Мене ми беше забрането односи. Сега веќе не сум ни прашала дали смеам од што толку сум уплашена, желбата си постои ми вријат хормоните но стравот ми преовладува. Инаку ако ништо не те боли, немаш ризична бременост, слободно имај си со заштита. Е сеа тоа латексот јас никогаш не го трпев, ми ствараше иритација и чешање секогаш.
Ама прво мијам раце, па ставам ракавица одма, па ја мијам ракавицата ама без сапун таа е чиста директ од кутија, само под млаз вода да помине и одма "бутам" Види, не знам, не сум паметна за ова. Го следам советот и се преправам дека нешто правилно правам и на среќа до сега сум со чист брис, хахаха, ама дека од доктор кажано, па имам самодоверба
Епа таа ракавица да ја поминеш низ млаз вода беше советот Нова чиста, низ млаз вода, а рацете пред да ставиш на нив ракавица убаво измиени со сапун Добро, ај доста беше за целата наука на ставање вагиналети, создадена за трудници во паника Хахахаха
Е ај сега вие со ракавиците ми направивте шубе хах, јас цело време со рака ја ставам, темелно мијам и тоа е тоа. Ракавица не ми ни спомнала докторката.
Седи дај да ги избришам работиве, ќе се зголеми сега потрошувачка на медицински ракавици, доста утрогестан беше дефицит ќе си пишуваме после на кој му останало дома ракавица вишок
Jas sigi mijam racete so sapun i ja stavam rakavicata neja dopiram so drugata raka.Ovie se hiruski sterilni rakavici doktori sto operiraat po kliniki i nema sto daja mijam koga veke e taa sama po sebe sterilna
Mene nekogas od sto me mrzi zosto 6 pati gi mijam so sapun i voda pa stavi vaginaleta pa stani pak mij gi dvapati so sapun i radi toa mie polesno so sterilna rakavica
Абе супер си правиш, битно на крај да си знаеш дека со чисто си ја ставила вагиналетата, како ти е згодно, јас на почетокот со миена рака си ги ставав
Јас од Дм земам, 140тина денари 60 таблети од 400мг и немам проблем со столицата, а од ќесичките имав мака.
Има шанси да имам цистит? Резултат пак негативен од уринокултура, пишува изолирани се стрептококи тоа е нагласено само. Тоа цистит како се гледа со ехо или? Малку сум смотана ама незнам Печењето си е тука секако.
Хм негативен, а изолирани се стрептококи? А да направиш брис од анус за стрептокока? Нели овде трудници го прават после 30 и некоја недела. Да не имаш таму стрептокока па со бришење или триење ја пренесуваш на влез од вагина и затоа да те пече. Малку збунувачки наодот ти е. После секое идење по голема нужда обавезно промивка прави, по можност со камилица. Инаку ако имаш цистит ќе те боли се, од бешика, бубрег, билка при мокрење. Мислам и на ехо може да си види, барем мене ме гледаше кога ме фати цистит од ешерихијата, дали има застој во бубрезите и враќање и застој на течности.
Prv pat slusam za stavanje vaginaleta so rakavica… ova seriozno doktor go preporaca?? Mislam deka se ke bese polesno da im teknese da spqkuvaat aplikatorce zaedno ao utrofestanot
Леле извини сега кога видов што ми имаш пишано си ја видов грешката. Наместо не се изолирани, јас сум пишала изолирани Негативен е резултатот, сега ќе го чекам и од кај матичната таму оставив со прва урина ама се сомневам дека ќе испадне нешто. На волку печење и со било која урина да однесеш па ќе покаже некоја бројка. Јас секако си сомневам на другарка ми Е.коли. Може после пораѓај ќе ја решам со масло и чај од диво оригано и се' што ќе прочитам на природна база. Сакам да пробам ако најдам и со умебоши слива, гледам некој кажува позитивно искуство. Човек да се чуди...
Леле јас ќе повратев од тие сливи, по солено нешто во живот не сум пробала немаше шанси да ги јадам... Ете ги во фрижидер ми стојат а ги платив околу 700 денари едно мало тегличе
Mislam deka rakavicite e preporacano da se miijat za da se navlazni i polesno da lizne vaginaletata ne radi higiena. Toa mi e logigata. A nemozam da razberam zosto so rakavica. Vaginata ne e sterilna pa so sterilni rakavici nie da da rabotime tamu. Da e oko pa aj da reces.. mislam deka dobro izmieni race e dovolno.