минимално. Гледај овошје зеленчук све лупено, прсканици ништо да не јадеш да се надразниш од хемикалиите. И зачини никако. Варива јадам јас, тиквичка со морков и мевце некогаш нешто екстра зеленчук. Салати со леќа, хељда... А некогаш сув леб онака, а никогаш леб не сум јадела у животов особено купечки полубел, сачуј боже. Еве денес полнети тиквички направив со малку оривче. И не ги печев туку во мултиготвачот ги сварив. Скроз лесно јадење