Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.634
    Прашував по касиерките и продавачките, баш со слика од минатиот пат кога ги прикачи. Здравје ќе побарам пак. Фала ти ^^

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.634
    Здравје, така и да продолжи, секако магнезиумот делува на цело тело. Почна да го пиеш?

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Јас од 17та имам грчења, стегања, болки и во меше и кичма ама тие си траат по 5,10мин, саат време, итн... грч и си држи. А ова апла си седам меко меше супер се и оддеднаш бран стега стега стега морници ежење ко температура да сум дигнала оддеднаш и стомак испрчен камен, па оп пушта по 30 секунди и толку после супер е се... баш машала контракција :worried: Среќа не се чести, ретко ме здрмаа еве во 2 нед дали 7,8 пати ги осетив тие.. Ќе и спомнам утре. Ја неам гајле, функционирам топ. Ама дома сама со децава, уште ништо не сум фатила за бебе.. нон-стоп и си движам, работам, се наведнувам. Да не тргнала работава, па да се чуди маж ми после :rofl: Ни испрано е нешто, ни сме докупиле све, ни креветче е монтирано :rofl: Рано е, со другиве сум почнувала 35, 36 активно да се спремам...

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Мене така ко ќе ми се стегни стомако и жештини ме фаќаат и се препотувам, баш се чудев шо ми е ептен чудно :?:
    И јас ништо немам спремно, овие дена па и ич енергија немам многу ми се спие, освен шо креветчето си е монтирано, големово до лани спиеше во него :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Жештини и препотување не престанало, така тоа неможам да приметам :rofl: Сабајле утоп станав, мокра и косата.. :sweat: Приметив дека на седење се ме фатија... Јас викендов ќе го терам маж ми да го монтира, да не испадне фали некој штраф па и тоа да се чудиме :lol:

6. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Е и мене исто ми се случува само што сум 30 недела. Густ исцедок жолто бел како желе и вечерта кога се појави прв пат, прв пат се јавија и контракциите. Не бев на лекар не знам што се случува за да те утешам, ама мислам дека треба да се намали физичка активносг. Кај мене со 16 месечно дете нема шанси, без помош сум и не знам како ќе издржам. Имсм намалено на пиење вода, може и тоа е причината:worried:

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Па околу тогаш и кај мене може да падна првото парче, не ми текнува... и тоа баш го осетив како шлупна искочи од мене :drunk: Јас со две деца, поголеми ама пак милион обврски. Со алишта неможам да се досредам, на секое пери, пружи, собери, средувај. Маж ми ме кара, не дигај... ама неможам да го чекам од 7 до 5,6 не е дома. А јас до тогаш 2,3,4 машини сум пуштила и средила :rofl: Плус активности други, доручеци, ручеци... ама вака не ми е мака :?: Само да не си направам беља. А и бебево машала активно, а верувам и големко (ќе видиме утре), ми го шета цел стомак, удира клати на сите страни :worried: Друга мака ми е мокрењето. Преку ден тежи и стиска на бешика и канал, одам мочам по многу малку на секое. Затоа вечер како легнам, се ослободува бешиката.. бебе се крева... мочам ко СЛОН, ама буквално 3х мокрача искача од мене на 2 саати :worried: Купив појас од Славеј, го носам... ама нема разлика со мочањето. Само кичмата ми е каде каде подобро со него и стомакот не ми е во скут на седење.

На merriel0 и gothchick им се допаѓа ова.
  8. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Ехее да цело време се будам жива вода и секогаш пижамата ми е под гради стомакот ми е гол :D несвесно ја кревам за да се лади стомакот најверојатно :D ајде уште малцеее после пак за друго ќе се жалиме:lol:

На merriel0 и mariz им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Абе и вака и така е тешко времево, сите кукаат :sweat: Само до крај да истераме, да е се како што треба :sweat:

На flower55555 и merriel0 им се допаѓа ова.
  10. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    1.376
    Лелеле незнам кај е ама ноќеска мислам ќе умрев цела ноќ .. се поднамалија болките па сум поспала од 9h до сега .. баш буквално воздух зимам и болка до срце ..

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.573
    Допаѓања:
    11.135
    Девојчиња, јас сега се враќам од кај матичната, бев за брисеви да ми земат и уз пат да го видам бебче.
    И малку е да кажам дека се враќам испаничена дома, ме прегледа замената на мојата докторка и ми рече дека бебе е добро, ама дека постелката има лакуни и дека тоа не е добро за неделата во која што сум (13+1). Прашав што може да направам по овој повод, ми рече само повеќе одмарање, прогестерон обавезно и месечно проверување на хемостаза и д-димери.
    Јас првпат слушам за лакуни, како дупчиња ги видов на ехото, веројатно од тоа и сум имала на два пати кафеав исцедок.
    Дали сте се соочиле со вакво нешто, од што се појавуваат и како да се заштитиме со бебето? Многу ми е страв да не му се случи нешто.
    Постелката е на заден ѕид ако значи тоа нешто.
    Јас работам од дома, немам некоја особена физичка активност освен понекогаш пешачење и до доктори и клиника што идам.
    До вчера се водев како нормална бременост, сега ме запишале високоризична бременост во упатот.
    Ве молам за совет.

12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.532
    Допаѓања:
    12.294
    Прво смири се, немој да си правиш стрес. Има тема лакуни и сите супер поминале, сите немале проблем. Јас мислам уште едно мислење, да си мирна. Дека не е страшно, дека има сигурно некој третман.:l:

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    1.170
    Najcesto se javuvaat lakuni na kraj na bremenost koga postelkata vekje e zrela ama ne cini porano e sega ke proveris dimeri I ako ti se vo red mislam ke nemas problem, postelkata mora da e na preden ili zaden zid toa nisto ne znaci.

14. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.573
    Допаѓања:
    11.135
    Пред 1 месец испитував хемостаза и д-димери, во моментот бев 8ма недела и ми беа во ред, 235.7. Земав упат да ги испитам утре повторно, веројатно постои некоја терапија ако се вон граница.

Фала ти мила. :l:Во вторник сум кај Димчев на скрининг и секако ќе го прашам што мисли. Убаво се погоди да имам баш сега закажано кај него.

Раат да не си, тоа читам дека се јавуваат во поодмината бременост. Јас сум уште во рана, прв триместар не ми е завршен, од каде баш кај мене. Ми е страв да не ми предизвикаат да го изгубам бебето. Советите ќе ги следам што ми ги дадоа, нема да се оптеретувам воопшто физички.
    Колку што читам не се повлекуваат, седат до породување.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    152
    Ne vecer planiram da go baram ako go najdam , dokolku ne go najdam ke zemam drug nekoj ..

16. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Пак е мускул значи чим ти реагира така и воздух ко ќе земиш, ништо страшно зголеми си магнезум ако пиеш по еднаш пиј два пати и ќе пушти за некој ден.

17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.532
    Допаѓања:
    12.294
    Ќе ги испиташ пак ддимерите и ќе знаеш нашто си. Сепак месец е поминато. Може варирале. Супер штом за брзо си кај Димчев, он сигурно ќе каже се. Само позитивно и се ќе биде во ред. :l:

18. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    1.376
    Не пијам тоа ми го прекинаа 37недела сум ми рекоа од 36 да не го пијам веќе ..

19. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.100
    Ја вака во саботата на гак завршив. И ехо правеа и од горе и од долу, и со рака преглед, се комплет, 33 та бев точно. 2 прста отворена, грло омекнато, ама се уште ок било. Да мирувам, магнезиум и утрогестан. Искрено памет ми извади ситуацијата, си викам рано е уште

20. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    421
    Zdravo na site. Bremena sum 14 nedeli. Na prviot screening na eho se bese dobro nuhalen nabor uredna golemina , nosna skolka pristutna, no PRISCA izleze so sreden rizik 1:500 za daunov sindrom. Mi preporacaa prenatalen test za koj denes dadov krv. Rezultatite se cekaat 1 nedela. Izbezumena sum dali nekoja clenka moze da spodeli iskustvo.