Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    И на ГАК и во Авицена исто:drunk: ...постојано модра си се шетам во рацеве,:D таман ќе ми помине модрицата ќе дојде ред пак да ми земат крв нели еднаш месечно за крвна слика и пак модра си се шетам:D:D

@slobodka Не се секирај се ќе си биде како што треба, дај боже да немаш маки и повраќања, лесно да си поминеш како јас:)
    А за болки во стомакот нормално ќе биде, тек допрва ќе почне да се шири матката, да бутка јајници настрана, да притиска нерви итн:D

На Pcelka94 и slobodka им се допаѓа ова.
  2. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Јас на почетокот првите 2-3 месеци паничев ако ме заболеше малку стомакот,а воедно и повраќав тогаш.Сега и да ме боли не се замарам,знам дека ми се оптегнува стомакот,дека расти бебето,ми натежнува на органите и не ми е страв.Не ми е страв ни од пораѓајот,така да одвај го чекам терминот и да си го гушнам чупалево конечно....само малку ми е страв пред да влезам на преглед дали ќе биди се во ред,ама после се си иди на место...

На Pcelka94, slobodka и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  3. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    pa duso eve jas i so temperatura do sega rabotev,a se potam nenormalno od sto imam temperatura i sto mi e mnogu toplo,a inhalator nemam, sega ispiv pola apce paracetamol i go cekam mm od rabota da odmeme na lekar,da videme so kako ke bide

4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    I kaj mene vo prvata bremenost nemav nisto od gradite ni K od kolostrum, mleko mi dojde posle 5 dena od poragjajot koga si bevme doma. A sega pred nedela, dve koga ja stisnam gradata ima prozirna tecnost sto znaci deka pocnyva da se laci koloatrumot pa ke vidime ovoj pat kako kje bide so mleko.
    A jas da vi kazam do pred da ostanam sega vtor pat bremena koga gi stisnev gradite se si imase po nekoja kapka mleko, samo sto istanav trudna lygje abe stiskaj stiskaj nisto be izleguva, si velam eeej sto ti se hormoni 8-|

На Pcelka94 и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Труднички, кое е вашето мислење. Дали ние во нашата моментална состојба треба да сме нешто попривилегирани во емотивна смисла и нарочно личности кои се блиски и знаст за нашата состојба а и самите биле некогаш трудни и сл. да внимаваат при дискутирање и "решавање" на конкретни конфликти!?! Незнам дали убаво се изразив, малку сум :drunk: буквално ми се треси се на мене, ме фаќа нервен напад, истовремено и олеснување и тежина и старв и бес и шознам и сама. Неубаво во секој случај, поради неколку збора кажани!!!

На <3 pleza4e <3, Pcelka94 и Eli23 им се допаѓа ова.
  7. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.145
    Допаѓања:
    2.726
    Незнам дали треба така да не третираат - привилегирано, но кај мене е таков случајот, односно гледам дека блиските ептен ми попуштаат кога ќе ме фатат нервите. Најверојатно дека сум во повозрасни години а прва бременост. Е сега за поширокиот круг на луѓе, особено од колегите воопшто не го очекувам тоа, мислем дека секако нема никој да ме зашмиргла дека сум трудна!

На <3 pleza4e <3 и Eli23 им се допаѓа ова.
  8. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @Pcelka94 како што читам по форумов кај скоро секоја трудница градите се зголемиле, кај мене ништо, да ти кажам и паника ме фаќа дека воопшто нема да ми пораснат барем еден број, си велам како ќе го цицам јас ова бебче тешко си мене. И комантарот од жеништана што ме познаваат леле демек машала во стомакот си пораснала ама кутрата во градите ич немаш, нема млеко да имаш. И кога ќе ме прашаат колку кила сум се поправила, им велам 8, и тиее леле па се ти отишло во мевот и во газот, не си воопшто дебела ама цицка немаш ич. :@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@:@ Ко јас да не сакам да ми се зголемат ;(

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.785
    Ич да не се секираш @Fatalnata имам роднина со огромни гради па за двете деца немаше млеко, сама си се смееше дека џабе и се толкави кога не и служат. Нема врска големината, нема малце примери на жени со мали гради кои дојат, таман работа да беше до тоа. Па тие што коментирале евиденција да не ти водат колку си се поправила, немаат попаметна работа изгледа.

На sonja87, Pcelka94, <3 pleza4e <3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @kristina.k малограѓанство бе срцка, тоа е што ќе им правиш. Посекако устите неможеш да им ги затвориш, да не бев поправена леле онаа кај го носи бебето ќе велеа, вака голема сум била, цицки сум немала. Па сите ги интересира кој е полот на бебето, кога ќе се родело, а за име смисливте ли? Страшна работа...

На Pcelka94 и kristina.k им се допаѓа ова.
  11. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Не деκа тρеба да сме пρивилегиρани ама тρеба да ρазмисли човеκ што κажува и κаκо посебно за стρесни и осетливи ρаботи.
    Κонκρетно мене пеρиодов ми κρиеа неκои ρаботи за да не се неρвиρам, на κρај ми ги κажаа ама во поблага фоρма и веќе оладени, сепаκ за неκоја ситуација неможеме ништо да смениме ама душа ќе ни се ρаспаρа од маκа, подобρо неκои ρаботи да не одминат во бρеменоста бидејќи неρвозите одат κај бебушот.

На Pcelka94 и espana им се допаѓа ова.
  12. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Од зборливи нема сигорно да се откачиш зашто и ден денес ме колкаат за се нешто ;) лелееее трудна абе ајде не ме заебавај па уште пети месец , па што носиш бре ништо не ти се познава ни стомак немаш ма :fubar: ете тие зборови секој ден си ги слушам хихи во прва бременост и сега градите ни малку не ми пораснаа но затоа кога се породив секундармо синко го ставив на града да цица и оп млеко дојде па дома ко крава дење ноќе се молзев со синко не можеше да наваса со цицање ете сега пак оп гради пак минијатурни а 5 месец сум комај пуни :)
    Не му ја мисли ич а народ ич не ни слушај зашто од тие такви усти све ќе чуеш :*

На <3 pleza4e <3 и Fatalnata им се допаѓа ова.
  13. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    Девојки пред малку легнав на грб и забележав дека стомакот ми вибрира како да го чуствував отчукувањата на срцето на бебето дали е тоа нормално?

На Pcelka94, kristina.k и Fatalnata им се допаѓа ова.
  14. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Да да тоа е најнормално, кај мене дека постелката е поставена на преден зид кога лежам стомакот ми вибрира на секое отчукување на срценцето на синко, сега како расте сите можат да го забележат тоа. Ах мангуп сега уште не роден на тој начин краде насмевки од роднините.

На <3 pleza4e <3, Pcelka94 и vesna212 им се допаѓа ова.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.785
    @vesna212 Ако чука како срце мислам тоа е твоето отчукување од артеријата, барем така ми рече матичниот.Провери го пулсот на вратот ќе видиш дали исто е, мене нонстоп ми чука во исти интервали.

@Fatalnata и мене ми е на преден ѕид постелката хахаха.

На <3 pleza4e <3, Pcelka94, vesna212 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.965
    Допаѓања:
    77.656
    Lele mila od iskustvo ti kazuvam nemoj samo po lekari da trgnes, ako ne ti e povisoka T od 38 nemoj. Kaj ne me pratija me ispomacija, bidejki opst lekar bi rizikuval ako ti prepise nesto. Me pratija kade ne, vo voena vamu tamu beter da se isporazbolis, a veruvaj nema sto da ti napravat, najubavo sama doma da si se lecis... Moze i kje tj prepisat antibiotik, ama ete jas so 38 T i pak ne go piev. Caj, supa, pod kebence, tusiranje, inhalacija nad tendzere, masiranje, paracetamol za da ja simnuvas temperaturata....

На mdenkov, <3 pleza4e <3 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Дуρи и за нешто многу неодложно и тρауматично би тρебало да се има таκтуκа на соопштување посебно на тρудница, а јас сум сеκогаш по пρиρода повлечена не знам да се κаρам и да цρеѓам и на улица непознат да ме погледне наκρиво ми е тешκо а не паκ ситуацијата κоја ме снајде дома ме погоди многу надвоρ од κолосеκ ме извади. Знам деκа досадувам на темава! Ρеκов еднаш, сите ни ги гледаат ρозите κои ни цветаат а за тρњето κое не боцκа си знаеме сами. Само дρужењето со вас ме дρжи и ми дава сила.

На Mariangel, <3 pleza4e <3, Pcelka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Денеска сум ептен даун. ММ мораше да оди на 2,3 дена кај моите во градот од каде што сум,а јас не можев,а јас сама со свекорото и свекрвата. Јас сум крвна група 0-негатив, а сопругот Б-позитив а досега немам испитано антитела,15-та недела сум па свекрвата почна да ми прави некои паники дека не сум испитала,па плодот да не бил мртов дека сеуште не сум го чувствувала, да не сум се затурела јас во организмот,нејзе исто и било-спонтан во прважата бременост па кога била во болница некоја жена едвај се сспасила поради мртов плод оф мори мајко жената е огромен паничар и за мое добро да сум си знаела ми ги кажува тие работи ама како што ми е тешко уште тоа ми фалеше. Па преку лава ми дојде од секакви муабети и од се,ќе си пукнам ми се чини.

19. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    @kristina.k хахаха леле неможам повеќе.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Trudnicki eve me i mene, jas samo sto se isfarbav, malky sum plavusa pa korenite gi farbam sega otkako sum bremena na mesec i pol se farbam. Ima li nekoja druga kako mene plavusa da se farba sega vo bremenost ili jas sum edinstvenata? :?:

На Eli23 и Pcelka94 им се допаѓа ова.