Се надевам дека е само некој исцедок и дека овие контракции се бракстон Првите две 40+8 ми се, грло и цервикс за ништо не пушташе... по 4+ цервикс до 39та имав Ама со ова па 17та 30мм измерија, па утрогестан мирување... па 22ра 38мм... од тогаш не ми е мерено, не ме чепкале вагинално. Утре брисеви ќе ми зима матичната, па ваљда ехо вагинално би ми направила. За мирна глаа, да си се досредам раат бар Пријателка една ми вика, леле вика страв ми е шо те гледам... мислам ќе ти пукне кај и да е... дека ем е ниско, ем само стомак испрчен машала И му го кажувам ова на маж ми и вика: и јас имам такво чувство Ваков не ти беше стомакот со првото и второто Јас па немам некое чувство дека ќе е за брзо, ќе терам. Ама па така ме зачудуваат контракцииве и ова желираниот исцедок чат-пат... Пријателка така со 2 прста отворена, си истера уште цел месец (со терапија и мирување).
Ja malata 38+5 ja rodiv, ne deka i taa čekala, ama ovaa pa epten zapnala A ništo ne mi e sredeno.... Se nadevam bar do 37 da isterame, 38 vekje eheee super bi bilo. I kaj mene e stomak taka nizok, beba so glavče namestena.
Majki ve molam za pomos , koj doktor da izberam za poragaj i vo koja bolnica da odam na GAK ili vo CAIR .. Treba do Vtornik da imam doneseno odluka , prvo dete mi e i pojma nemam kogo da odberam …
Ja kolku što prašuvav, navodno nikoj vekje ne se dogovaral, te teško bilo, te ne sakale, te ne smeele, te gi izvisuvsle pacientite. Što da ti kažam, i jas istoto celo vreme prašuvam i matična, i tuks, i na gak koga odam, site ova mi vikaat
Другарка имаше, на втор скрининг и ги открија. Се беше ок до крај. Консултација со трансфузиолог направи си. Она беше покриена со клексани поради мутации. Ќе си следиш редовно дали растат и советувај се за клексани.
Луѓе, како точно ги осеќате болките од тегнењето на лигаментот? 19+2 сум, и три дена имам болки во предел на десен препон, и малку погоре. Ама малку ми се чудни. Не се константни тапи болки, туку како некој со нож да ме прободува на одреден интервал, и да ми го струга ножот неколку цм надоле. И после некое време пак така... Кога имам појаки болки, и стомакот ми е стврднан некако, посебно во предел под папок и надесно. Болката трае по неколку секунди, и може да се јави на неколку минути, а може и на растојание од 10 секунди, како пулсирачка. Не знам дали да се загрижам, или нормално е...
Ако немаш врски, бирање тешко доктор за пораѓај. Ти можеш сега да избереш некој да те следи... но не мора да значи дека денот за раѓање кога ќе ти дојде дека тој истиот ќе ти се погоди. Освен ако имаш индикација за царски, па тој што ќе те следи да те договори за да те породи царски. Јас со првото немав врски и одев во Чаир (си избрав било кој), ме следеа. Но кога ме задржаа за раѓања, сосема друг доктор (тој што си беше на смена), тој ме породи. Така и кај тебе ќе биде. Ти избери си доктор кој ќе те контролира до крај (ехо прегледи, цтг). Но да го договориш да дојде кога ќе те фатат болки, тешко. Дури и им плаќале мои пријателки, па не им дошле на раѓање. Демек еве се јавив да ве гледаат, јас не можам да дојдам (на прослава сум, на пат сум и сл.).
Тркнав до рамус сега, пред зграда ми е, се боцнав само за д-димери. Резултатот е 278.3 што според мое скромно познавање е супер. Утре ќе одам и на трансфузиологија да испитам комплетна хемостаза, па ќе проверам и со Димчев и со трансфузиолог.
И јас сум со лакуни (незнам од која нед ми ги видоа не ми текнува), ама не се направија уште и не се зголемија тие, баш како што викаш како дупчиња црни на постелката се гледаат. Два пати димери, хемостаза и супер беше. Бебе напредува одлично 33+5 сум веќе. Утре конечно на контрола, не сум ја видела бебка 4 недели
Поголема утеха со првото лакуни, калцификати крш беше постелката, дури ме прашаа да не пуштам многу (јас непушач). Зрела од 35, 36та, ми рекоа дури дека и побрзо може ќе се породам. Арно ама 40+ отидов и бебе порасна 4400 Со второто мислам дека немав. Со третово пак ете си имам... Ќе те следат, нема да има проблем
Е убаво ме уплашивте. Да одам на преглед значи…утрогестан примам ама не мирувам никако, далеку од тоа. Ме стегаат и мене ама сега почнаа и незгодни да ми се, не болни ама незгодни. Плус баш ми е долу стомакот. Ах…
Колку пазите на храната вие што имате скриен шеќер на граница ? Ѕвоневме на матичната таа ми вели јас со тоа немам ништо од таму треба да ви кажат од болницата. Вели ако треба некои препораки тие ќе ви се јават сами, ако не значи ништо не треба. До сега ми се немаат јавено, јас еве 2 дена корегирам исхрана иако нешто многу тешко ми оди. Баш напротив сега ми се јаде се'. Ама незнам дали правам како што треба, со првото исто кога ми кажаа на граница тогаш ептен пазев и малку јадев и бев ослабната. Spoiler
Јас утре сум на редовен преглед ехо и брисеви.. па ќе ти кажам дали е за плашење работата Иначе ме фатија прееска 3 оддеднаш една по друга во неколку минути и се смири. Сега пред малку прв пат во лежење. Легнав за да ослободам простор на бешикава да се наполни и лежам 1ч сиг и пред 2,3мин сега убав асален бран ме помина Многу језивко... не е болно, ама машала стега проследено со некое многу чудно чувство како морници да ме лазат и мешето се испрчува, скаменува. По 30тина сек си се пушта скроз. Леле едвај чекам утре контрола Да не одам по дежурни.
Жени земав магнезиум цитрат од Солгар. Вие ќто ги користите, по колку пиете дневно од нив? Зошто на нив пишува дека 2 таблети одговараат на 400 мг, па ме збуни. Значи ќе треба по две да зимам?
Da po dve se pijat od ovie. I od tie Now isto po dve. Ti Laura neli do 800mg teras znaci 4 dnevno za da ja dostignes dozata..
Мене за две недели ми е терминот за преглед, кој ќе дочека..кажувај утре извештај хаха. Исто, такво језиво чувство а не ги памтам такви. И доле ми мрда мислсм ќе ја допрам ако брцнам, ме грепка. Дај барем 34 недела да прекршам