Istata sum 90/60 pritisok… ako ti e toa uteha bidejki ni sama nemozam da si pomognam a ni tebe si pijam gazirana voda celo vreme i me osvezuva, kafinja nikogas ne sum piela ne go podnesuvam kafeto, i taka teram
Имала ли некоја искуство да сподели. Мојата пријателка е 38г.н.Со прееклампсија е и карлично поставено бебе. Оди на контроли на гак. Инсистираат природен пораѓај а за царски ако нешто појде како што не треба.
Pred 5,5 godini so prvoto jas imav preeklampsija, ogromen pritisok, dimeri do plafon oni ušte provakacija na se toa mi dadoa, što da ti kažam .. moevo beše ok postaveno, ama realno za carski bev Čekaat da se zavrti ili da probaat da go zavrtat valjda kaj nea, pa da vidat, a i štedat na toa carskiot leto e nemaat kadar, pa epten ako mora
Zenski Sto mislite za letanje so Avion vo 15+2 nedela od bremenost? Se iznacitav svasta po internet i sega malku mi e shube da se nafatam da letam. Stanuva zbor za saat ipol let.
Да не читаш, да си се консултираш со матичната. Ако ти е уредна бременоста и се е во ред, нема никаков проблем. Ее колку патуваат.
Si imas doktor moj te vodi i kesi go prasas.Po internet citanje moze sekoj da pise sto saka.Doktor se prasuva
Ja prasav taa mi rece ako nemas bolki i krvarenje, ako sakas mozes da odis i kako za belja sega dva dena pred let pocna da me boli tegne stomak, i pred dva dena sto imav malku kafeav iscedok.. i sega ne znam sto da pravam izgleda pak ke treba da i dosagjam da odam kaj nea utre..
Инсистираат природно по секоја цена. Иако во денешно време карлично бебе е индикација за царски, таму пораѓаат природно. Знам женичка природно со карлично баш таму породена. А една пријателка имаше познаничка која ја следеа на Гак со неколку дијагнози, висок притисок, шеќер висок (на инсулинска терапија) и незнам уште што... ја чекаа да дојде 36та и природно ја провоцираа сигурно 2,3 дена. Незнам колку провокации, тоа чудото балон и ставале за да се отвори... и се породила видов денес, ама незнам како. Ама ете со дијагнози куп, индикација за царски, запнуваат за природно...
Podobro otidi otkolku na svoja raka da napravis.Moze keti zgolemi nekoja doza od lekovi ama najdobro konsultacija so nejze
Која перница за трудници е потврда односно дава подобра потпора, од лала или од сомниа ? Не сакам да е таква мека да се спласнува или со редок полнеж зашто нема да ми врши работа.. и дали се подобри тие околу цело тело што одат или тие како пократки што се ?
Искрено јас би си бркала врски. Преексламсија не е заебанција, може и отпосле проблем да направи. Јас немав преекламсија, само хипертензија па 37+4 ме закажаа за царски. Кај преекламсија се инсистира што е можно порано да се породи мајката за да не настанат проблеми. Апсолутно не ми е јасно зошто ја форсираат на природно. На крај краева ако не најде познат, нека се жали на болки во глава, дека и светка пред очи, ќе ја задржат на ПИН на ГАК, може ќе исфорсира царски. Кој доктор ја форсира на природно? Нека бара доктор од ПИН да ја гледа.
Лежеше на пин. И ја пуштија. 38г.н. е. Приватно тешко дека ќе може да си дозволи. Нема ни врски. Последно Самарџиски ја гледал.
Па ок е он, не ми е јасна ситуацијава. Искрено не знам зошто ја пуштиле жената, 3 имаше со преекламсија јас сега кога се пораѓав, сите беа со царски закажани.