Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    Jas vo 12 i sega vo 14 malku .. 4x bev vo wc od sinokje, nemase niso tri pati , sega posledniot skrooooz minimalno malku kako da se doisceduva.. ako do posle ne se iscisti ke odam na lekar, najpanicno mi e sto sum sama doma, maz mi ne e tuka..

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.570
    Допаѓања:
    12.350
    Нормално е, се дочистуваш. Стара крв е, оксидирана. Ништо не е сигурно.

На Miy3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Pregnancy и Mamma.mk

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.016
    Јас 3 имам :D Pregnancy, Ovia, Mamma.mk На сите нешто посебно има, па затоа со сите се занимавам хахаха
    На Ovia ми е слатко што има колкаво раче и ноџе има моментално бебето. Па децава ми се радуваат, бараат на секое да видат до кај е стигнато рачето и ноџето :inlove: Секоја полна недела, по малку си покажува поголемо и поголемо :)

Прикачени фајлови:

На Abc baby, intj_girl, Лалина и 2 други им се допаѓа ова.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.436
    Допаѓања:
    35.052
    Леле и јас имам 3.
    Flo, What to expect и Pregnancy+
    На сите има нешто интересно, ама последната ми е најинтересна дека многу е реална, буквално си го гледаш бебето во 3д како е во стомак и со звуци :inlove:

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    Ti blagodaram mnogu mi znacat zborovite ❤️

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.063
    Допаѓања:
    1.807
    Imavme do denot pred da odam da se porodam, nemav mn stomak i ne ni bese problem. Praktikuvav tusiranje pred i posle odnosi obavezno.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.063
    Допаѓања:
    1.807
    Cestitki, bas mi e milo majka. Uzivajte.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Не се сеќирај, знам како се чувствуваш, нозе ми се сечат штом видам нешто такво. Од сѐ може да биде, може при ставање вагиналета да си гребнала нешто, може си се преоптоварила, може да е од постелката или да се појавил хематом. Што и да е се решава со мирување и прогестерон и магнезиум. Не мисли на најлошо, штом нема обилно крвавење. Оди до лекар за да бидеш мирна и да знаеш од што е.

10. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Јас ги користам flo и pregnancy+. Но и двете бараат да платиш за подетални информации и на нив гледам само основни информации, која недела, големина и тежина по недели. На pregnancy+ го гледаш тродимензионални бебето и интересно е што е реално ако го чепнеш со прст реагира :)

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    Ti blagodaram ❤️
    I noze mi se secat, i ne zaspav posle toa cel vecer, izgubiv apetit, srceto mi cuka zabrzano uzas epten se stresov.. mene postelkata pred 4 dena me gledaa na eho mi kazaa deka uste so eden kraj lezi na grloto na matkata ama poleka ke se kreva ne e strasno, i jas izgleda premnogu si se opustiv. Vcera mi bese super ne osetiv nieden simptom na bremenost pa izgl preterav so odenjeto i setanjeto i ete mi belja.

12. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Јас мислам дека ти е од тоа од постелката, штом ти рекла дека уште еден крај лежи на грлото на матката.
    Не се нервирај така повеќе си правиш лошо.
    Значи лежи колку можеш повеќе, одмарај си и примај терапија.
    Сигурно не е ништо страшно, ама оди си и на контрола за да се смириш ти.

13. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    Ti blagodaram ❤️ i jas si mislam mora da e od postelkata, ke vidam do posle kako ke bide ako ne ke odam na hitnata, ako e podobro vo ponedelnik na maticen ke odam. A i si mislam pak sinokje kivnav tolku silno sto dole se me zabole i kako da mi se prevrtea site organi dobiv cuvstvo, pa da ne e i od toa mozda..

14. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Мене ми беше исто така постелката, се движев не многу, но по малку знаев да прошетам и по дома седни стани со обврски. Кога ми се појави кафеаво -црвен исцедок ме видоа на ехо и целата постелка се имаше спуштено скроз доле и се направил хематом. Ме ставија на строго мирување и инекции прогестерон. После тоа имам уплав веќе и до продавница ми е страв да отидам. На последна контрола беше поткрената веќе постелката, но пак гледам да не се оптоварувам. Инаку со ниска постелка тебе требало да ти нагласат да не се оптоваруваш и движиш долго.

15. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    A ti bila gore pa ti se spustila posle skroz dolu ili kako? Sega si mislam i mene nemoj da mi se spustila pak skroz dolu ili ne e mozno toa taka lesno da ide gore-dole, sigurno e zalepena za zidot na matkata ili sto znam..

16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.570
    Допаѓања:
    12.350
    Нормално е да е во 12та недела ниско, Димчев ми кажа дека тек сега ќе почнува да се крева, на многу трудници им прави исцедок. Иначе не е од кивањето, така се има погодено, стара крв е кафена, да беше од кивањето црвенка ќе беше. Заштитено си е бебето од кивање, таман работа така лесно да можеше кивање да нашетети, па сите имаат кивање во бременост.

17. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Да беше до грлото, после кога ми се појави исцедок грлото беше целосно покриено со постелката. Ми забрани патувања, односи и строго мирување. На последна контрола веќе беше поткрената. Па здравје сега на наредна контрола ќе видам до кај е.

18. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    Jas sega sum 14+6, do koga bi trebalo skroz da se krene postelkata nagore? Edvaj cekam neka se krene i veke da ne mu ja mislam da ne si pravam stress.. a taman mislev da odam vo Mk da pravam i drugi ispituvanja kako vie sto pravite, izgleda ke treba tuka da ostanam…

19. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    Znaci jas vo ponedelnik pravo na doktor i da si ocekuvam da mi kazat deka nema patuvanje, a soubavo si planirav da si ispitam sè.. ti koja nedela si sega? Koga imas pak kontrola?

20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Зависи, би требало после 25 до 28 да е скроз крената, ако остане доле и по оваа недела веќе поставуваат дијагноза плацента превиа и до крај ќе мора пазење и мирување