Некогаш повеќе некогаш помалку. Ставај на градите кога ќе имаш така капки од оние на бебилав има како тупфери/заштитници(не знам како се викаат).
Тоа се лажните контракции душо и мене секој ден по неколку пати ме фаќаат и се смируваат Најчесто навечер подолго ми траат.
Сонц пробај со етерични масла, колку толку олабавуваат. ^^ Ако немаш дифузер доволно е неколку капки во морска сол.
Dali toa rastegnuvanje na stomakot go osekjate jako i cesto? Denes bas mi trae cel den i taka pojakicko e plus od karlica nadole me bolat nozete, dali deka lezam cel den nez.. kafeav iscedok veke nemam ama tegnenje u stomak osekjam epten…
Majki , po kolku mg magnezium na den moze naj mnogu da pijam, dali moze povekje od 2 na den? (400 mg imam magnezium)
Ti blagodaram , i mene me fakjase ama sega vekje ne povekje , so ovoj magnezium mi e mnogu po dobro …
Здраво женски! Вака да ве прашам….од вчера имам исцедок како белка од јајце,правев сабајлето цтг и беше добро вчера кога ми се појави исцедокот отидов на дежурно зашто имав контакции нередовни и кичма ме болеше и повторно беше добро.Денес пак сум со исцедок докторката вика нормално е да го има повеќе,денес дури и малку розево имав мислам дека чепот попушта.Тоа што ме загрижува е да не е плодова вода,како да разликувам 37 недела сум.Мислам да не малку по малку ја губам плодовата вода
Низок притисок ме отепува овие два дена, неможев од кревет да станам, ако станам ме турка и ми се темни, главата ме боли. Ај денес мерев 90/70 се напив ајран, ајде второ кафе по едно пијам инаку и то многу слабо сега малку појако си направив, излеговме почнав да се потам многу, што од жешко што од кофеинот, сега ми се лоши и ми се повраќа паника ме фаќа ич неможам да поднесам да не ми е арно а стварно не ми е.. Ај денес од кафето, а вчера си легнав во 11 вечерта се будам после еден саат жива вода препотена, и наеднаш како гумени раце и нозе и ми се лоши едвај ојдов до вц да се измијам, се напив вода поарно ми дојде, ама страшно беше и толку ми треба мене за анксиозност да ме фати Има некоја друга мака како мене да не кревам паника или само јас сум
Плодовата вода е како вода, ретки се случаите да тече по малку и не е нималку густа ниту како јајце густа. Да те утешам мене ми пукна сам во 39+6 баш како да пукна нешто во мене како да се скина, така осетив и постојано течеше поголема количина вода, 6-7 саати и сеуште имаше. Истото го имам и јас пишував претходно само жолтичко е. 30 недела сум, кај мене изгледа сега почнува.
Имам едно керамично за етерични. Ќе земам некое и ќе палам навечер. Ќе сменам и некои навики , па се надевам ќе има добар исход.
Е омилени ми се керамичките. Пробај ^^ има некое поефтинко од лаванда во дм ми имаат спомнато. Инаку мене омилено ми е ylang ylang.
Ovoj go zemav po preporaka od edna clenka tuka i stvarno e mnogu dobar … https://www.dm.de/mivolis-magnesium-400-tabletten-60-st-p4058172922114.html
Немам видено што точно има во дм, само ми спомнаа дека се ефтини таму. Има некои специјални страни на фејс за етерични но немам купувано во мк јас, а при крај ми се ќе треба да се опремам ^^