Jas imam skolioza i zaradi toa mn se plashev od epidural, ama top pominav, nez nikakvi posledici, si ja znaat rabotata anesteziolozite, nemaj gajle.
Мојот резултат беше добар првиот пат на Клиничка Биохемија, со тоа што после еден час и после два часа имав скоро иста вредност и затоа го повторив пак тестот. Вториот пат беше гранична вредност ама и тогаш беше добар. Сепак отидов на ендокринолог и следев шеќер дома со апаратче, па се покажа дека ми се качува и до 12 после јадење. Од тогаш почнав глукофаж, а на диета сум цело време заради килажата. @HeLenna 4.9 на гладно 8.7 по еден час 8.2 по два часа
Lelele sto se izmaci ti zeno,zimaj celo vreme D-manoza pij bez prestan i brisnica caj pij i po 2 litri voda na den obavezno po cel den mocaj.Jas isto zimav maslo divo origano,ama mislam deka vo bremenost deka nesmee toa me spasi mene i edna kapka ke staev vo litro voda i kese zamiev dole.Prasaj doktor isto za nego jas moze mislenje mislam deka nesmee ama sepak prasaj si.So lesno i pobrzo dati pominuva ova veke
I jas sum za carski i od sega se mislam kako ke bide so anestezija,jas imam diskopatija i polidiskopatija na toj del od kicmata,i me faka strav
Јас не сум ни знаела и кога почна со прстот да стиска да види нели каде да боцне, многу ме болеше и се тргнав. И тогаш ме искара и ми рече имаш мало искривување и затоа те боли ама несмееш да мрднеш воопшто. Мене таа болка ми се врежа во глава едвај издржав, а самото боцкање не го ни осетив искрено. Од траума сега не давам на никој таму да ме пипне.
Ооо твојот дури и добар испаднал резултат, добро е штом си мерела дома. Мене искрено ни првиот пат не ми рекоа такво нешто, а сега овде дури не ми се ни јавиа ништо не ми рекоа. Па ќе морам пак сама да прашувам на следна контрола, до тогаш секако ќе внимавам на исхраната.
Леле оваа ешерихија мамето ми го... Кога еднаш ќе ја победам ќе славам искрено Сега ќе пијам пак антибиотик ќе земам и од тие прашинките, вода секако пијам доста на ден. Ќе варам брусница и ќе видиме. Од сега барем знам само прва урина ќе носам, онака не ми покажува.
Pij bez prestan D manoza i brusnica,i da za urinokultura obavezno se nosi prava utrinska mokraca vo sterilno casce
Каде се прави инфективниот скрининг на државно? Има опција со упат? Матичната ми рече да го извадам со време за пораѓај, тука спаѓале хив, хепатит итн
Кои се добри кесички за пиење на Д-маноза од Мк? Или подобро е капсули? Која знае ако сака нека ми пише, во Понеделник имам човек што може да ми ги донесе. Благодарам онапред.
Оо мило, нека расте само Ме утеши малку дека и кај мене е исто, исто контракции осеќаме и исто ниско се бебињата, папок највисока точка, мада сепак 3 недели сум поназад од тебе. Ако немам други симптоми да издржам до преглед барем, не ми се оди на итна секогаш ме вадат од памет.
Па мислам нема врска тоа, ама ми кажаа ако сакам истиот ден резултатите да отидам накај 8-9. Ако сум отишла подоцна, резултатите другиот ден.
Koj od tie antibiotici ti gi prepisa ili koj sakas mozes da go zemes? Toj posledniot e najstar antibiotik slusnav od clenka deka vo mk go nemalo, mene mislam toj mi pomogna, a 5 god imav Problem nemozev da gi izlecam i so enterokoka i so esherihija da te utesham hihi mislam i deka zaradi cesta upala i nelecenje mi se napravi cistitot. D manoza najdobra vo kesicki pobrzo i direktni deluva samo edna kesicka na den vo bremenost mi kazs urolog na mene. Ajde so srekja pobrzo da si gi izlecis
Edno malku intimno prasanje. Kakvi dolni gajicki nosite? Postojat li nekoi gakicki za trudnici? Nikogas ne sum nosila obicni ‘domakinski’ gakicki, nosam samo tanga, i sega kako mi raste mesheto osekjam koga odam kako da mi skoka, se trese i labavo da mi stoi. Postojat li nekakvi gakicki da kupam sto ke me drzat postegnato a da se udobni da ne stegaat?
Тој првиот ми го има препишано сега видов и веќе го почнав. Хаха леле фала ти дај Боже да ми помогне овој антибиотик, ама нели и пред еден месец пиев и после мислам полошо ми беше. Ќе земам некои кесички видов во Зегин па ќе ги пијам и нив од Понеделник. Тука само од аптека советуваат колку може повеќе вода да се пие, јас пијам мислам цело време се налевам на чешмата.