Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Фала миличка, исто и ти :l:
    Да ни пишиш како си поминала. Која недела стигна ти мила?

2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Да ,прв ден

3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Нема зашто да се плашиш ,не си воопшто мала 1.60 :D таман си. И да е природно со лесно нека е .
    Само да бидете добри со бебе ,друго не е важно

_budaletinka* likes this.
  4. behappy111

behappy111 Активен член

Jas sakam da zemam za grcevi vo stomak a vaka grcevi vo noze i bolki nemam cela bremenost takva maka..

5. Joraa

Joraa Истакнат член

5 nedeli i 2 dena spored aplikacija pa utre ke vidime tocno

6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Нормално е да се качуваат како што прогресира бременоста без разлика што се прима терапија. Јас до 24 ч пред царски бев на клексан, да не ти кажам колку ми беа одма после царскиот...

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Мене ми беа баш височки за неделата. А за после пораѓај знам дека рипаат.
    А за царски 24 ч ги прекинуваат?
    Следна недела сум кај др на Гак, па ќе зборнам за пораѓај што како, иако е рано. Таму почеток на Август кога ќе се врати од одмор ќе бидам посериозно навлезена на тема пораѓај.

8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Ако примаш 1 дневно, 24ч пред пораѓај, ако примаш 2, 48ч пред пораѓај, т.е. поконкретно толку временски период треба да има од клексан до спинална анестезија.
    Јас пред 15 дена се породив, уште се боцкам ;)

BellaBibi likes this.
  9. angel4444

angel4444 Популарен член

Здраво девојки, бев на контрола и искрено многу сум исплашена..Дали некоја имала слично искуство да ме посоветува зошто многу се загрижив ме дрмаат и страв и хормони се изнаплакав.;(
    34 недела сум, со бебето се е океј, си одговара на неделата со килажа со се.
    Плодова вода и постелка одлични, сеуште карлично и шанси минимални дека ќе се сврти.
    Она што ме преплаши е тоа што папочната врвца му е околу вратот, многу е спуштено долу - десно од папокот му е главчето, газот и нозете му се скроз доле (кај што ми почнуваат гаќите буквално). :(
    Докторов рече не ми се свиѓа што е волку доле и додека лежев таму ме фати контракција. Ми рече ова не е океј да си пиеш повеќе вода, да мируваш, да појачаш 2-3 магнезиума и следнава недела да почнам Утрогестан.
    Во петок ќе правам брисеви и уринокултура, крвна слика, да видиме дали ќе се чисти.
    Ако не се од понеделник обавезно антибиотик, ако се - само Утрогестан.
    До сега освен што си пиев пренатални и мг, немам користено ништо друго, нити имав некаков проблем.
    Ми рече не се плаши, вака мене ми изгледа океј, за 2 недели да појдам на превентивен преглед кај негов близок колега ( бидејќи е на одмор ) и здравје почеток август (1ви/2ри) да закажеме царски.
    Дали некоја има искуство со вака поставено бебе и Утрогестан во подоцнежна бременост?
    Ми рече обично сега се прекинуваат, ама ти добро е сега да ги почнеш 10тина дена..
    Би била ептен благодарна да споделите некоја ако имала слично искуство:hug:

10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Јас лично немам, уште сум назад. Ама другарка ја фатија контракции баш во неделата што си ти. Со утрогестан почна веднаш, па догура до 39 та и со царски на крај ја породија, бидејќи не се отвараше.

angel4444 likes this.
  11. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Da odis na vtoro mislenje? Poslusaj go ovoj dr so utrogestani so sve kako ti rekol, no u megjuvreme odi da te vidi nekoj drug cair ili privatnive cisto da ti bide polesno na tebe da ne go mislis do pocetok na avgust.. ne e na odmet uste edno mislenje. Pred poragjaj nedela dve i mene nesto vaka mi bese ama dr ne mi objasnuvase nisto tuku mi zakaza carski i tolku. Nikogas ne razbrav sto tocno se slusi so pappcnata kako bese svrteno i sl. Od ovaa perspektiva gledam deka moZebi j podobro e sto ne me
    Ispanici togas dr. So PS ke bides majka na lav/lavica blazesiti :hai:

angel4444 likes this.
  12. Tea SK

Tea SK Популарен член

За другово не би знаела што да те утешам ама за папочната врвца околу врат не се секирај. Во стомак и при царски никаков проблем не прави ако е околу врат. Син ми бил со папочната околу врат, дознав дури кога излеговме од болница, напишано беше на картончето.

angel4444 likes this.
  13. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Повторно јас .. цела вечер не сум спиена :worried::worried: болка под лева града внатрешно во ребро да неможам воздух да земам, како зимам воздух така боли, лежење на таа страна нема шанса болка како да пара некој .. имал ли некој слично искуство? Дали е бебо горе качено со нешто па притиска корне или е нешто друго .. незнам дали да идам на лекар, да напоменам и дека киселини имам до нос .. 37 недела

silvana4 likes this.
  14. Ive13

Ive13 Популарен член

Мојата прва керќичка се роди неколку пати изврзана со папочната врвца. Завршивме со итен царски јас се отворив само 2 или 3 прста. А најдобра другарка моја значи пред 35 години е родена со два пати врзна папочна околу врат и докоторот успел да ја породи природно мајка и. Сега не верувам дека се осудуваат така одма царски

angel4444 likes this.
  15. angel4444

angel4444 Популарен член

Ме утеши:hug: фала
    Да, секако кај матичната ќе одам утре:) а на 9/10 пак на контрола.. се надевам ќе е се океј..Инаку да, машко лавче инает уште од сега :D
    Да, доста ми пишаа дека било случај кај секоја втора, навистина не знаев :|

16. angel4444

angel4444 Популарен член

Па јас веќе имам 3 индикации за царски, не ми бега..:sweat:

Ive13 likes this.
  17. mariz

mariz Форумски идол

33+3 сум, утре одам за брисеви и од наредна нед официјално само со др за пораѓај ќе си се гледам.. :) Е прашањето ми е, во 2 нед ми паѓа 3 пати парче желе крем поголемко, а чат-пат во 2,3 дена и мали парчиња. Не ми изгледа на обичен исцедок, личи на чепот (со малата ми паѓаше исто на парчиња, но 39+). Во овие 2 нед искусив и контракции (ко вистински), кои стегаа како бран (она чудно чувство на лазење морници и стегање, апла контракција) и пуштаа за 30сек, некои 6,7 пати да ме стегна така во 2 нед. Грчеви исто имам од 17та нед, ама контракцииве ко вистински прв пат ги осеќам. Може ли чепот сеа да падне, а да си терам? Дали ако чепот паѓа, тоа значи е скратен цервикс...? Незнам утре дали би ме проверила матичната ако и речам, дали чепкаат доле овие недели...

18. flower55555

flower55555 Популарен член

Папочната и на моето му е еднаш околу врат, ми рекоа не е страшно лабава е а мене пак ми е шубе. Др недела сум на преглед ќе видиме како е, а за другото незнам шо да те советувам појди си на уште еден преглед па ќе видиш шо ќе ти кажат.

angel4444 likes this.
  19. flower55555

flower55555 Популарен член

Ако ти е со нога или рака горе па да те мава во ребро боли многу, првото со нозете беше десно горе уште ја памтам болката во ребро, а ова па со газето е во желудник и со колено знај да ме удри болки страшни имам.

20. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Најубаво е да кажеш на матичната па да видиш може и ќе те провери или да видиш што ќе ти каже, сум читала искуства каде што ни паѓал чепот така постепено и уште си терале.
    Кажи си и за контракциите на матичната или пак на Докторот кој ќе те пораѓа.

И јас имам од лажните уште од 16та недела, оваа недела пак секој ден ги осеќам вчера и половината одеднаш ме заболе и помина за 15 минути.

mariz likes this.